Het Vrijheidsbeeld in New York

Koop tickets nu
Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) is een van de bekendste symbolen van New York. Het staat voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld staat in de haven van New York en wordt gezien als de officieuze ingang van New York City. Het verwelkomt bezoekers van over de hele wereld. New York heeft het Vrijheidsbeeld van de inwoners van Frankrijk gekregen als geschenk voor de honderdste verjaardag van de Amerikaanse revolutie. Het Vrijheidsbeeld werd in 1886 geopend voor publiek.

Koop uw e-tickets voor het Vrijheidsbeeld hier

Uniek: Koop tickets voor het Vrijheidsbeeld via de bovenstaande link en u ontvangt e-tickets per mail. Deze tickets kunt u uitprinten of op uw telefoon laten zien als mobiel ticket.

Liberty Island

Voor een bezoek aan Liberty Island moet u een boot nemen vanuit Lower Manhattan. Vóór het instappen op de boot moet iedereen door een uitgebreide veiligheidsscan, vergelijkbaar met die op een luchthaven. Een bezoek aan het monument zelf vereist nog een extra screening. Let erop dat grote tassen, rugzakken, kinderwagens en andere grote items op Liberty Island in kluisjes moeten worden opgeborgen. U kunt een kluisje huren voor een paar dollar.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Als u alleen het Vrijheidsbeeld en Ellis Island wilt bezoeken, kunt u uw tickets hier kopen. Dit is een veilige en makkelijke manier, u hoeft geen tickets te printen en kan ze gewoon laten zien vanaf uw telefoon. Ik raad u echter aan om een van de kortingspassen te kopen waarmee u Liberty Island, het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat, kunt bezoeken. Bij zowel de New York Pass, de New York CityPASS als de Explorer Pass is een bezoek aan Liberty Island inbegrepen.

De boot vaart eerst naar Liberty Island, waar u kunt afstappen en naar het Vrijheidsbeeld kunt lopen. Na uw bezoek aan Liberty Island kunt elke boot terugnemen die u wilt. De boot gaat altijd eerst naar Ellis Island, waar u als u wilt kunt uitstappen. Dit bezoek kost niks extra. Als u Ellis Island niet wilt bezoeken, blijft u op de boot en wordt u terug naar Manhattan gebracht.

Het Vrijheidsbeeld - Gezien vanaf de boot

Geen wachtrijen bij de Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour met gids

Bij deze tour met gids naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island verzamelt u bij Castle Clinton in Battery Park. U stapt op de boot zonder in de rij te hoeven staan, met priority boarding. Als u op Liberty Island bent, kunt u het voetstuk bezoeken (ticket is inbegrepen). Wanneer u alles gezien heeft, gaat u terug naar de ferry en vaart u naar Ellis Island. U kunt op Ellis Island blijven zo lang u wilt.

Boek de Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour met gids hier

Als deze tour is uitverkocht, kijk dan of de Vrijheidsbeeld en 9/11 Memorial tour beschikbaar is.

Het Vrijheidsbeeld - Zonsondergang Het Vrijheidsbeeld - Uitzicht vanuit de lucht

Is het mogelijk het Vrijheidsbeeld in te gaan?

Er zijn twee manieren om het Vrijheidsbeeld te betreden: u bezoekt het voetstuk, of u gaat de kroon in. Voor beide opties moet u echt op tijd reserveren, want kaartjes hiervoor zijn erg snel uitverkocht.

Voetstuk

Als u het voetstuk wilt bezoeken, houd er dan rekening mee dat u 215 traptreden moet beklimmen, zonder lift. Bij deze tour is een bezoek aan het voetstuk inbegrepen.

Kroon

Als u ook de kroon wilt bezoeken, kijk dan hier voor tickets. Wanneer u reserveert, zorg er dan voor dat de naam op het ticket voor het Vrijheidsbeeld overeenkomt met die op uw paspoort. Om in de kroon te komen, moet u 354 treden van een smalle trap beklimmen. Als u de kroon bezoekt, is het enige dat u mee mag nemen het ticket, een camera en medicatie. Alle andere spullen, waaronder portemonnees en sleutels, moeten in een gehuurd kluisje worden opgeborgen.

Kan ik het Vrijheidsbeeld ook gratis zien?

Ja! Maak een gratis tocht met de Staten Island Ferry. U komt langs het Vrijheidsbeeld, maar u kunt er niet stoppen en uitstappen bij Liberty Island. Lees meer over de Staten Island Ferry hier.

Erics Tip: Persoonlijk raad ik iedereen die geen bootticket vooraf heeft gekocht, af om überhaupt naar de haven te gaan. Het hele bezoek aan het Vrijheidsbeeld duurt minstens vijf uur. Als u niet zoveel tijd kwijt wilt zijn, maak dan een van de vele boottochten. U vaart langs het Vrijheidsbeeld, maar u ziet ook andere bezienswaardigheden.

Het Vrijheidsbeeld - Kroon Het Vrijheidsbeeld - Fakkel

Misschien vindt u dit ook interessant:

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store