citizenM Hotel Times Square

Koop tickets nu
CitizenM in New York

citizenM Hotel Times Square in New York is een hypermodern hotel in het hart van New York. Het citizenM-concept werd in 2008 geboren in Amsterdam, vanuit een behoefte aan een nieuwe manier van reizen. Het idee: reizigers moeten voor een redelijke prijs kunnen overnachten op toplocaties, in een inspirerende omgeving. De naam wordt overigens geschreven met een kleine ‘c’, en de ‘M’ staat voor ‘mobile’. Ondanks de vele futuristische elementen is dit hotel als een oase van rust in de New Yorkse hectiek. De lobby wordt hier dan ook niet ‘lobby’ genoemd, maar ‘living room’.

Boek hier een kamer bij citizenM

Contents

Faciliteiten

citizenM Times Square is niet enorm groot, maar gróóts is het wel. Zodra u er binnenstapt wordt u verrast door de kunst waarmee het hotel gevuld is. Het gebouw telt drie liften. Hiermee komt u ook bij de cocktailbar op de 21e verdieping, die 24/7 open is. Maar misschien geniet u liever van een stuk versgebakken taart in canteenM, of van wat frisse lucht, op een van de terrassen van het hotel? Het kan allemaal. Inchecken doet u via selfservice, al staat het vriendelijke personeel continu klaar om u overal bij te helpen. En uiteraard is dit hotel voorzien van gratis Wi-Fi door het gehele pand.

citizenM times square hotel gebouw in new york city citizenM times square hotel living room in new york city

De kamers

Alle kamers in citizenM zijn exact hetzelfde: tweepersoonskamers met één kingsize bed. Dat is omdat ‘iedere citizen gelijk is’, aldus de oprichters. Dat ene bed is dus wel een kingsize bed, en heel, héél comfortabel. Nadat u heeft genoten van een heerlijke douche kunt u er zo induiken en met behulp van een tablet zo’n beetje alles afstellen op uw wensen: de prima tv die er hangt, het licht, de temperatuur en zelfs de gordijnen. Niets mis met een beetje futurisme! Het gekleurde licht draagt nog eens bij aan deze science fiction-achtige ervaring, maar er is ook een raam ter grootte van een muur, om u van het nodige daglicht te voorzien.

citizenM times square hotel in new york citizenM times square hotel uitzicht

Locatie en bereikbaarheid

Alleen het beste lijkt goed genoeg te zijn voor citizenM – zo ook wat locaties betreft. citizenM Hotel Times Square is gelegen op een toplocatie. Heel centraal, vlakbij Times Square en de Broadway-musicals en pal tegenover Ellen’s Stardust Diner; het retro jaren ‘50-restaurant met zingende bediening, waarvan al vele ex-medewerkers op Broadway zijn beland. Omdat het hotel zo centraal ligt zijn zo’n beetje alle metrolijnen binnen handbereik, en de dichtstbijzijnde ingang van Central Park vindt u op tien minuten loopafstand.

Erics tip: Dit hotel is een van mijn favorieten in de stad! Het hotel is gloednieuw en modern maar heeft toch direct al sfeer. Het personeel is zeer behulpzaam en vriendelijk en zoals beschreven krijg je waar voor je geld.

Boek hier een kamer bij citizenM

citizenM times square hotel kamer in new york city citizenM times square hotel kamer new york

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets