Beste Koffie en Bagel bars in New York

Beste Bagel Bars in New York

Is het na het shoppen of museumbezoek tijd voor een break? Verwen uzelf dan eens met een lekkernij die zo New York is als de gele taxi en het Empire State Building: de bagel. Talloze tentjes in New York verkopen koffie en bagels ‘to go’, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan een tafeltje te genieten van uw bestelling en de typische sfeer!
Dit is mijn top 6:

 1. Ess-A-Bagel

  Een bezoek aan Ess-A-Bagel is een hele belevenis. In de enorme vitrine staan tientallen schalen met salades, cream cheese en allerlei soorten vis. Deze zaak staat namelijk niet alleen bekend om de verse bagels, maar ook om het beleg. Waar u vaak maar beperkt keuze hebt in beleg voor uw bagel, kunt u het hier zo gek maken als u wilt. Een aanrader is de ‘chicken curry salad’: lekker pittig en met malse stukjes kip. Deze leuke gelegenheid is ook heel geschikt voor vegetariërs: van de cream cheese heeft Ess-A-Bagel allerlei varianten met tofu. Naast het beleg kunt u uiteraard de smaak van uw bagel kiezen en kunnen de medewerkers uw bagel naar behoefte toasten. In de zaak is genoeg zitplaats om uw bestelling rustig op te eten. Houd wel rekening met drukte, vooral rond lunchtijd.

  Ess-a-Bagel in New York Ess-a-Bagel in NYC

 2. The Grey Dog

  The Grey Dog zit op verschillende locaties in New York, maar vooral de zaak in SoHo is ideaal om tijdens het shoppen even aan te doen. The Grey Dog is een soort Winkel van Sinkel op culinair gebied. U kunt hier terecht voor koffie, maar ook voor ontbijt, lunch en diner. Boven de bar waar u uw bestelling plaatst is het menu op gekleurde houten planken aan de muur gespijkerd. Zo kunt u tijdens het wachten (het is hier altijd druk) al bepalen wat u wilt eten of drinken. Er is een groot koffieassortiment dat zowel warm als in ijzige variant besteld kan worden. Het is niet goedkoop, maar u krijgt dan ook enorme koppen koffie of thee voor uw geld. Komt u bij The Grey Dog voor lunch of diner, bestel dan vooral een gerecht met de huisgemaakte frietjes.

  Erics Tip: De sfeer bij The Grey Dog is heel relaxed. Alle locaties zijn leuk ingericht, ze draaien goede muziek en er komt een gemengd maar hip publiek.

  Grey Dog in New York Beste Koffie en Bagel bars in New York - The Grey Dog

 3. Irving Farm

  Met stip de meest schattige koffiezaak in heel New York. Zowel de medewerkers als de klanten zijn erg vriendelijk, waardoor de sfeer heel prettig is. De service is perfect: hier wordt met cacao nog een hartje op uw cappuccino gemaakt en uw bestelling wordt door een medewerker naar uw tafeltje gebracht, ook als u aan de bar bestelt. Zowel boven als beneden is zitgelegenheid en er is gratis wifi tot uw beschikking. U kunt bij Irving Farm zo’n beetje voor alle koffievarianten terecht – ‘hot’ of ‘iced’. Men heeft een kleine vitrine met vers gebakken muffins, brownies en chocoladecroissants (aanrader!). Daarnaast is er overdag een kleine kaart met sandwiches en bagels en kunt u er ’s avonds genieten van een kaasplank en een wijnkaart.

  Irving Farm in New York Irving Farm in NYC

 4. Mudspot

  Mud staat in New York bekend om hun huisgemaakte koffie met zeer hoog cafeïne gehalte. Perfect voor ‘the city that never sleeps’, natuurlijk. U kunt een originele kop Mud bestellen, maar ook de Mud Mocha is erg lekker. Niet zo’n behoefte aan een cafeïneboost? Met een Almond Latte of een Mint Mochaccino bent u net zo avontuurlijk bezig, maar staat u niet direct te stuiteren. Omdat de koffie nogal sterk is, staat er op ieder tafeltje in de zaak een gratis fles water. Verder is er een uitgebreide kaart, waar u onder meer een ontbijt- en brunchmenu op vindt. De gerechten hebben een Zuid-Amerikaanse inslag. Voor de kleine trek kunt u bij de bar terecht voor een vitrine met overheerlijke muffins, die allemaal vetarm zijn. ’s Zomers is de binnentuin geopend, zodat u buiten van uw bestelling kunt genieten.

  MUD Bagel Bar in New York MUD Bagel Bar in NYC

 5. Murray’s Bagels

  Het enige nadeel aan Murray’s Bagels is dat er maar weinig zitgelegenheid is, maar daar is ook alles mee gezegd. Eigenlijk zijn de bagels hier zo lekker dat u er geen beleg op hoeft te doen. Probeer bijvoorbeeld de ‘everything’, waar onder meer maanzaad, ui en knoflook doorheen gebakken zit. Toch biedt Murray’s u ruime keuze als het op beleg aankomt. Naast cream cheese zijn er allerlei salades en ook op het gebied van gebakken eieren weten de medewerkers raad. Een specialiteit is hier gerookte vis. De bagel met gerookte zalm is bijvoorbeeld heerlijk! Mocht u niet kunnen kiezen, dan zijn de ‘specialty bagels’ een optie: belegd met heerlijke combinaties van bijvoorbeeld kalkoen, kaas, cole slaw en dressing. Graag een kop koffie bij uw bagel? Ga voor de populaire cappuccino!

  Murrays Bagels in New York Murrays Bagels in NYC

 6. Pick A Bagel

  Pick A Bagel is een keten met verschillende locaties in Manhattan. Als ik er in de buurt ben ga ik er zeker even langs voor een bagel, de keuze uit soorten bagels, creamcheeses en andere toppings is enorm. Ook vindt u bij alle Pick A Bagel-vestigingen een uitgebreide, verse salad bar en kunt u er terecht voor diverse soorten muffins, koekjes en andere broodjes zoals panini’s. De koffie is er ook prima.

  Beste Koffie en Bagel Bars in New York - Pick A Bagel

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets