Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge in New York

De Brooklyn Bridge werd gebouwd tussen 1869 en 1883. In mei 1883 werd de brug geopend. Het was de eerste uit staal opgetrokken brug ter wereld. De Brooklyn Bridge was in die tijd de enige verbinding tussen Manhattan en Brooklyn. Als u over de brug vanaf Brooklyn naar Manhattan loopt, heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van New York.

Historie van Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge werd ontworpen door John August Roebling die stierf als gevolg van een ongeval tijdens de bouw van de brug voordat het af was. Na zijn dood nam zijn zoon, Washington Roebling, de bouw over. Ook hij kreeg een ongeluk, waardoor het voor hem niet meer mogelijk was de bouw van de brug te coördineren. Met een telescoop volgde hij de gehele bouw vanuit zijn appartement. Hierbij werd hij geassisteerd door zijn vrouw Emily Warren Roebling. Zij verzorgde de communicatie richting de bouwvakkers. Tijdens de bouw zijn er 27 andere mensen overleden. Op 24 mei 1883 werd de Brooklyn Bridge officieel geopend. Emily Warren Roebling liep als eerste over de brug, waarna 1.800 auto’s en 150.300 voetgangers haar op deze dag volgden. In die tijd was de Brooklyn Bridge de enige overgangsverbinding tussen Manhattan en Brooklyn.

Brooklyn Bridge New York

Toentertijd kostte de bouw van de Brooklyn Bridge $ 19 miljoen. In 2007 stond dit bedrag gelijk aan $ 320 miljoen. Funny fact: zes dagen na de opening ontstonden er geruchten over de stabiliteit van de brug, er werd gezegd dat deze zou instorten. Om het tegendeel te bewijzen, liet circushouder P.T. Barnum een jaar later een parade van 21 olifanten over de brug lopen.

Tegenwoordig gaan er iedere dag gemiddeld 120.000 auto’s, 4.000 voetgangers en 2.600 fietsers over de Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge bezichtigen

De Brooklyn Bridge heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot zowel symbool als trekpleister van New York. De beste manier om de Brooklyn Bridge te bezichtigen is lopend. U kunt over de brug het beste van Brooklyn naar Manhattan lopen zodat u optimaal kunt genieten van het uitzicht op de skyline van Manhattan. Een voordeel hiervan is ook dat de brug in deze richting iets naar beneden afloopt.

Neem metrolijn A of C naar High St. in Brooklyn. Vanaf hier kunt u de bordjes ‘Brooklyn Bridge’ volgen. De ingang naar de brug zit op Washington Street.

Als u liever een tour met een gids doet en meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de brug terwijl u er overheen loopt, lees hier meer.

Brooklyn Bridge in New York - Vanuit Brooklyn Bridge Park

Wat te doen in Brooklyn

De naam Brooklyn komt van de Nederlandse plaats Breukelen. Brooklyn is een van de meest relaxte wijken van New York. Tevens is het de meest multiculturele wijk van de stad. Iedere cultuur heeft een eigen stukje wijk in Brooklyn.

In Brooklyn kunt u naast de brug een ijsje eten bij The Brooklyn Ice Cream Factory. Geniet van het uitzicht op de Brooklyn Bridge, de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld bij de vestiging op de Fulton Ferry Pier. Natuurlijk kunt u ook een milkshake of een koffie drinken. Er is ook nog een vestiging op 97 Commercial Street vlakbij Manhattan Avenue.

Heeft u meer trek of wilt u gewoon een lekkere pizza eten? Ga dan naar Juliana’s op 19 Old Fulton Street. Alleen een drankje drinken kan ook in een van de vele kroegjes in Brooklyn.

Brooklyn Bridge in New York - Brooklyn Kant Brooklyn Bridge in de avond in New York

Brooklyn Bridge Park

Het Brooklyn Bridge Park is een ideale plek om u even terug te trekken uit de drukte in Manhattan. Ook kunt u hier, als het weer het toestaat, heerlijk zonnen en zwemmen in het zwembad, de Pop-Up Pool.

Erics Tip: Bezoek het Brooklyn Bridge Park voordat u de brug op gaat. Het is maar een klein stukje lopen, namelijk Washington Street af. Als u doorloopt naar het water ziet u vanzelf het prachtige uitzicht op Manhattan. Persoonlijk vind ik dit de mooiste plek van de stad.

Brooklyn Bridge in New York - Wandelen

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden