Coronavirus in New York

Coronavirus in New York

Deze pagina bevat actuele informatie over het coronavirus in New York, ook wel bekend als COVID-19. Momenteel is er een negatief reisadvies voor de Verenigde Staten en geldt er een reisverbod naar New York vanuit Europese landen. Er is nog geen einddatum van dit verbod bekend. Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet, dus zodra de situatie verandert, kunt u dat hier lezen. Welke bezienswaardigheden in New York zijn open en wat zijn de eventuele aanpassingen? Hieronder vindt u een overzicht van de huidige situatie in New York.

De actuele status COVID-19 in New York (geüpdatet op: 25 april 2021)

Het vaccinatieproces in New York is in volle gang. Het COVID-19 vaccin is beschikbaar voor alle inwoners van New York van 16 jaar en ouder. Vanaf 10 april 2021 hoeven asymptomatische reizigers die New York, vanuit een ander land, bezoeken niet meer in quarantaine te gaan en na aankomst getest te worden. Quarantaine wordt nog steeds aanbevolen voor alle reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd of nog niet van COVID-19 hersteld zijn in de afgelopen 3 maanden. Het reisverbod naar New York vanuit Europese landen is nog steeds van kracht, maar mensen die nu mogen reizen hoeven niet meer in quarantaine en hoeven zich niet opnieuw te laten testen in New York. Wel is er nog steeds een negatieve test nodig om aan boord van een vliegtuig naar de VS te komen.

Actuele informatie
Algemene regels
MondkapjesVerplicht in het openbaar wanneer het niet mogelijk is om minstens 1,8 meter (6 feet) afstand te houden. Altijd verplicht in het openbaar vervoer.
Vaccinatie vereistNee
Grote attracties
Empire State BuildingDagelijks open van 13:00 tot 22:00. Getimed entreeticket verplicht, ook met een voordeelpas.
Top of the RockDagelijks open van 13:00 tot 21:00.
One World ObservatoryOpen zaterdag en zondag, en enkele extra dagen.
Edge Observation DeckDagelijks open van 10:00 tot 22:00.
VrijheidsbeeldOpen. Buitenruimtes en museum open
Ellis IslandOpen
The VesselGesloten
Central ParkOpen
Governors IslandOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Fietshuur en -toursOpen. Tours in kleine groepen, mondkapje verplicht.
High Line ParkOpen. Getimed entreeticket verplicht.
Circle Line CruisesOpen
Grand Central TerminalOpen
9/11 MemorialDagelijks open van 10:00 tot 17:00, aangewezen toegangs- en uitgangsplekken.
Dierentuinen & New York AquariumOpen
Madame TussaudsOpen 11:00 tot 17:00
Hop-on Hop-off bussen
Big BusAlleen de Uptown- en Downtownroutes, rijden zonder stops.
Grote musea
MoMAOpen
The MetOpen
American Museum of Natural HistoryOpen
GuggenheimOpen
9/11 MuseumOpen
Sporten
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Beperkte capaciteit en maatregelen van toepassing. Negatieve COVID-test verplicht.
MLB (New York Yankees, New York Mets)Beperkte capaciteit en maatregelen van toepassing. Negatieve COVID-test verplicht.
NHL (New York Rangers)Beperkte capaciteit en maatregelen van toepassing. Negatieve COVID-test verplicht.
Voorstellingen
BroadwayHeropent in sep
New York City BalletSeizoen 20-21 geannuleerd.
The Metropolitan OperaSeizoen 20-21 geannuleerd.
Openbaar vervoerReguliere dienstregeling, metro gesloten tussen 2.00 en 4.00 uur voor reiniging.
Winkels
Macy'sOpen
Woodbury CommonOpen
Empire OutletsOpen
RestaurantsBuiten dineren toegestaan, binnen dineren met 50% capaciteit. Mogelijke toeslag tot 10% als bijdrage voor herstel.

 

Voorkom problemen met annuleren vanwege het coronavirus

Als u van plan bent om een trip naar New York tijdens COVID-19 te boeken, maar niet zeker bent of deze door kan gaan, raad ik aan om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo kunt u bij aanschaf van de voordeelpassen Sightseeing Flex en Sightseeing Day Pass een verzekering afsluiten tegen een klein percentage van het bedrag. Daarmee kunt u de passen nog gratis annuleren. Als u tickets voor een Broadwaymusical koopt op mijn website kunt u kiezen voor flex tickets. Hiermee kunt u uw boeking tot 10 dagen voor de voorstelling nog kosteloos annuleren of wijzigen. Om openbaar vervoer te vermijden, kunt u gebruikmaken van een taxiservice van en naar JFK, Newark en LGA Airport. Reserveer uw transfer naar New York vooraf, om er zeker van te zijn dat de transfer van uw keuze is geboekt. Voor de meest actuele informatie over uw vlucht van en naar New York raad ik aan om contact op te nemen met uw vliegmaatschappij.

De huidige situatie kan ook onverwacht voordeel bieden. Voor wie een gokje durft te wagen zijn er nu veel stedentrip New York aanbiedingen te vinden.

Meer informatie over corona in New York

Bent u in New York en heeft u vragen over het coronavirus, bel dan vanaf een vaste telefoon naar het nummer 311. Dit is het algemene informatienummer van de stad New York. Voelt u zich ziek of maakt u zich zorgen om bepaalde symptomen? Neem dan contact op met een lokale dokter. Uw hotel kan u hierbij helpen.

Heb ik een coronatest nodig voor New York?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij wat de laatste testrichtlijnen zijn voor uw vlucht en trip naar New York.

Kan ik bezienswaardigheden in New York bezoeken tijdens COVID-19?

Jazeker, dat kan! Bekijk hier het actuele overzicht van geopende attracties tijdens de coronavirus in New York pandemie.

Ben ik verzekerd als ik corona in New York krijg?

Bekijk de voorwaarden van uw reis- en/of zorgverzekering voor u gaat, om te kijken wat er verzekerd is als u in New York corona krijgt.

Moet ik in quarantaine tijdens of na mijn New York trip?

Check bij uw luchtvaartmaatschappij of er quarantaine-maatregelen zijn voor New York op dit moment. Bekijk hier de up-to-date coronavirus in New York informatie voor alle informatie over COVID-19 in NYC.

Zijn mondkapjes verplicht in New York?

Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar wanneer het niet mogelijk is om minstens 1,8 meter (6 feet) afstand te houden. U moet altijd een mondkapje dragen wanneer u met het openbaar vervoer reist.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets