NYC Ferry in New York

NYC Ferry in New York

Met de ferry’s op de Hudson River en de East River in New York, genaamd NYC Ferry, reist u makkelijk en goedkoop van en naar Manhattan. Wilt u een bezoek brengen aan Brooklyn of Queens, of heeft u een hotel in Long Island City? Dan kunt u met de ferry de East River oversteken, terwijl u onderweg een geweldig uitzicht heeft op de skyline. De ferry’s zijn een prettig alternatief voor de vaak drukke metrolijnen. Als u NYC Ferry neemt, reist u voor een redelijk bedrag en kunt u tijdens het reizen genieten van de skyline van Manhattan.

Zes vaarroutes

NYC Ferry opereert het hele jaar door op zes vaste vaarroutes: de East River Route, de Astoria Route, de South Brooklyn Route, de Rockaway Route, de St. George Route en de Soundview Route. Er zijn zowel opstapplaatsen in Midtown en Downtown Manhattan, als ook in Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island.

Tickets voor NYC Ferry

Tickets voor NYC Ferry kosten $4.00 en kunt u kopen bij een ticketautomaat, deze staan bij elke aanlegplaats. Ze zijn ook verkrijgbaar via de NYC Ferry app. MetroCards kunnen niet gebruikt worden voor de ferry’s. De veerdienst is een goede aanvulling op de subway. Houd er wel rekening mee dat de boten wat minder frequent gaan dan de metro’s en u soms dus iets langer moet wachten. De ferry’s worden ook veel gebruikt voor woon-werkverkeer. Ik raad u dan ook aan om de ochtend- en avondspits te vermijden, op andere momenten is het rustiger aan boord.

NYC Ferry in New York - Routes NYC Ferry in New York - Ticketmachines

NYC Ferry nemen

Op de verschillende routes van NYC Ferry combineert u reizen van A naar B met sightseeing. Het is vooral in de zomer heerlijk om op de boot te zitten en van het uitzicht te genieten. Er zijn verschillende routes waarbij ik u aanraad om een keer de ferry te nemen in plaats van de metro.

Brooklyn Bridge

NYC Ferry maakt het makkelijk om een bezoek aan Lower Manhattan en het Financial District te combineren met het bewandelen van de Brooklyn Bridge. Neem bijvoorbeeld de East River Ferry of de South Brooklyn Ferry van Wall Street naar DUMBO, bewonder de skyline van Manhattan vanuit Brooklyn Bridge Park en loop terug over de Brooklyn Bridge. Bent u slecht ter been? Neem dan de metro van Manhattan naar Brooklyn en ga met de ferry terug. U hoeft dan niet over de Brooklyn Bridge te lopen, maar heeft toch een vergelijkbaar, mooi uitzicht.

Long Island City

Indien u in een hotel verblijft in de buurt van de Long Island City-aanlegplaats (bij Gantry Plaza State Park), bent u met de Astoria Ferry sneller in Manhattan dan wanneer u de metro neemt. Ligt uw hotel vlakbij een metrostation? Dan is de metro waarschijnlijk sneller, maar is het wel leuk om voor de afwisseling en het mooie uitzicht toch een keer de ferry te nemen. Ook kunt u vanaf Long Island City met de Astoria Ferry naar Roosevelt Island. Bezoekt u Roosevelt Island vanaf Manhattan? Neem dan op de heenweg de bekende kabeltram, en ga terug met de ferry.

NYC Ferry in New York - Brooklyn Bridge NYC Ferry in New York - Queens

Governors Island

Wanneer u de concrete jungle wilt ontvluchten, kunt u de NYC Ferry naar Governors Island nemen. Dankzij de South Brooklyn Route kunt u het hele jaar door het eiland bezoeken. Deze route vertrekt vanaf Corlears Hook in de Lower East Side. Op Governors Island kunt u wandelen of een fietstocht rond het eiland maken.

Fiets meenemen

Als u van plan bent om een fiets te huren in New York, kunt u hier een extra leuke tocht van maken door een overtocht met de ferry toe te voegen. Kies ervoor om de fiets af te halen bij de Brooklyn Bridge en rijd eerst door de straten van Lower Manhattan. Vervolgens kunt u de fiets meenemen op de ferry voor de overtocht naar Brooklyn. Dit kost $1 bovenop het normale ticket van $4.00. Fiets door Brooklyn Heights en DUMBO en ga over de Brooklyn Bridge terug. Of maak er een dagtocht van en fiets door Williamsburg. Om vervolgens weer met de ferry terug over te steken naar Manhattan. Rijd het laatste stukje door Midtown Manhattan richting Central Park, en lever hier uw fiets weer in.

Rockaway Beach

Wanneer u zin heeft in een stranddag, kunt u de ferry nemen van Wall Street naar Rockaway Beach. In ongeveer een uur brengt de Rockaway Ferry u van Manhattan naar het schiereiland Rockaway Beach aan de zuidkant van Queens. Het is een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Coney Island, maar in warme zomermaanden leuk om een keer te bezoeken, vooral in combinatie met de ontspannen boottocht.

Erics Tip: Afhankelijk van de vertrekplaats en uw bestemming kan de ferry sneller of langzamer zijn dan de metro. Maar in alle gevallen is het erg leuk om voor de afwisseling een keer gebruik te maken van NYC Ferry. Een ticket is niet duur en het uitzicht onderweg is vaak geweldig, wat bij de metro wel anders is. Ook is er op alle boten een toilet en een kiosk waar onder andere koffie en snacks verkrijgbaar zijn. Verwar deze ferry’s niet met de gratis Staten Island Ferry! Deze vaart alleen van en naar Staten Island.

NYC Ferry in New York - Empire State Building NYC Ferry in New York - Ferrytocht

Hoe betaalt u voor de NYC Ferry?

U kunt NYC Ferry-kaartjes kopen bij de kaartautomaten bij de haven. Tickets zijn ook verkrijgbaar via de NYC Ferry-app.

Waar vaart de NYC Ferry heen?

NYC Ferry vaart meerdere routes langs de East River. Lees hier meer en bekijk een kaart met de routes.

Hoeveel kost een ritje met de NYC Ferry?

Een ritje met de NYC Ferry kost $4.00.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief