Coronavirus in New York

Coronavirus in New York

De situatie rondom het coronavirus in New York verandert dagelijks. Deze pagina bevat actuele informatie over de COVID-19 situatie en regelgeving in New York. Welke bezienswaardigheden in New York zijn open en wat zijn de eventuele aanpassingen? Hieronder vindt u een overzicht van de huidige situatie in New York.

De actuele status COVID-19 in New York (geüpdatet op: 16 januari 2022)

De situatie van het coronavirus in New York is te vergelijken met de situatie in Europa. Als gevolg van de wintergolf met de Omikron-variant heeft New York besloten om de testcapaciteiten te verhogen. Op deze manier willen ze de golf bestrijden. Gevaccineerde personen hoeven buiten geen mondkapje meer te dragen en hoeven geen afstand tot elkaar te houden. Het wordt echter sterk aanbevolen om binnen in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, ook als u gevaccineerd bent. Veel New Yorkers doen dit. Ik zie ook dat veel winkels hun klanten vragen hun mondkapje te dragen. Neem daarom altijd een mondkapje mee. In het openbaar vervoer moet iedereen een mondkapje dragen.

Voor binnen in een restaurant eten en entertainment in New York, zoals concertzalen, musea en observatiedekken moet u een bewijs van volledige vaccinatie tonen. Volledig gevaccineerd betekent 2 weken na uw tweede dosis van het Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-vaccin, na de enige dosis van het Janssen (Johnson & Johnson)-vaccin, of na een “mix-and-match”-combinatie. Op uw vaccinatiebewijs moeten uw persoons- en vaccinatiegegevens staan, zoals bijvoorbeeld de CoronaCheck app. Kinderen tussen 5 en 11 jaar moeten kunnen aantonen dat zij zijn gevaccineerd met ten minste één dosis van een door de WHO goedgekeurd COVID-19-vaccin.

Nieuwe maatregelen vanaf 28 januari 2022: kinderen van 5 tot 11 jaar moeten ook een bewijs van volledige vaccinatie kunnen tonen voor openbare binnenruimtes zoals restaurants en bezienswaardigheden.

Actuele informatie
Algemene regels
MondkapjesMondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer en binnen in veel openbare ruimtes. Ook kinderen onder de 12 jaar moeten in de meeste binnenruimtes een mondkapje dragen.
Vaccinatie vereist om naar de VS te reizenJa, een door de WHO-goedgekeurde vaccinatie is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
COVID-19 test vereist om naar de VS te reizenJa, COVID-test is vereist voor iedereen van 2 jaar en ouder. COVID-test mag niet ouder zijn dan 24 uur.
VaccinatieplichtPersonen van 5 jaar en ouder moeten een vaccinatiebewijs tonen voor binnen dineren en indoor entertainment. Dit omvat binnenlocaties zoals restaurants, bars, nachtclubs, cafés, fastfood, theaters, podia, musea, dierentuinen en sportarena's.
Openbaar vervoerReguliere dienstregeling. Mondkapjes zijn voor iedereen verplicht in het openbaar vervoer.
Grote attracties
Empire State BuildingDagelijks open Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
Top of the RockDagelijks open
One World ObservatoryDagelijks open , bekijk het hier.
Edge Observation DeckDagelijks open
Vrijheidsbeeld & Ellis IslandOpen. Buitenruimtes en museum open
Central ParkOpen
Governors IslandOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Fietshuur en -toursOpen. Tours in kleine groepen, mondkapje verplicht.
High Line ParkOpen
Circle Line CruisesOpen
Grand Central TerminalOpen
9/11 MemorialDagelijks open aangewezen toegangs- en uitgangsplekken.
Dierentuinen & New York AquariumOpen
Madame TussaudsOpen
Hop-on Hop-off bussen
Big BusAlleen de Uptown- en Downtownroutes
Grote musea
MoMADagelijks open
The MetDe meeste dagen geopend
American Museum of Natural HistoryDe meeste dagen geopend Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
GuggenheimDe meeste dagen geopend
9/11 MuseumDe meeste dagen geopend
Sporten
MLB (New York Yankees, New York Mets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Volledige COVID-19-vaccinatie vereist.
NHL (New York Rangers)Beperkte capaciteit en regelgeving van kracht. Volledige COVID-19-vaccinatie vereist.
NFL (New York Giants, New York Jets)Bewijs van een negatieve COVID-19-test of volledige COVID-19-vaccinatie is niet meer nodig.
Voorstellingen
BroadwayVolledige COVID-19-vaccinatie vereist. Kinderen tussen de leeftijd van 5 en 11 moeten bewijs van ten minste één dosis van de door de WHO goedgekeurd COVID-19 vaccin te laten zien. Iedereen in uw gezelschap moet een identiteitsbewijs meenemen.
New York City BalletVolledige COVID-19-vaccinatie vereist.
The Metropolitan OperaVolledige COVID-19-vaccinatie vereist.
Winkels
Macy'sOpen
Woodbury CommonOpen
Empire OutletsOpen
RestaurantsBinnen in een restaurant: volledige vaccinatie verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, en 1 dosis verplicht voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Buiten dineren: geen vereisten. Volledige capaciteit.

Voorkom problemen met annuleren vanwege het coronavirus

Als u van plan bent om een trip naar New York tijdens COVID-19 te boeken, maar niet zeker bent of deze door kan gaan, raad ik aan om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo kunt u bij aanschaf van de voordeelpassen Sightseeing Flex en Sightseeing Day Pass een verzekering afsluiten tegen een klein percentage van het bedrag. Daarmee kunt u de passen nog gratis annuleren. Als u tickets voor een Broadwaymusical koopt op mijn website kunt u kiezen voor flex tickets. Hiermee kunt u uw boeking tot 10 dagen voor de voorstelling nog kosteloos annuleren of wijzigen. Om openbaar vervoer te vermijden, kunt u gebruikmaken van een taxiservice van en naar JFK, Newark en LGA Airport. Reserveer uw transfer naar New York vooraf, om er zeker van te zijn dat de transfer van uw keuze is geboekt. Voor de meest actuele informatie over uw vlucht van en naar New York raad ik aan om contact op te nemen met uw vliegmaatschappij.

Meer informatie over corona in New York

Bent u in New York en heeft u vragen over het coronavirus, bel dan vanaf een vaste telefoon naar het nummer 311. Dit is het algemene informatienummer van de stad New York. Voelt u zich ziek of maakt u zich zorgen om bepaalde symptomen? Neem dan contact op met een lokale dokter. Uw hotel kan u hierbij helpen. Als u een COVID-19 test in New York moet doen, kunt u dat op tientallen plaatsen in de stad gratis doen.

Heb ik een coronatest nodig voor New York?

Ja, een COVID-19 test is vereist voor iedereen van 2 jaar en ouder. COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 24 uur.

Kan ik bezienswaardigheden in New York bezoeken tijdens COVID-19?

Jazeker, dat kan! Bekijk hier het actuele overzicht van geopende attracties tijdens de coronavirus in New York pandemie.

Ben ik verzekerd als ik corona in New York krijg?

Bekijk de voorwaarden van uw reis- en/of zorgverzekering voor u gaat, om te kijken wat er verzekerd is als u in New York corona krijgt.

Moet ik in quarantaine tijdens of na mijn New York trip?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij of er quarantaine-maatregelen zijn voor New York op dit moment. Bekijk hier de up-to-date informatie over COVID-19 in NYC.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief