The Met Breuer in New York

The Met Breuer in New York

The Met Breuer in New York is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het is onderdeel van The Metropolitan Museum of Art in New York, kortweg The Met. Samen met The Met Cloisters en het hoofdgebouw van The Met op Fifth Avenue huisvest het een grote collectie kunst. Het museum bevindt zich in het voormalige gebouw van het Whitney Museum, ontworpen door Marcel Breuer. Als u tickets koopt voor The Met krijgt u hiermee op dezelfde dag tevens toegang tot The Met Breuer en The Met Cloisters. The Met Breuer ligt op zo’n vijftien minuten loopafstand van The Met, dus als u geïnteresseerd bent in moderne kunst is het zeker de moeite waard om na een bezoek aan dit museum nog even door te lopen naar The Met Breuer.

The Met Breuer is helaas gesloten. U kunt nog wel naar The Met en The Met Cloisters.

Kunst in The Met Breuer

In The Met Breuer zijn verschillende kunstvormen te vinden, waarbij de focus ligt op kunst uit de 20ste en 21ste eeuw van over de hele wereld. Naast exposities is er ook ruimte voor onder andere optredens, opleidingen en educatieve initiatieven. Er worden regelmatig interactieve programma’s georganiseerd waarmee het publiek direct in contact komt met kunst, architectuur en design. Ik wist niet echt wat ik moest verwachten van dit museum en vroeg me af of het de moeite waard zou zijn. Ik was dan ook best verbaasd tijdens mijn bezoek werken te zien van grote namen als Van Gogh en Da Vinci. Kunstliefhebbers zou ik dus zeker aanraden om deze nieuwe aanvulling op The Met te bezoeken.

The Met Breuer in New York - Raphael Mengs The Met Breuer in New York - expositie met onafgemaakte schilderijen

Erics Tip: U kunt geen losse tickets kopen voor The Met Breuer, de toegang is inbegrepen bij tickets voor The Met. De entree is ook inbegrepen bij de New York Pass en New York CityPASS. Met deze tickets kunt u ook nog naar The Met Cloisters, dus u krijgt drie musea voor de prijs van één! Let er wel op dat de tickets voor één dag geldig zijn, dus als u van plan bent meerdere locaties te bezoeken, plan dan goed vooruit.

Het gebouw van The Met Breuer

In het gebouw van The Met Breuer bevond zich voorheen het Whitney Museum of American Art. Dit museum verhuisde naar een ander pand in Downtown Manhattan. Het Whitney Museum en The Met kwamen tot een overeenkomst, waarbij het gebouw eigendom blijft van het Whitney, maar The Met het de komende jaren kan gebruiken als hun nieuwste expositieruimte. Het gebouw heeft vijf verdiepingen, met galerieën op de tweede, derde, vierde en vijfde verdieping. Op de begane grond is een lobbygalerie, een verzonken tuin en een restaurant. Op de vijfde verdieping bevindt zich Blue Bottle Coffee, een pop-up café waar koffie en snacks geserveerd worden.

The Met Breuer in New York - Da Vinci The Met Breuer in New York - Ingang

Praktische informatie

 • Openingstijden:
  • Gesloten op maandag
  • dinsdag – donderdag: 10.00 – 17.30 uur
  • vrijdag – zaterdag: 10.00 – 21.00 uur
  • zondag: 10.00 – 17.30 uur
  • Gesloten op Thanksgiving, 25 december en 1 januari
 • Locatie: 945 Madison Avenue
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets