Bloomingdale’s New York

Bloomingdale's in New York

Bloomingdale’s New York, ook wel bekend als Bloomingdale’s NYC, is naast Macy’s een van de beroemdste warenhuizen ter wereld. Als u wilt shoppen in New York bent u hier aan het juiste adres! Omdat Bloomingdale’s een warenhuisketen is, kunt u verschillende filialen in New York vinden, waaronder een van de Bloomingdale-outlets in New York aan de Upper West Side. De hoofdwinkel van de keten is Bloomingdale’s New York, gelegen op de hoek van East 59th Street en Third Avenue. Er is ook een Bloomingdale’s in de wijk SoHo.

Bloomingdale’s New York of Bloomingdales NYC?

Bloomingdale’s werd in 1861 opgericht door de broers Lyman en Joseph Bloomingdale, wiens vader emigreerde van Beieren naar New York. Aangezien de naam van de keten verwijst naar de achternaam van de twee broers, is de officiële Duitse spelling ‘Bloomingdales NYC’. Maar in het Engels wordt dit ‘Bloomingdale’s New York’. De eerste winkel van de broers was op Third Avenue, op slechts een paar blokken van het huidige hoofdkantoor. Er konden allerlei producten uit Europa worden gekocht, maar bovenal modieuze kleding uit Parijs. De winkel werd snel populair en in 1898 verhuisden de broers naar het veel grotere gebouw aan Third Avenue, dat vandaag de dag nog steeds de hoofdvestiging is.

Winkelen bij Bloomingdale’s New York

Bloomingdale’s New York heeft nog steeds modieuze en luxe kleding en handtassen in het aanbod. Als u tijdens het winkelen in New York op zoek bent naar merkkleding, dan is Bloomingdale’s een plek die u niet mag missen! Er zijn ook vaak Bloomingdale’s eigen collecties die afkomstig zijn van beroemde ontwerpers zoals Ralph Lauren. U kent waarschijnlijk de beroemde ‘little brown back’: de kleine bruine papieren tas die u krijgt als u winkelt bij Bloomingdale’s. Of misschien kent u Bloomingdale’s New York omdat u fan bent van de serie ‘Friends’, aangezien Rachel hier een tijdje werkte.

Wat is er te koop bij Bloomingdale’s?

Bij Bloomingdale’s New York kunt u eigenlijk alles kopen wat u nodig heeft (of niet nodig hebt)! De collectie is enorm groot, dus zorg ervoor dat u genoeg tijd heeft om rond te struinen of bedenk vooraf wat u precies wilt kopen. Zo kunt u direct naar de betreffende verdieping zonder kostbare tijd te verliezen. Er zijn 12 verdiepingen in Bloomingdale’s als u de kelder meetelt, dus u zou hier wel de hele dag kunnen winkelen.

De eerste verdieping is gewijd aan alles wat met mode te maken heeft. In het linker gedeelte vindt u handtassen van bijvoorbeeld Fendi en beautyproducten zoals make-up. Accessoires bevinden zich aan de rechterkant. U kunt ook helemaal opgaan in de parfums en een nieuw geurtje uitzoeken. Op de 1e verdieping zijn sieraden te bewonderen. De roltrap brengt u naar de 2e en 3e verdieping. Daar vindt u de schoenenafdeling en alles wat met sportkleding voor dames te maken heeft. Hiervoor is veel oppervlakte ingeruimd, met name op de 3e verdieping. Sportkleding voor dames en lingerie, panty’s en sokken bevinden zich ook op de 4e verdieping.

Natuurlijk worden de heren niet overgeslagen. In de kelder, op B2, is een hele afdeling met sportartikelen en sportkleding. B1 is iets eleganter, hier vindt u merkkleding voor heren en nette schoenen. Als u last heeft van besluiteloosheid, kunt u ook de hulp van een personal shopper vragen bij de servicebalie op deze verdieping, om u te helpen bij het winkelen. Trouwens, kinderkleding zit op de 8e verdieping. En heel praktisch: hier bevinden zich ook de toiletten.

Op de 5e verdieping vindt u elegante meubels en decoratieve items voor uw huis. U koopt natuurlijk geen eettafel in New York, maar er zijn ook kleinere decoraties om uw huis mee te versieren. Kookaccessoires, koffers, ornamenten en kaarsen beslaan de 6e verdieping. Hier kunt u ook even uitblazen in de Nespresso Boutique en uzelf trakteren op een kopje koffie om bij te komen. Badkamerartikelen en alles voor een goede nachtrust, zoals zijdezachte lakens, vindt u in het gedeelte ‘Bath and Bedding’ op de 7e verdieping.

Bloomingdale's in NYC - Brown Bag Bloomingdale's in New York - Interieur

Pauze bij Bloomingdale’s New York

Als u een korte break nodig heeft van uw shoppingtour door New York, stop dan bij Magnolia Bakery. Er is een filiaal van deze beroemde bakkerij aan de rechterkant bij de uitgang op de begane grond. Nadat u een cupcake hebt gegeten, heeft u weer energie om verder te winkelen in New York! Of ga naar de Nespresso Bar op de 6e verdieping. Daarna kunt u alle verdiepingen verder verkennen.

Bloomingdale’s tijdens Kerst

Met Kerstmis is een bezoek aan Bloomingdale’s NYC een bijzondere ervaring, omdat de etalages volhangen met kerstversieringen. In het midden van het warenhuis staat een enorme, prachtig versierde kerstboom, die u echt niet mag missen. De buitengevel van het enorme gebouw is ook versierd met lichtjes tot aan de rand en is vooral ’s avonds een hele beleving. De etalages hebben ieder jaar een nieuw thema, zoals een eerbetoon aan de Grinch, waar u uw eigen ‘resting Grinch Face’ kon laten zien. Er zijn in de kerstperiode ook veel kerstartikelen te koop bij Bloomingdale’s New York, vooral de kerstboomversieringen zijn bijzonder. Het gerucht gaat dat zelfs de kerstman zo nu en dan persoonlijk naar Bloomingdale’s gaat. Als u geen genoeg kunt krijgen van de kerstversieringen, dan moet u zeker de Dyker Heights Christmas Lights Tour doen, waar u nog meer prachtige kerstverlichting kunt zien!

Bloomingdale’s SoHo

Een andere locatie van Bloomingdale’s is te vinden in SoHo (op 504 Broadway). Deze winkel is minder chic en toegankelijker dan de hoofdlocatie in New York en trekt hierdoor een ander soort klanten aan. Persoonlijk vind ik winkelen bij SoHo Bloomingdale’s wat relaxter. Een andere reden om Bloomingdale’s SoHo te bezoeken is de goede koffie en de gratis wifi, perfect als u even een pauze wilt van het winkelen in SoHo.

Praktische Informatie

  • Adres: 1000 Third Avenue, op de hoek van 59th Street en Lexington Avenue
  • Openingstijden:
    • maandag – donderdag: 10.00 uur tot 20.30 uur
    • vrijdag & zaterdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
    • zondag: 11.00 uur tot 19.00 uur

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets