Vandaag: tot 30% extra korting op de New York Pass + 1 extra dag Hop-on Hop-off bus!
Klik en bestel vandaag de New York Pass hier!

Menu
Stuur een Whatsappje naar +316 888 00 666
2.1m
Pippin de musical op Broadway

Pippin de musical op Broadway

Pippin de musical in NYC

De musical Pippin op Broadway gaat over een theatergezelschap dat u meeneemt in het (fictieve) leven van de zoon van Karel de Grote: Pippin. Een toneelstuk in een toneelstuk dus, en dat betekent dat u als toeschouwer maar beter scherp kunt blijven. Zo is Pippin de hoofdrolspeler van deze musical, maar is het karakter ‘Leading Player’ de hoofdrolspeler van het toneelstuk dat ín de musical wordt gespeeld. Bent u daar nog? Opletten loont overigens wel, want deze variant van het decenniaoude stuk won in 2013 vier Tony Awards, waaronder die voor ‘beste revival’. Het is een a-typische musical met veel Cirque du Soleil-achtige circustaferelen, die juist wat ingetogener is dan de gemiddelde musical. Een die vol serieuze, zware onderwerpen zit, maar die met net genoeg lucht en humor gebracht worden. Perfect voor wie wel eens zin heeft in iets anders!

Zoektocht naar zin

Prins Pippin is op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Maar die zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot: de band met zijn vader is moeizaam, zijn stiefbroer Lewis een stuk stoerder, en zijn stiefmoeder moet ook al niets van hem weten. Pippin vlucht richting platteland en brengt zijn oma Berthe een bezoek, die hem van wijze raad voorziet: hij moet het leven wat minder serieus nemen en meer genieten. Pippin neemt het advies ten harte, maar komt er na wat amoureuze escapades achter dat hij toch echt de ware liefde mist. Hij raakt weer down, maar deze keer zoekt Pippin zijn heil in experimenten op het gebied van kunst en religie. Tevergeefs. Gelukkig wordt hij gered door de jonge weduwe Catherine en haar zoontje Theo. Deze verliefdheid zorgt, met de bijkomende burgerlijkheid, voor veel rust én onrust in Pippin met een turbulente relatie tot gevolg. En wat vindt de toneelgroep van het feit dat hun onstuimige Pippin ineens een ‘saaie’ huisvader is?

Pippin op Broadway NYC Pippin de musical in New York

Circusperikelen en Motown-muziek

Koopt u een kaartje voor deze musical, dan krijgt u er een gratis circusvoorstelling bij. De acteurs begeleiden het verhaal visueel door door hoepels te springen, op hoogte te balanceren en vuur te gebruiken. Dat alleen is al een bezoekje waard. Net als de choreografie. Die is afgeleid van de originele, die destijds door niemand minder dan topchoreograaf Bob Fosse werd gecreëerd. Qua muziek is er de afwisseling tussen echte musicalsongs en wat meer ingetogen liedjes. Omdat de originele voorstelling deels door Motown Records werd gesponsord, is in sommige liedjes ook de Motown-vibe te horen. The Jackson 5 en later Michael Jackson zelf coverden zelfs enkele nummers, net zoals Dusty Springfield en The Supremes dat deden.

Pippin op Broadway in New York Pippin de musical op Broadway

Hoe kom ik aan kaartjes voor Pippin?

Via de link hieronder is het heel makkelijk om kaartjes voor Pippin te bestellen. Als u slim bent, doet u dat al voordat u naar New York vertrekt. Waarom? Deze website garandeert goede plekken in stalles of parterre, en nog met korting ook. Op deze manier boeken bespaart u dus tijd en geld. En misschien nog wel belangrijker: u hoeft tijdens uw trip geen tijd te verspillen aan de jacht op kaartjes. Veel Broadwaymusicals zijn namelijk razendpopulair en daarom vaak uitverkocht.

Zó makkelijk is het om, vooraf, online tickets te bestellen:

  • Klik op de link en selecteer de datum dat u wilt gaan
  • Vul uw gegevens in en betaal
  • Controleer of u de bevestigingsmail en voucher heeft ontvangen
  • Wissel uw voucher een uur voor de voorstelling in bij het theater, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs met foto

Zitplaatsen worden aangewezen door het theater. Daarom komt u pas bij het afhalen van de kaartjes uw stoelnummer te weten. Dit staat duidelijk op het kaartje vermeld. Groepen worden waar mogelijk – en bij groepen tot vijf personen gegarandeerd – naast elkaar geplaatst.

Informatie over de voorstelling

Niet geschikt voor kinderen jonger dan acht jaar.

Duur: ongeveer 2,5 uur – anders dan bij het origineel heeft deze voorstelling een pauze
Locatie: Music Box Theatre, 239 West 45th Street
Prijs: € 105,-

Deze show draait niet meer

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets