New York Vaccineert Toeristen

New York Vaccineert Toeristen

New York begint met het vrijblijvend vaccineren van Amerikaanse toeristen bij populaire bezienswaardigheden in de stad, zoals bij het Empire State Building en op Times Square. De gratis Johnson & Johnson-vaccins worden verstrekt in mobiele busjes, die op verschillende plekken neergezet zullen worden. De stad wil hiermee een positieve boodschap uitzenden en laten zien dat New York een veilige en, nog steeds, geweldige plek is om naartoe te komen. Dit project geeft aan dat de situatie in New York er goed uitziet en dat blijkt ook uit andere recente ontwikkelingen in de stad.

Hoe is het nu in New York?

In december schreef ik een blog over mijn kijk op de situatie in de Big Apple op dat moment. Toen al was mijn ervaring dat ondanks alle ellende er ook positieve ontwikkelingen plaatsvonden. En dit heeft sindsdien alleen maar doorgezet. Ik kan inmiddels wel zeggen: “Het gaat goed in New York!”. Uiteraard is ook hier COVID-19 nog niet helemaal weg, maar echt iedereen in mijn omgeving, zowel vrienden, familie als zakenrelaties, is al gevaccineerd. Je mag hier zelf kiezen welk merk vaccin je krijgt en ik heb de indruk dat dat bijdraagt aan de bereidwilligheid om te vaccineren. Het aantal besmetting daalt dan ook snel, met als gevolg dat er grote stappen genomen kunnen worden in het heropenen van de samenleving.

New York Vaccineert Toeristen - Stone Street in New York New York Vaccineert Toeristen - One World Trade in New York

New York gaat open

Nu bijna iedereen die dat wil gevaccineerd is, worden de maatregelen in rap tempo versoepeld. Met name toen mid maart de sportwedstrijden weer publiek toelieten en er weer binnen gedineerd mocht worden (beide met beperkte capaciteit), voelde je de positiviteit onder de mensen terugkeren. Broadway zal officieel zijn deuren weer openen in september, maar sommige shows hebben al aangekondigd eerder te zullen starten. En met het terugkeren van sport, cultuur en horeca voel je dat het hart van New York weer klopt. De heropening gaat uiteraard stapsgewijs, al is het maar omdat vele attracties, shows en restaurants er zelf voor kiezen nog niet voor 100% open te gaan. Maar zelfs nu is het leven in The Big Apple alweer een stuk meer als vanouds. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zelfs wanneer de ‘100% normaal’ officieel nog niet bereikt is, New York toch alweer zal voelen als 100% zichzelf.

Sporen van de pandemie

Ik schreef eerder dat het per buurt verschilde in hoeverre je iets merkt van de pandemie. Dit is ondanks alle positieve ontwikkelingen nog steeds het geval. In de buurt van Times Square bijvoorbeeld is nog veel leegstand en in de studentenwijken is het nog altijd uitgestorven. Het zal ook nog wel even duren voordat dit alles weer genormaliseerd is. In mijn vorige blog noemde ik ook de vele daklozen en luidruchtige, verwarde mensen op straat. De afgelopen weken viel het me op dat dit weer flink is afgenomen. De onprettige sfeer die dit kon geven, heb ik recentelijk dan ook niet meer ervaren. Dus al zullen de littekens van de pandemie nog lang zichtbaar blijven, New York is op alle fronten aan het herstellen en zal de komende maanden de laatste stappen zetten richting een normale samenleving.

New York Vaccineert Toeristen - Meatpacking District New York Vaccineert Toeristen - Times Square Shop

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets