Century 21 sluit zijn deuren

Erics Blog - Century 21

Century 21 in New York is een van de laatste economische slachtoffers van de COVID-19 pandemie in New York. Century 21 heeft zijn inkomsten het afgelopen half jaar natuurlijk flink zien dalen en staat hierdoor op de rand van een faillissement. Het shoppingparadijs zal door veel toeristen en New Yorkers gemist worden. De winkelketen, waar kleding van grote merken tegen outletprijzen wordt verkocht, bestaat uit 15 vestigingen, waarvan er vijf in New York City te vinden zijn. Vier vestigingen zijn inmiddels gesloten, de overige zijn aan het leegverkopen.

De eerste vestiging van Century 21 opende zijn deuren in 1961 in Brooklyn. Wie de afgelopen 50 jaar een bezoek heeft gebracht aan New York is er dus vast wel eens geweest. Al zijn de meningen over de winkel ook wel wat verdeeld; sommigen vinden de verdiepingen vol met overvolle rekken en winkelend publiek een drama, terwijl voor anderen een New York-trip niet compleet is zonder hier een middag te schatzoeken.

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit New York? Schrijf u hier in.

Ik vind het zelf ontzettend zonde dat New York dit icoon zal verliezen. Ik ben geen shopper, maar vond het toch leuk om af en toe even binnen te lopen bij de flagship store in Downtown Manhattan, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan het nabijgelegen 9/11 Memorial. Deze vestiging heeft op 11 september 2001 veel schade opgelopen. Bij de heropening vijf maanden later stonden duizenden mensen in de rij om weer naar binnen te kunnen. Deze forse tegenslag heeft ze destijds dus niet ten onder kunnen brengen, maar helaas lijkt de huidige pandemie dat wel te doen.

Er vindt de komende tijd nog een aantal faillissementszittingen plaats bij de United States Bankruptcy Court Southern District of New York, waarmee er nog een kleine kans op een doorstart lijkt te zijn. Maar aangezien er momenteel een totale schuld openstaat van zo’n 42 miljoen dollar, waarvan ruim 4,7 miljoen bij Tommy Hilfiger, 1,2 miljoen bij Adidas en 1 miljoen bij Michael Kors, lijkt deze kans verwaarloosbaar. We zullen met pijn in ons hart moeten gaan wennen aan een Manhattan zonder outletshopping. Hopelijk zullen de kleinere winkels, zoals die in Bleecker Street, wel overleven.

Erics Blog - Century 21 in New York

Misschien vindt u deze andere blogposts ook interessant:

De Rockefeller Christmas Tree is aangekomen in New York!

De Times Square Ball Drop op Oudejaarsavond dit jaar virtueel

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets