Bus in New York

New york bus

Vervoer per bus is in New York goedkoop, veilig en makkelijk. Als u met de bus reist, moet u geen haast hebben. Heeft u geen kracht meer om verder te lopen, dan is de bus een prima manier om de stad te bekijken. De bussen zijn blauw met wit en voorzien van een routenummer en een digitaal bestemmingsbord. Er zijn verschillende soorten bussen in New York. Lees meer over hoe u de bus neemt in New York en hoe u voor de bus betaalt.

Contents

Hoe u de bus neemt in New York

Als u de bus in New York wilt nemen, moet u weten op welke bus u moet stappen en waar u moet uitstappen. Dat kunt u doen door hier de gratis buskaart van New York bus te downloaden.

Stap op de bus en rijd overal naartoe. Wanneer uw halte nadert, kunt u aan het gele koord langs het raam trekken of op een van de rode stopknoppen drukken. U kunt de bus via de achterdeuren verlaten.

De bussen stoppen overdag alleen bij de aangewezen haltes. Tussen 22:00 en 05:00 kunt u de chauffeur vragen om overal langs de aangewezen route te stoppen. Alle bussen zijn uitgerust met rolstoelliften. s Nachts is de bus een veilig alternatief voor de metro.

Hoe betaalt u voor de bus in New York

Een busrit kost slechts $2.90 en kan worden betaald met dezelfde MetroCard die u voor de metro gebruikt. U kunt ook betalen met gepast geld (alleen zilveren munten) of contactloos met OMNY, credit card of Apple Pay op uw telefoon (gekoppeld aan een creditcard). Met een Unlimited MetroCard kunt u dus ook gebruikmaken van alle bussen.

Met uw MetroCard of OMNY kunt u automatisch overstappen op een andere bus of een metro. Betaalt u met gepast geld vraag de bestuurder dan om een ‘transfer’, een kaartje om in de volgende bus te gebruiken.

Soorten Bussen in New York

Er worden een paar verschillende soorten bussen gebruikt voor het openbaar vervoer in New York:

Lokale bussen en Limited (LTD) bussen

De lokale bussen kunt u zien als gewone bussen die bij elke bushalte stoppen. Voor een snellere rit kunt u de Limited (LTD) bussen nemen. Deze bussen lijken op de lokale bussen, maar ze stoppen minder vaak. U kunt ze herkennen aan de “LTD” op de voorkant van de bus en de paarse borden bij de bushaltes. In deze bussen kunt u betalen met OMNY, een MetroCard of exacte munten.

Select Bus Service (SBS)

De Select Bus Service (SBS) werkt op een iets andere manier dan de lokale en beperkte bussen. De SBS-bussen stoppen minder vaak, rijden alleen op voorrangsroutes en u kunt bij elke deur instappen. Om het efficiënter te maken moeten reizigers hun ticket kopen voordat ze de bus instappen, in plaats van in de bus. Bij de bushaltes staan kaartautomaten waar u een ticket kunt kopen. U kunt uw MetroCard gebruiken of contant betalen bij de automaten. Daarna ontvangt u een bonnetje die u tijdens de rit bij u houdt. Of u kunt contactloos met OMNY betalen wanneer u de bus instapt, zodat u geen kaartje hoeft te halen voordat u instapt.

Bus in New York - Bus op 9th Avenue

Express bussen

De Express bussen rijden tussen de verschillende wijken en rijden voornamelijk tijdens de spitsuren. Het kost $7 om met een van de express bussen te rijden. U kunt betalen met uw MetroCard of OMNY.

Hoe betaalt u voor de bus in NYC?

Een busrit in New York kost $2.90 en u kunt betalen met een MetroCard, contactloos zoals Apple Pay verbonden met een creditcard gebruiken of u kunt contant betalen als u het exacte wisselgeld hebt. Koop hier uw New York MetroCard.

Nemen NYC bussen contant geld aan?

Ja, u kunt contant betalen, maar u moet wel gepast geld hebben (alleen zilveren munten).

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets