COVID-19 test in New York om te vliegen

COVID-19 test in New York om te vliegen

Een COVID-19 test in New York om te vliegen kan overal in de stad gedaan worden. Zowel de PCR test als de antigeen sneltest worden aangeboden. Op straat staan tenten en busjes waar u zich kunt laten testen op het coronavirus. Zoals op Times Square, naast Grand Central, bij het 9/11 Memorial of zelfs in de straat van uw hotel. Soms vindt u meerdere testlocaties per straat.

Waar kan ik me laten testen op COVID-19 in New York?

Overal in New York kunt u zich laten testen op corona. Op straat vindt u tenten waar u een officiële COVID-19 test kunt laten doen. Vraag altijd wel of de uitslag van de test per e-mail of als brief verstrekt kan worden. Sommige bedrijven geven de uitslag mondeling namelijk. Het is noodzakelijk om de uitslag als e-mail of document te hebben voor uw vliegreis.

De meeste testlocaties bieden zowel PCR testen als antigeentesten aan. Als u bij de tent aankomt scant u een QR-code, waarmee u zich aanmeldt. Na het registreren wordt de test afgenomen en krijgt u de uitslag vaak binnen 12 tot 36 uur. Bij een antigeentest krijgt u de uitslag meestal binnen 15 tot 45 minuten.

Naast de testlocaties op straat kunt u ook naar CityMD gaan. Dit is een dokterspraktijk met veel locaties in New York. Ook hier kunt u een PCR test of antigeentest laten doen. Het resultaat van de antigeentest sturen zij per e-mail. Voor de uitslag van de PCR test moet u terug naar de locatie om deze op papier op te halen. Ook verschillende ziekenhuizen bieden COVID-19 testen aan, maar dit is minder toegankelijk voor toeristen.

Erics Tip: Vraag altijd van tevoren of u de test kunt doen zonder Amerikaanse ziektekostenverzekering en hoeveel de test gaat kosten. De goedkoopste die ik kon vinden was CTS Mobile Testing op Times Square met $50 voor een sneltest en $100 voor een PCR test.

COVID-19 test in New York om te vliegen - Bus COVID-19 test in New York om te vliegen - CityMD

Welke test nodig om te vliegen?

In het algemeen is het zo dat een PCR test niet ouder mag zijn dan 48 uur. Voor een antigeentest geldt een maximum van 24 uur. Kijk hier voor actuele informatie welke test u nodig heeft voor uw terugvlucht naar Nederland en België. Controleer altijd of de vluchtmaatschappij waar u mee reist eisen stelt aan de soort test.

Wanneer moet ik me laten testen?

Wacht niet tot het laatste moment met testen. De kans is aanwezig dat u de uitslag niet op tijd voor uw vlucht heeft en daardoor niet aan boord mag. Wanneer u zich op het eerst mogelijke moment laat testen en de uitslag niet goed binnenkomt, dan kunt u zich altijd opnieuw laten testen. Ook kan het zijn dat de testlocatie op die dag minder personeel heeft of het drukker is dan normaal. Dan kan het langer duren voordat u de uitslag heeft. Als u een antigeentest kunt doen, raad ik dit aan. De uitslag is sneller binnen dan een PCR test.

Wanneer u in New York bent en u ziet een testlocatie in de buurt van uw hotel, loop er dan een paar dagen voor vertrek naar toe. Vraag aan hen of zij de uitslag van een test per e-mail naar u kunnen sturen, welke soort test zij doen, hoe lang het ongeveer duurt voor u de uitslag heeft, of er kosten aan verbonden zijn en wanneer zij op die locatie staan. Dingen kunnen namelijk veranderen, zo kan de testlocatie die u had gezien ineens gesloten zijn op de dag dat u moet testen of op een andere locatie staan. Wanneer u vooraf informeert weet u waar u naar toe moet en kunt u zonder zorgen genieten van New York.

Testen op JFK Airport

Een COVID-19 test laten doen op JFK Airport voor uw vlucht is mogelijk voor iedereen van 4 jaar en ouder. In Terminal 8 is een testlocatie te vinden waar u met de JFK Airtrain heen kunt. Echter raad ik dit niet aan. Vaak is deze testlocatie erg druk en duurt het een lange tijd voor alle formulieren zijn ingevuld en de test afgenomen wordt. Hierdoor is het mogelijk dat de uitslag niet op tijd is. Daarom raad ik aan om in de stad te testen.
Let op: u kunt bij andere terminals ook een coronavirus test laten doen, zoals bij Terminal 1 en 4, maar dat deze al snel tussen $175 en $250 kosten.

Misschien vindt u dit ook interessant:

Waar kan ik me laten testen op COVID-19 in New York?

Overal in New York kunt u zich laten testen op COVID-19. Lees hier meer.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief