Paasweekend deal: tot 30% extra korting op de New York Pass + 1 extra dag Hop-on Hop-off bus!
Klik en bestel vandaag de New York Pass hier!

Menu
Body Worlds in New York

Body Worlds in New York

Body Worlds in New York

Body Worlds in New York is een tentoonstelling van anatomist Gunther von Hagens, bedenker van het internationaal bekende en controversiële ‘Body Worlds: The Original Exhibition of Real Human Bodies’. Deze tentoonstelling heet ‘Body Worlds: Pulse’ en is speciaal gemaakt voor Discovery Times Square. Net als bij de vorige exposities is het doel om bezoekers de vorm en functie van het menselijk lichaam te laten zien, door het bestuderen van echte menselijke lichamen, gedoneerd door vrijwilligers en behandeld met een innovatieve techniek die ‘Plastination’ heet.

Deze tentoonstelling is afgelopen.

Gunther von Hagens en Plastination

In 1977 zocht Gunther von Hagens naar een nieuwe manier om delen van het menselijk lichaam te conserveren voor medisch onderwijs. Hij ontwikkelde Plastination, een proces waarbij vloeistoffen en vetten in het lichaam worden vervangen door vloeibaar plastic, dat uithardt door verdamping onder vacuüm. Hierna kunnen de lichamen in elke gewenste houding worden geplaatst en verhard door middel van gas, licht of verwarming. Dit is een langdurig proces, dat zo’n 1500 manuren kost, maar de lichamen kunnen dan wel voor lange tijd worden bewaard en tentoongesteld. Alle lichamen en lichaamsdelen die te zien zijn bij Body Worlds zijn echt en zijn speciaal voor dit doel gedoneerd aan het Institute for Plastination in Heidelberg.

De Body Worlds tentoonstelling

De Body Worlds tentoonstelling bevat echte menselijke preparaten, waaronder hele lichamen in onmogelijke posities, organen en transparante doorsneden van een lichaam om meer te laten zien over verschillende delen van het menselijk systeem. Dankzij Plastination krijg je inzicht in de anatomie en fysiologie van het lichaam, ontdek je hoe spieren werken in verschillende posities en hoe verschillende gewoonten invloed hebben op onze organen, zoals roken op je longen.

Dit is geen gewone tentoonstelling en sommige mensen zullen het misschien wat onprettig vinden, maar het is zeker interessant en u zult er veel van leren. Het is heel knap hoe de lichamen bewaard zijn gebleven door middel van de Plastination techniek. Er zijn ook banners en video’s te zien tijdens de expositie die uitleg geven, dus ik heb er met gemak twee uur doorgebracht. Ik raad u aan om hierheen te gaan als u geïnteresseerd bent in anatomie, biologie of levensstijlen. Het is heel wat anders dan u tot nu toe gezien heeft! Kinderen zijn ook welkom, er zijn ook educatieve activiteiten.

Praktische informatie

U ontvangt een voucher die u bij het museum kunt inwisselen voor een ticket. U krijgt de eerst beschikbare entreetijd toegewezen.

  • Openingstijden:
    zondag – dinsdag 10.00 – 19.00 uur
    woensdag – donderdag 10.00 – 20.00 uur
    vrijdag – zaterdag 10.00 – 21.00 uur

 

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets