Vegetarische Restaurants in New York

Tomaat mozzarella basilicum risotto bij risotteria

Er zijn genoeg vegetarische restaurants in New York. New York is erg vegetariërvriendelijk. Sowieso hebben de meeste restaurants vegetarische opties op hun menu. Vegetarisch voedsel wordt namelijk steeds populairder, ook onder de mensen die niet vegetarisch zijn. Dus ook al bent u niet vegetarisch, kom uit uw ‘comfort zone’ en probeer het eens, het kan heerlijk zijn! Omdat er zoveel opties zijn, heb ik voor u een lijstje gemaakt met de beste vegetarische restaurants in New York.

Angelica’s Kitchen

Angelica’s Kitchen is een veganistisch restaurant. Het is erg populair, zelfs Woody Allen heeft hier wel eens gegeten. De prijzen zijn acceptabel, maar het is niet echt sfeervol in dit restaurant. Ze serveren een beperkte selectie wijn en bier. Angelica’s Kitchen ligt in de Lower East Side, het is erg leuk om na het eten in dit deel van de stad uit te gaan.

Candle 79

Candle 79 is een vegetarisch restaurant in de Upper East Side. Het menu is heel goed en er is genoeg keus voor goede vegetarische gerechten. Ook hebben ze glutenvrij eten, dus als u hiernaar op zoek bent, kunt u hier heel goed terecht. De sfeer in het restaurant is erg goed. Als u op zoek bent naar een mooi restaurant om te eten met uw partner, kunt u hier zeker een fijne avond hebben!

Angelica Kitchen in NYC Candle 79 in NYC

Sacred Chow

Vegetarisch restaurant Sacred Chow ligt Downtown op een leuke locatie. Ze hebben een gevarieerd menu dat constant wisselt. Ze hebben salades en panini’s en veel soorten tapas. Een tapa kost ongeveer $ 8, u kunt ook drie tapas nemen voor ongeveer $ 19,50. Het ene gerecht is beter dan het andere. De smoothies zijn er heerlijk. Het restaurant is niet echt sfeervol en soms moet u lang wachten om een tafel te krijgen.

The Butcher’s Daughter

In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is The Butcher’s Daughter een volledig vegetarisch en zuivelvrij restaurant. Ze noemen zichzelf een ‘slachthuis voor groenten’ en juices zijn hun specialiteit. Probeer bijvoorbeeld de ‘Goddess of Green’, een groene juice met een twist. Als u meer een bierliefhebber bent, zal hun selectie lokale biertjes op de tap u ook niet teleurstellen. Hongerig? Dan heeft u de keuze uit verschillende gerechten, zoals de beroemde avocado toast, een selectie pasta’s gemaakt van groente zoals courgette of een pittige boerenkoolsalade, om er een aantal te noemen. Er zijn gemeenschappelijke tafels in een huiselijke en gezellige sfeer.

Caravan of Dreams

Bij Caravan of Dreams is er een brede keuze. Ze bereiden gerechten van over de hele wereld, Mexicaans, Italiaans, Oosters… Voor iedereen is er wat wils. Caravan of Dreams ligt in Lower East Side en trekt een jong publiek. Op avonden in het weekend is er vaak live muziek. Ik raad u zeker aan hier een dessert te eten, ze zijn heerlijk. Na het dessert kunt u nog uitgaan in de leuke buurt waar dit restaurant in ligt.

Caravan of Dreams in NYC risotteria vegetarische restaurant in new york

Wild Ginger

Wild Ginger is een Aziatisch veganistisch restaurant. De smaken en kruiden die ze hier gebruiken zijn geweldig. Alle hoofdgerechten kunnen worden geserveerd met rijst, soep of een salade. De prijzen bij Wild Ginger zijn erg goed, het duurste hoofdgerecht kost ongeveer $ 14. Dit restaurant ligt in SoHo, maar ze hebben ook een locatie in Brooklyn.

Erics Tip: De sfeer in het restaurant is lekker relaxt, en het personeel behulpzaam. Sommige van de pittige gerechten kunnen ook mild bereid worden – het enige dat u hoeft te doen is het even te vragen. Aanraders: de Cilantro Tofu en de Pineapple Fried Rice.

koriander tofu en shiitake in koude saus bij wild ginger in new york ananas gebakken rijst bij wild ginger in new york

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store

Meld u aan voor de nieuwsbrief