Uitgaan in Meatpacking District

Meatpacking District Clubs in New York

Uitgaan in het Meatpacking District: dat is zien en gezien worden in New York. Exclusief, duur en ‘the place to be’. Hieronder vindt u de beste uitgaansgelegenheden in het Meatpacking District.

Biergarten / The Standard / Le Bain

Wilt u deze drie gelegenheden van het Standard Hotel bezoeken? Dan heeft u eigenlijk meteen een compleet avondje uit: drie geheel verschillende topgelegenheden van het Meatpacking District op één locatie.

Biergarten

Bent u van plan om bij The Standard te gaan eten? Reserveer dan aan het begin van de avond alvast een tafel. Meestal moet u daar namelijk lang op wachten. En er is geen betere plek om dat te doen dan in de Biergarten. Eigenlijk slaat u zo twee vliegen in een klap, want rond etenstijd is het in de Biergarten juist relatief rustig. Later op de avond komt het voor dat u zeker twintig minuten moet wachten.

Biergarten is precies wat de naam al doet vermoeden: een Duitse biertuin inclusief lange picknicktafels. Houdt u niet zo van bier? Geen probleem: ze schenken er ook wijn en andere drankjes. Kom wel op tijd, want het is een erg populaire gelegenheid om de avond te beginnen. Het publiek is ook heel divers: hip & happening gemixt met toeristen uit verschillende landen. Uitsmijters screenen uw outfit wel, maar als het goed is heeft u toch al aandacht aan uw kleding besteed met The Standard en/of Le Bain in het vooruitzicht.

Uitgaan in Meatpacking District - Biergarten

The Standard Grill

The Standard Grill is een topplek om te eten. Ze serveren er heerlijke gerechten en de sfeer is goed. Zeker voor een date of een andere bijzonder afspraak. De porties zijn Amerikaans. Zo kan de ‘whole roasted chicken’ voor twee personen makkelijk drie magen vullen. Tenzij u al helemaal bent gewend aan de Amerikaanse porties! Juist daarom is het jammer dat het delen van gerechten niet echt op prijs wordt gesteld in dit restaurant. Dit in tegenstelling tot andere restaurants in New York.

Le Bain

Na een bezoekje aan de Biergarten en een diner in The Standard, kunt u door naar Le Bain. Bereid u voor op de ‘door bitches’, maar laat u er niet door weerhouden! Er worden zeker mensen geweigerd, maar het is hier niet zo streng als bij de typische ‘models & bottles’-clubs. Zorg voor een hippe outfit en kom niet met een te grote groep of met een groep die bestaat uit meer mannen dan vrouwen. De wachttijd op een zaterdagavond, als u net voor middernacht arriveert, is ongeveer een kwartiertje.

Eenmaal binnen gaat u met de lift naar boven. De club is enorm voor New Yorkse begrippen, maar volgens de Nederlandse standaard valt dat reuze mee. Het leuke aan Le Bain is dat er wordt gedanst. Vrij uniek voor New Yorkers, die normaal liever met een drankje in de hand met elkaar staan te kletsen. Zelf een drankje halen aan de bar is zeker geen straf. De bar is namelijk tegen het raam aangebouwd en heeft een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Is het enigszins mooi weer, ga dan vooral ook even naar het dakterras waar de club bekend om staat. Er is ook een bar en zelfs een standje waar crêpes worden verkocht, mocht u daar zin in hebben om 1.00 uur ‘s nachts. Zorg op koudere dagen dat u uw jas dus niet meteen beneden ophangt bij de garderobe!

Uitgaan in Meatpacking District - Le Bain

Plunge Rooftop Bar + Lounge

De Plunge Rooftop Bar van het Gansevoort Hotel staat niet bekend als echte dansclub, maar is zeker een gezellige plek. Waarschijnlijk komt het ook hierdoor dat het een van de meest geliefde clubs is onder Nederlanders in New York. De club is de rooftop bar van het Gansevoort Hotel. U vindt er ook een zwembad. Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht over New York en New Jersey. Er hangt een lekkere sfeer en het is al een ervaring op zich om hier gewoon een beetje rond te lopen.

De dresscode is ‘dressy casual’; netjes dus, en let vooral op de schoenen. Deze dresscode sluit naadloos aan op de sfeer hier, die vrij exclusief is. Doordeweeks zit u hier op een van de banken met een cocktail à $ 15 of een biertje van $ 10. In het weekend moet u om een zitplek te bemachtigen een fles drank bestellen van minimaal $ 250 (plus tax en fooi) die met niet meer dan vier personen mag worden gedeeld. De entree is overigens wel altijd gratis.

Doordeweeks hoeft u dus minder geld uit te geven om een mooie avond te hebben en is het makkelijker om binnen te komen. Wilt u het toch in het weekend proberen? Ga dan voor 23.00 uur naar de rooftopbar om tijd en moeite te besparen. Vergeet uw paspoort niet!

TAO Downtown

Vlakbij vindt u TAO Downtown, een luxe restaurant en club. Het bestaat uit verschillende ruimtes, waar u kunt eten, drinken en uitgaan. Het middelpunt van het restaurant is een enorm standbeeld van de godin Quan Yin. Ze staat bovenop een koivijver en verandert regelmatig van uiterlijk door verschillende lichtprojecties. De muziek in TAO staat erg hard, dus ga er niet heen voor een romantisch diner. Bereid u voor op een flinke rekening en een geweldige avond! U zou zelfs een celebrity kunnen spotten.

Uitgaan in Meatpacking District - TAO Downtown

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets