Bus in New York

New york bus

Vervoer per bus is in New York goedkoop, veilig en makkelijk. Als u met de bus reist, moet u geen haast hebben. Heeft u geen kracht meer om verder te lopen, dan is de bus een prima manier om de stad te bekijken. De bussen zijn blauw met wit en voorzien van een routenummer en een digitaal bestemmingsbord.

Contents

Unlimited MetroCard gebruiken

Een busrit kost slechts $ 2.90 en kan worden betaald met dezelfde MetroCard die u voor de metro gebruikt. U kunt ook betalen met gepast geld (alleen zilveren munten) of Apple Pay op uw telefoon (gekoppeld aan een creditcard). Met een Unlimited MetroCard kunt u dus ook gebruikmaken van alle bussen. Heeft u een MetroCard, dan kunt u automatisch overstappen op een andere bus of een metro. Betaalt u met gepast geld vraag de bestuurder dan om een ‘transfer’, een kaartje om in de volgende bus te gebruiken.

Bussen stoppen overdag alleen bij de aangegeven haltes, tussen 22.00 en 5.00 uur kunt u de bestuurder vragen om overal langs de route te stoppen. Alle bussen zijn uitgerust met rolstoelliften.’s Nachts is de bus een veilig alternatief voor de metro.

Download hier gratis plattegronden van de busroutes in New York

Select Bus Service

Op sommige routes is er een Select Bus Service beschikbaar, speciaal ontworpen om de reistijd te verkorten en het comfort te vergroten. Om het efficiënter te maken moeten reizigers hun ticket kopen voordat ze de bus instappen, in plaats van in de bus. Bij de bushaltes staan kaartautomaten waar u een ticket kunt kopen. U kunt uw MetroCard gebruiken of contant betalen bij de automaten. Daarna ontvangt u een bonnetje die u tijdens de rit bij u houdt. Als u betaald heeft kunt u alle deuren van de bus gebruiken om in te stappen. Op de plattegrond worden de Select Bus Service lijnen gemarkeerd als ‘SBS’.

Bus in New York - Bus op 9th Avenue

Hoe betaalt u voor de bus in NYC?

Een busrit in New York kost $ 2.90 en u kunt een MetroCard of Apple Pay verbonden met een creditcard gebruiken, u kunt ook contant betalen als u het exacte wisselgeld hebt. Koop hier uw New York MetroCard.

Nemen NYC bussen contant geld aan?

Ja, u kunt contant betalen, maar u moet wel gepast geld hebben (alleen zilveren munten).

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets