Rubin Museum of Art in New York

Koop tickets nu
Rubin Museum of Art in New York

Het Rubin Museum of Art in New York toont kunst uit de Himalaya, India en de omliggende regio’s. Met zijn beroemde collectie probeert het museum een connectie te maken tussen de kunst en de ideeën die het symboliseert en de wereld van vandaag. Gelegen in de drukke wijk Chelsea, is het Rubin Museum een oase van rust dankzij de boeddhistische en hindoeïstische beelden en objecten. Het is een geweldig museum om te bezoeken voor iedereen die al geïnteresseerd is in de kunst en cultuur van de Himalaya of hier meer over wil weten.

Koop uw Rubin Museum of Art tickets hier

Contents

Het verhaal achter het Rubin Museum

Donald en Shelley Rubin hebben het Rubin Museum of Art in New York opgericht zodat hun privécollectie bewaard kon blijven en met de wereld kon worden gedeeld. De liefde van het paar voor Himalaya-kunst begon met een toevallige ontmoeting. Halverwege de jaren zeventig zagen ze een kleurrijk Tibetaans schilderij in een kunstgalerie aan Madison Avenue. Ze waren volledig gefascineerd door het schilderij en besloten het te kopen. Na verloop van tijd werden ze verliefd op meer stukken, die ze kochten, en zo eindigen ze met een hele verzameling. In 2004 opende het museum zijn deuren in een indrukwekkend gebouw van zes verdiepingen, dat vroeger deel uitmaakte van een Barneys warenhuis. De wenteltrap van het museum stamt uit zijn tijd als luxe winkel.

Rubin Museum of Art in New York - Kunst Rubin Museum of Art in New York - Tentoonstelling

Het Rubin New York bezoeken

Het Rubin Museum of Art in New York verkent het unieke karakter en de diversiteit van kunst rond het Tibetaans Hoogland. Er is een breed scala aan objecten te zien: van textiel, schilderijen en beelden tot religieuze voorwerpen en installaties. Het museum heeft vijf galerievloeren, waarvan twee voor de vaste collectie en twee voor de tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast is er een verdieping gewijd aan sociale en emotionele educatie. De permanente collectie bevat bijna 4000 objecten, die meer dan 1500 jaar beslaan tot op de dag van vandaag, waardoor een zeer uitgebreide kijk op de kunst van de Himalaya en de omliggende regio’s wordt geboden.

Nadat u de kunst bewonderd heeft, kunt u een meer letterlijke smaak van de Himalaya krijgen in het museums Café Serai. In de cadeauwinkel vindt u fijne ambachtelijke producten zoals textiel, sieraden, specerijen en wierook. Het Rubin biedt ook een diverse, innovatieve programmering met lezingen, filmvertoningen en workshops. Maar ook muziek, dans en andere live optredens worden er verzorgd.

Praktische informatie

 • Openingstijden:
  • maandag – woensdag: gesloten
  • donderdag: 11:00 – 17:00
  • vrijdag: 11:00 – 22:00
  • zaterdag – zondag: 11:00 – 17:00
  • Gesloten op Thanksgiving, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag
 • Locatie: 150 W 17th Street, Chelsea
 • Hoe te bereiken: Neem metro 1 naar 18th St, de dichtstbijzijnde halte. Of neem metro A, C, E naar 14th Street (op 8th Avenue), 2, 3 naar 14th Street (op 7th Avenue) of F, L, M naar 14th Street (op 6th Avenue).

Koop uw Rubin Museum of Art tickets hier

Naast het Rubin Museum of Art zijn er nog veel meer topmusea in New York te bezoeken.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets