Coronavirus in New York

Coronavirus in New York

Deze pagina bevat actuele informatie over het coronavirus in New York, ook wel bekend als COVID-19. Vanaf 8 november mag er door gevaccineerde reizigers uit de EU weer naar New York gevlogen worden! Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet, dus zodra de situatie verandert, kunt u dat hier lezen. Welke bezienswaardigheden in New York zijn open en wat zijn de eventuele aanpassingen? Hieronder vindt u een overzicht van de huidige situatie in New York.

De actuele status COVID-19 in New York (geüpdatet op: 23 oktober 2021)

Op dit moment heeft meer dan 75% van de volwassenen in New York tenminste één dosis van een vaccinatie gehad. Hiermee heeft de stad een mijlpaal bereikt, waardoor veel van de beperkingen zijn opgeheven. Gevaccineerde personen hoeven buiten geen mondkapje meer te dragen en hoeven geen afstand tot elkaar te houden. Het wordt echter sterk aanbevolen om binnen in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, ook als u gevaccineerd bent. In het openbaar vervoer moet iedereen een mondkapje dragen. Voor binnen in een restaurant eten en indoor entertainment, zoals concertzalen, musea en overdekte stadions moet u kunnen aantonen dat u ten minste één dosis van de door de WHO goedgekeurd COVID-19-vaccin heeft gekregen. Op dit bewijs moeten uw persoons- en vaccinatiegegevens staan, zoals bijvoorbeeld het gele vaccinatieboekje. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Reizigers zonder symptomen die New York, vanuit een ander land, bezoeken hoeven niet meer in quarantaine te gaan en na aankomst getest te worden. Quarantaine wordt nog steeds aanbevolen voor alle reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn of nog niet van COVID-19 hersteld zijn in de afgelopen 3 maanden. Het reisverbod naar New York vanuit Europese landen is nog steeds van kracht tot 8 november, maar mensen die nu mogen reizen hoeven niet meer in quarantaine en hoeven zich niet opnieuw te laten testen in New York. Wel is er nog steeds een negatieve test nodig om aan boord van een vliegtuig naar de VS te komen.

Actuele informatie
Algemene regels
MondkapjesNiet gevaccineerd: mondkapjes verplicht in het openbaar wanneer er geen 6 feet (1,8 meter) afstand gehouden kan worden. Volledig gevaccineerd: Geen mondkapjes nodig buiten, mondkapjes wel sterk aanbevolen in overdekte ruimten. Breng altijd een mondkapje mee en controleer op locatie de specifieke vereisten aan de deur.
Vaccinatie vereist om naar de VS te reizenJa, een door de WHO-goedgekeurde vaccinatie is verplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder.
PCR vereist om naar de VS te reizenJa, PCR-test is vereist voor iedereen van 2 jaar en ouder. PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur.
VaccinatieplichtPersonen van 12 jaar en ouder moeten een vaccinatiebewijs tonen voor binnen dineren en indoor entertainment. Dit omvat binnenlocaties zoals restaurants, bars, nachtclubs, cafés, fastfood, theaters, podia, musea, dierentuinen en sportarena's.
Openbaar vervoerReguliere dienstregeling. Mondkapjes zijn voor iedereen verplicht in het openbaar vervoer.
Grote attracties
Empire State BuildingDagelijks open Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
Top of the RockDagelijks open
One World ObservatoryDe meeste dagen geopend, bekijk het hier.
Edge Observation DeckDagelijks open
Vrijheidsbeeld & Ellis IslandOpen. Buitenruimtes en museum open
Central ParkOpen
Governors IslandOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Fietshuur en -toursOpen. Tours in kleine groepen, mondkapje verplicht.
High Line ParkOpen
Circle Line CruisesOpen
Grand Central TerminalOpen
9/11 MemorialDagelijks open aangewezen toegangs- en uitgangsplekken.
Dierentuinen & New York AquariumOpen
Madame TussaudsOpen
Hop-on Hop-off bussen
Big BusAlleen de Uptown- en Downtownroutes
Grote musea
MoMAOpen
The MetOpen
American Museum of Natural HistoryOpen Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
GuggenheimOpen
9/11 MuseumDe meeste dagen geopend
Sporten
MLB (New York Yankees, New York Mets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Volledige COVID-19-vaccinatie vereist.
NHL (New York Rangers)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Volledige COVID-19-vaccinatie vereist.
NFL (New York Giants, New York Jets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
New York Marathon 2021Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Volledige COVID-19-vaccinatie vereist.
Voorstellingen
BroadwayEen door de WHO-goedgekeurde vaccinatie is vereist. Kinderen onder de 12 jaar moeten het bewijs leveren van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voorafgaand aan de show is genomen of een 6 uur oude negatieve antigeentest. Iedereen in uw gezelschap moet een identiteitsbewijs meenemen.
New York City BalletEen door de WHO-goedgekeurde vaccinatie is vereist. Kinderen onder de 12 jaar zijn niet toegestaan.
The Metropolitan OperaEen door de WHO-goedgekeurde vaccinatie is vereist. Kinderen onder de 12 jaar zijn niet toegestaan.
Winkels
Macy'sOpen
Woodbury CommonOpen
Empire OutletsOpen
RestaurantsBinnen dineren: 1 dosis vaccin vereist. Buiten dineren: geen vereisten. Volle capaciteit.

 

Voorkom problemen met annuleren vanwege het coronavirus

Als u van plan bent om een trip naar New York tijdens COVID-19 te boeken, maar niet zeker bent of deze door kan gaan, raad ik aan om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo kunt u bij aanschaf van de voordeelpassen Sightseeing Flex en Sightseeing Day Pass een verzekering afsluiten tegen een klein percentage van het bedrag. Daarmee kunt u de passen nog gratis annuleren. Als u tickets voor een Broadwaymusical koopt op mijn website kunt u kiezen voor flex tickets. Hiermee kunt u uw boeking tot 10 dagen voor de voorstelling nog kosteloos annuleren of wijzigen. Om openbaar vervoer te vermijden, kunt u gebruikmaken van een taxiservice van en naar JFK, Newark en LGA Airport. Reserveer uw transfer naar New York vooraf, om er zeker van te zijn dat de transfer van uw keuze is geboekt. Voor de meest actuele informatie over uw vlucht van en naar New York raad ik aan om contact op te nemen met uw vliegmaatschappij.

Meer informatie over corona in New York

Bent u in New York en heeft u vragen over het coronavirus, bel dan vanaf een vaste telefoon naar het nummer 311. Dit is het algemene informatienummer van de stad New York. Voelt u zich ziek of maakt u zich zorgen om bepaalde symptomen? Neem dan contact op met een lokale dokter. Uw hotel kan u hierbij helpen.

Heb ik een coronatest nodig voor New York?

Ja, PCR-test is vereist voor iedereen van 2 jaar en ouder. PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur.

Kan ik bezienswaardigheden in New York bezoeken tijdens COVID-19?

Jazeker, dat kan! Bekijk hier het actuele overzicht van geopende attracties tijdens de coronavirus in New York pandemie.

Ben ik verzekerd als ik corona in New York krijg?

Bekijk de voorwaarden van uw reis- en/of zorgverzekering voor u gaat, om te kijken wat er verzekerd is als u in New York corona krijgt.

Moet ik in quarantaine tijdens of na mijn New York trip?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij of er quarantaine-maatregelen zijn voor New York op dit moment. Bekijk hier de up-to-date coronavirus in New York informatie voor alle informatie over COVID-19 in NYC.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets