Times Square Ball Drop op Oudejaarsavond dit jaar virtueel

Erics Blog Ball Drop

De beroemde Times Square ball drop op Oudejaarsavond in New York zal dit jaar virtueel plaatsvinden, zonder live publiek. De organisatie van het evenement wordt hiertoe gedwongen door de COVID-19 pandemie, die het onmogelijk maakt om honderdduizenden mensen samen 2021 te laten inluiden.

De New Year’s Eve ball drop in New York vindt al sinds 1907 plaats en is een van de beroemdste nieuwjaarsvieringen ter wereld. In al die tijd is het event slechts twee keer niet doorgegaan, namelijk in 1942 en 1943 wegens de toen heersende oorlog. Corona zorgt er nu dus voor dat voor de derde keer in de geschiedenis van de ball drop Times Square op 31 december leeg zal blijven.

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit New York? Schrijf u hier in.

New Year’s Eve 2020 thuis op de bank

Al wordt het evenement dit jaar niet volledig afgeblazen, het zal alleen virtueel plaatsvinden, zonder live publiek. De twee miljoen bezoekers die normaal gesproken op Times Square aanwezig zijn, zullen de bal dit jaar vanuit huis moeten zien afdalen. Er wordt een alternatief programma ontwikkeld, waarbij alleen genodigden zich op Times Square bevinden. De NYPD zal de omgeving volledig afzetten en alles wat er plaatsvindt is for broadcast purposes only. Klik hier om live the Ball Drop te kijken.

Wie dit jaar de ball drop thuis vanaf de bank bekijkt, zal een viering zien die in het teken staan van ‘het beste in de menselijke natuur’. Er zal aandacht zijn voor hulpdienstmedewerkers, artsen en wetenschappers. En uiteraard zullen ook de artiesten die de viering omlijsten niet ontbreken. Voor de 1400 kilo confetti die normaal gesproken over het publiek wordt uitgestrooid, zal een andere bestemming gevonden moeten worden.

Zelf ben ik geen fan van het vieren van Oud en Nieuw op Times Square, vanwege de kou en het gebrek aan toiletmogelijkheden (wist u dat veel van de bezoekers om deze reden een luier dragen..?). Maar toch vind ik het ontzettend jammer dat dit iconische evenement dit jaar niet in de normale vorm kan plaatsvinden. Hopelijk kunnen we met het afsluiten van 2020 ook de pandemie (deels) achter ons laten, en zal New Year’s Eve 2021 weer gewoon met miljoenen mensen op Times Square zijn!

Erics Blog Ball drop Times Square

Misschien vindt u deze andere blogposts ook interessant:

Century 21 sluit zijn deuren

De Rockefeller Christmas Tree is aangekomen in New York!

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets