The Paper Factory Hotel in New York

Long Island City The Paper Factory Hotel New York

The Paper Factory Hotel in New York: ooit was het een papierfabriek, nu is het een hotel. De ligging op het sterk in ontwikkeling zijnde Long Island City maakt dat een kamer hier veel minder kost dan in een gemiddeld hotel in Manhattan. Bovendien bent u binnen een kwartier in Manhattan – twee minuten lopen naar het metrostation en vervolgens slechts drie haltes met lijn M of R. Sterker nog, vele plekken in Manhattan zijn door de goede verbinding sneller bereikbaar vanaf The Paper Factory dan vanaf de Upper East Side en Upper West Side!

Boek hier uw kamer bij The Paper Factory Hotel via Hotels.com
Boek hier uw kamer bij The Paper Factory Hotel via Booking.com

Sfeer en uiterlijk

De vrij ruime kamers in The Paper Factory ademen een typisch New Yorkse sfeer met bakstenen muren, grote, industriële raampartijen en kelims op de betonnen en houten vloeren. Het heeft precies die juiste mix tussen industrieel en warm, vergelijkbaar met de bekende Ace Hotels. Bovendien zijn door het hele gebouw heen de oude, originele fabrieksattributen en -machines te vinden die de verbouwing overleefd hebben. Er wordt hier namelijk alles aan gedaan om de historie van het gebouw en de verhalen die ermee samenhangen levend te houden.

The Paper Factory Hotel lounge in Long Island City The Paper Factory Long Island City New York

Faciliteiten en extra’s

Het hotel heeft 122 kamers, die allemaal zijn uitgerust met een flatscreen HD-tv. Boekt u een kamer, dan zit daar zowel continentaal ontbijt als snel en betrouwbaar WiFi inbegrepen. Bovendien staat in de lobby een koffiestandje waar goede koffie wordt geschonken, die ook nog eens goedkoop is. Ik betaalde bijvoorbeeld maar $2 voor een grote latte. Ook interessant voor de budgetreiziger: dit hotel heeft een gemeenschappelijke keuken, wat u heel wat horecakosten kan uitsparen. En of dit alles nog niet genoeg is komen er in de nabije toekomt nog meer redenen bij om hier te logeren. Onder meer een eigen restaurant, een biertuin en een spa staan op de planning. Het personeel staat bovendien bekend om hun vriendelijkheid. Ik heb het zelf ervaren: de mensen die hier werken zijn, inderdaad, oprecht heel vriendelijk.

Boek hier uw kamer bij The Paper Factory Hotel via Hotels.com
Boek hier uw kamer bij The Paper Factory Hotel via Booking.com

Erics Tip: Iedere tweede zondag van de maand organiseert en host The Paper Factory het OpenCanvas-evenement. OpenCanvas brengt kunstenaars uit verschillende disciplines bij elkaar om aan een inspirerend project te werken, waaraan u als gast ook mee kunt doen.

The Paper Factory Hotel in Long Island City New York Binnen in The Paper Factory Hotel in Long Island City

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief