Coronavirus in New York

Coronavirus in New York

Deze pagina bevat actuele informatie over het coronavirus in New York, ook wel bekend als COVID-19. Momenteel is er een negatief reisadvies voor de Verenigde Staten en geldt er een reisverbod naar New York vanuit Europese landen. Er is nog geen einddatum van dit verbod bekend. Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet, dus zodra de situatie verandert, kunt u dat hier lezen. Welke bezienswaardigheden in New York zijn open en wat zijn de eventuele aanpassingen? Hieronder vindt u een overzicht van de huidige situatie in New York.

De actuele status COVID-19 in New York (geüpdatet op: 22 juli 2021)

Op dit moment heeft meer dan 70% van de volwassenen in New York tenminste één dosis van een vaccinatie gehad. Hiermee heeft de stad een mijlpaal bereikt, waardoor veel van de beperkingen zijn opgeheven. Gevaccineerde personen hoeven geen mondkapje meer te dragen en hoeven geen afstand tot elkaar te houden. In het openbaar vervoer gelden deze regels nog wel. Reizigers zonder symptomen die New York, vanuit een ander land, bezoeken hoeven niet meer in quarantaine te gaan en na aankomst getest te worden. Quarantaine wordt nog steeds aanbevolen voor alle reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn of nog niet van COVID-19 hersteld zijn in de afgelopen 3 maanden. Het reisverbod naar New York vanuit Europese landen is nog steeds van kracht, maar mensen die nu mogen reizen hoeven niet meer in quarantaine en hoeven zich niet opnieuw te laten testen in New York. Wel is er nog steeds een negatieve test nodig om aan boord van een vliegtuig naar de VS te komen.

Actuele informatie
Algemene regels
MondkapjesNiet gevaccineerd: mondkapjes verplicht in het openbaar wanneer er geen 6 feet (1,8 meter) afstand gehouden kan worden. Volledig gevaccineerd: Geen mondkapjes nodig buiten en in de meeste overdekte ruimten. Mondkapjes zijn voor iedereen verplicht in het openbaar vervoer. Breng altijd een mondkapje mee en controleer op locatie de specifieke vereisten aan de deur.
Vaccinatie vereistNee
Grote attracties
Empire State BuildingDagelijks open Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
Top of the RockDagelijks open
One World ObservatoryOpen De meeste dagen geopend, bekijk het hier.
Edge Observation DeckDagelijks open
VrijheidsbeeldOpen. Buitenruimtes en museum open
Ellis IslandOpen
The VesselOpen
Central ParkOpen
Governors IslandOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Fietshuur en -toursOpen. Tours in kleine groepen, mondkapje verplicht.
High Line ParkOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Circle Line CruisesOpen. Aparte ruimtes voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen
Grand Central TerminalOpen
9/11 MemorialDagelijks open aangewezen toegangs- en uitgangsplekken.
Dierentuinen & New York AquariumOpen
Madame TussaudsOpen
Hop-on Hop-off bussen
Big BusAlleen de Uptown- en Downtownroutes
Grote musea
MoMAOpen
The MetOpen
American Museum of Natural HistoryOpen
GuggenheimOpen
9/11 MuseumOpen
Sporten
MLB (New York Yankees, New York Mets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Negatieve COVID-test of volledige vaccinatie vereist.
NHL (New York Rangers)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Negatieve COVID-test of volledige vaccinatie vereist.
NFL (New York Giants, New York Jets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
New York Marathon 2021Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Negatieve COVID-test of volledige vaccinatie vereist.
Voorstellingen
BroadwayHeropent in september
New York City BalletHeropent in september
The Metropolitan OperaHeropent in september
Openbaar vervoerReguliere dienstregeling
Winkels
Macy'sOpen
Woodbury CommonOpen
Empire OutletsOpen
RestaurantsBinnen en buiten dineren met volledige capaciteit toegestaan. Mogelijke toeslag tot 10% als herstelmaatregel.

 

Voorkom problemen met annuleren vanwege het coronavirus

Als u van plan bent om een trip naar New York tijdens COVID-19 te boeken, maar niet zeker bent of deze door kan gaan, raad ik aan om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo kunt u bij aanschaf van de voordeelpassen Sightseeing Flex en Sightseeing Day Pass een verzekering afsluiten tegen een klein percentage van het bedrag. Daarmee kunt u de passen nog gratis annuleren. Als u tickets voor een Broadwaymusical koopt op mijn website kunt u kiezen voor flex tickets. Hiermee kunt u uw boeking tot 10 dagen voor de voorstelling nog kosteloos annuleren of wijzigen. Om openbaar vervoer te vermijden, kunt u gebruikmaken van een taxiservice van en naar JFK, Newark en LGA Airport. Reserveer uw transfer naar New York vooraf, om er zeker van te zijn dat de transfer van uw keuze is geboekt. Voor de meest actuele informatie over uw vlucht van en naar New York raad ik aan om contact op te nemen met uw vliegmaatschappij.

De huidige situatie kan ook onverwacht voordeel bieden. Voor wie een gokje durft te wagen zijn er nu veel stedentrip New York aanbiedingen te vinden.

Meer informatie over corona in New York

Bent u in New York en heeft u vragen over het coronavirus, bel dan vanaf een vaste telefoon naar het nummer 311. Dit is het algemene informatienummer van de stad New York. Voelt u zich ziek of maakt u zich zorgen om bepaalde symptomen? Neem dan contact op met een lokale dokter. Uw hotel kan u hierbij helpen.

Heb ik een coronatest nodig voor New York?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij wat de laatste testrichtlijnen zijn voor uw vlucht en trip naar New York.

Kan ik bezienswaardigheden in New York bezoeken tijdens COVID-19?

Jazeker, dat kan! Bekijk hier het actuele overzicht van geopende attracties tijdens de coronavirus in New York pandemie.

Ben ik verzekerd als ik corona in New York krijg?

Bekijk de voorwaarden van uw reis- en/of zorgverzekering voor u gaat, om te kijken wat er verzekerd is als u in New York corona krijgt.

Moet ik in quarantaine tijdens of na mijn New York trip?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij of er quarantaine-maatregelen zijn voor New York op dit moment. Bekijk hier de up-to-date coronavirus in New York informatie voor alle informatie over COVID-19 in NYC.

Zijn mondkapjes verplicht in New York?

Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar wanneer het niet mogelijk is om minstens 1,8 meter (6 feet) afstand te houden. U moet altijd een mondkapje dragen wanneer u met het openbaar vervoer reist.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets