Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Het vervoer van JFK Airport naar Manhattan kunt u het beste regelen voor u naar New York gaat. U kunt van JFK Airport naar Manhattan reizen met de taxi, bus, shuttle, metro of trein. Er zijn veel mogelijkheden, dus u vindt er altijd wel een die past bij uw wensen en budget, of u nu alleen reist of in een groep.

Reist u naar New Jersey, Brooklyn/Queens of Long Island City, klik dan hier.

Taxi

Legale yellow cabs (taxi’s) vindt u in lange rijen bij elke terminal. Een taxirit van JFK Airport naar Manhattan kost $ 52, daarnaast betaalt u tot $ 8 tol en $ 0,80 state tax. Op doordeweekse dagen komt er tussen 16.00 en 20.00 uur een spitsuur toeslag bij van $ 4,50. Ook is het gebruikelijk om de chauffeur $ 7 – $ 10 fooi te geven. De chauffeur zal u het bedrag noemen voor u instapt. In één taxi passen drie personen met bagage. Als u met vier of meer mensen reist, kunt u hier uw transfer boeken.

Pas op dat u geen illegale taxi neemt. Chauffeurs van illegale taxi’s wachten soms passagiers op in de aankomsthal, maak hier geen gebruik van!

Grote shuttlebussen

NYC Airporter verzorgt pendelbussen tussen JFK Airport en Manhattan. De bussen rijden iedere 20 tot 30 minuten tussen 5.00 en 23.30 uur. Online kosten tickets $ 18 enkele reis of $ 34 retour vanaf JFK Airport, waarmee u $ 2 bespaart. Deze bussen zetten u af bij Penn Station, Grand Central of Port Autority Bus Terminal in Manhattan (u kunt zelf kiezen en er is geen prijsverschil). Kinderen tot 3 jaar zijn gratis! Ook hebben de meeste bussen gratis internet zodat u meteen even naar huis kan e-mailen.

Boek hier uw tickets voor de NYC Airporter transfer

Gedeelde kleine shuttlebussen

Deze bussen brengen u tot aan het hotel of huisadres in Manhattan waar u wenst te zijn. Kosten zijn ongeveer € 19 van zowel JFK naar Manhattan als vanaf Newark naar Manhattan. Deze busjes zijn erg makkelijk in gebruik, maar niet zo snel als een taxi. Zorg ervoor dat u het volledige adres van uw bestemming geeft als u een boeking maakt. W staat voor West side en E voor East side. Het is goed om te weten dat de meeste bussen maar tot 125th Street gaan in Manhattan.

Boek uw gedeelde shuttlebus transfer hier

Privé-auto of limousine

Naast de kleine shuttlebussen, kunt u worden opgehaald bij uw verblijfplaats met een luxe auto of limousine. In een luxe auto, zoals een sedan of minivan, passen maximaal 6 personen, afhankelijk van het type auto. Prijzen zijn betaalbaar en beginnen bij € 15 per persoon naar JFK Airport. Als u met een groep van vier of meer personen reist, dan is het goedkoper om een auto te huren dan met de bus of taxi te gaan.

Boek uw transfer met een privé-auto of limousine hier

Subway

Een AirTrain rijdt heen en terug tussen JFK Airport en de metrostations Howard Beach en Jamaica voor $ 5. Van daaruit kunt u met metrolijn A of E naar Manhattan voor $ 2,75. Deze verbinding duurt ongeveer 1,5 uur en is met veel bagage na een lange vliegreis geen aanrader. De totale kosten zijn $ 7,75 plus $ 1 voor de MetroCard.

Trein

De rit kost $ 10 vanaf JFK Airport. Om bij de trein te komen, moet u eerst met de AirTrain (dit kost $ 5). Met de AirTrain bent u in 15 tot 25 minuten bij het treinstation. De treinreis naar Manhattan’s Penn Station duurt zo’n 20 tot 30 minuten.

Erics Tip: Ik heb zelf jaren in Manhattan gewoond en ik adviseer altijd mensen die voor het eerst komen een yellow cab (taxi) te nemen, om de volgende redenen:
1. Omdat het makkelijk is
2. De totale prijs is bijna $ 65 (een shuttlebus kost maar $ 20 tot $ 21, maar deze deel je met anderen)
3. U wordt veilig afgezet en de kans op fraude is klein
4. Er is niks mooier dan het zien van de skyline vanuit een yellow cab

Als u geen taxi wilt nemen, neem dan een shuttlebusje of limo.

Vind meer informatie over uw transfer terug van Manhattan naar JFK Airport hier

Reist u vanaf een andere luchthaven?

Lees meer over de transfer van Newark Airport naar Manhattan hier

Lees meer over de transfer van LaGuardia Airport naar Manhattan hier

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store