Menu
Bus Informatie New York

Bus Informatie New York

New york bus

Vervoer per bus is in New York goedkoop, veilig en makkelijk. Als u met de bus reist, moet u geen haast hebben. Heeft u geen kracht meer om verder te lopen, dan is de bus een prima manier om de stad te bekijken. De bussen zijn blauw met wit en voorzien van een routenummer en een digitaal bestemmingsbord.

Unlimited MetroCard gebruiken

Een busrit kost slechts $ 2,75, dit kan betaald worden met gepast geld (alleen zilverkleurige munten) of een MetroCard die ook voor de subway gebruikt wordt. Met een Unlimited MetroCard kunt u dus ook gebruikmaken van alle bussen. Heeft u een MetroCard, dan kunt u automatisch overstappen op een andere bus of een metro. Betaalt u met gepast geld vraag de bestuurder dan om een ‘transfer’, een kaartje om in de volgende bus te gebruiken.

Bussen stoppen overdag alleen bij de aangegeven haltes, tussen 22.00 en 5.00 uur kunt u de bestuurder vragen om overal langs de route te stoppen. Alle bussen zijn uitgerust met rolstoelliften.’s Nachts is de bus een veilig alternatief voor de metro.

Download hier een gratis plattegrond van de busroutes in New York

Select Bus Service

Op sommige routes is er een Select Bus Service beschikbaar, speciaal ontworpen om de reistijd te verkorten en het comfort te vergroten. Om het efficiënter te maken moeten reizigers hun ticket kopen voordat ze de bus instappen, in plaats van in de bus. Bij de bushaltes staan kaartautomaten waar u een ticket kunt kopen. U kunt uw MetroCard gebruiken of contant betalen bij de automaten. Daarna ontvangt u een bonnetje die u tijdens de rit bij u houdt. Als u betaald heeft kunt u alle deuren van de bus gebruiken om in te stappen. Op de plattegrond worden de Select Bus Service lijnen gemarkeerd als ‘SBS’.

Bus in New York - Bus op 9th Avenue

Comments are closed.

Win a trip to New York
Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


van
tot
Zoek tickets