Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Het vervoer van JFK Airport naar Manhattan kunt u het beste regelen voor u naar New York gaat. U kunt van JFK Airport naar Manhattan reizen met de taxi, bus, shuttle, metro of trein. Er zijn veel mogelijkheden, dus u vindt er altijd wel een die past bij uw wensen en budget, of u nu alleen reist of in een groep.

Taxi van JFK naar Manhattan

Legale yellow cabs (taxi’s) vindt u in lange rijen bij elke terminal. Een taxirit van JFK Airport naar Manhattan kost $ 52, daarnaast betaalt u tot $ 9,50 tol en $ 0,80 state tax, plus een New York State Congestion Surcharge van $ 2,50 voor alle ritten die ten zuiden van 96th Street in Manhattan beginnen, eindigen of passeren. Op doordeweekse dagen komt er tussen 16.00 en 20.00 uur een spitsuur toeslag bij van $ 4,50. Ook is het gebruikelijk om de chauffeur $ 7 – $ 10 fooi te geven. De chauffeur zal u het bedrag noemen voor u instapt. In één taxi passen drie personen met bagage. Als u met vier of meer mensen reist, kunt u hier uw transfer boeken.

Pas op dat u geen illegale taxi neemt. Chauffeurs van illegale taxi’s wachten soms passagiers op in de aankomsthal, maak hier geen gebruik van!

Gedeelde kleine shuttlebussen

Deze bussen brengen u tot aan het hotel of huisadres in Manhattan waar u wenst te zijn. Kosten zijn ongeveer € 19 van zowel JFK naar Manhattan als vanaf Newark naar Manhattan. Deze busjes zijn erg makkelijk in gebruik, maar niet zo snel als een taxi omdat er meerdere mensen afgezet moeten worden. W staat voor West side en E voor East side. Het is goed om te weten dat de meeste bussen maar tot 125th Street gaan in Manhattan.

Boek uw gedeelde shuttlebus transfer hier
Boek uw gedeelde shuttlebus heen- en terugreis in 1 keer hier

Privétransfers

Wilt u met een auto met chauffeur, met alleen uw eigen gezelschap, van de luchthaven naar uw hotel reizen? En regelt u dit graag voor vertrek? Reserveer dan vooraf een privétransfer. Er zijn verschillende vormen van privévervoer mogelijk.

Voordelige privétransfer

Kies voor een voordelige privétransfer en alles is geregeld voor vertrek naar New York. U hoeft alleen nog even te bellen zodra u bij uw bagage bent en de chauffeur haalt u op voor de terminal.

Boek uw voordelige privétransfer hier

All inclusive privétransfer

Indien u liever door uw chauffeur opgewacht wordt in de aankomsthal, kunt u deze transfer reserveren. U geeft alle gegevens door voor vertrek, en hoeft dus niet meer te bellen bij aankomst in New York. De chauffeur ontvangt u in de aankomsthal, met een bordje met uw naam erop. Boek deze transfer als uw Engels niet zo goed is. De kosten voor tol en fooi zijn bij deze transfer inbegrepen.

Boek uw privétransfer met begroetingsservice bij aankomst hier
Boek uw privétransfer voor vertrek hier

Limousine

Reserveer een luchthaventransfer met een limousine voor een aankomst in stijl. U kunt met maximaal acht personen met een limousine naar uw hotel gebracht worden.

Boek uw transfer met limousine hier

Grote shuttlebussen

NYC Express Bus verzorgt pendelbussen tussen JFK Airport en Manhattan. De bussen rijden ongeveer iedere 30 minuten tussen 11.00 en 19.00 uur en ze stoppen op Grand Central, Times Square en Port Authority in Manhattan (u kunt zelf kiezen en er is geen prijsverschil). Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis! Ook hebben de meeste bussen gratis internet zodat u meteen even naar huis kan e-mailen.

Boek hier uw tickets voor de NYC Express Bus

Metro

Een AirTrain rijdt heen en terug tussen JFK Airport en de metrostations Howard Beach en Jamaica voor $ 7,75. Van daaruit kunt u met metrolijn A of E naar Manhattan voor $ 2,75. Deze verbinding duurt ongeveer 1,5 uur en is met veel bagage na een lange vliegreis geen aanrader. De totale kosten zijn $ 10,50 plus $ 1 voor de MetroCard.

Koop vooraf uw AirTrain tickets en MetroCard hier

Long Island Railroad Trein (LIRR)

De rit kost $ 10 vanaf JFK Airport. Om bij de trein te komen, moet u eerst met de AirTrain (dit kost $ 7,75). Met de AirTrain bent u in 15 tot 25 minuten bij het treinstation. De treinreis naar Manhattan’s Penn Station duurt zo’n 20 tot 30 minuten.

Erics Tip: Ik heb zelf jaren in Manhattan gewoond en ik adviseer altijd mensen die voor het eerst komen een yellow cab (taxi) te nemen, om de volgende redenen:
1. Omdat het makkelijk is
2. De totale prijs is rond de $ 70 (een shuttlebus kost maar $ 20 tot $ 21, maar deze deel je met anderen)
3. U wordt veilig afgezet en de kans op fraude is klein
4. Er is niks mooier dan het zien van de skyline vanuit een yellow cab

Als u geen taxi wilt nemen, neem dan een shuttlebusje of limo.

Uber van JFK naar Manhattan

U kunt ook Uber gebruiken om van JFK naar Manhattan te reizen. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat Uber altijd duurder is dan een yellow cab. Omdat taxi’s een vaste prijs hebben, maakt het niet uit als u vast komt te staan in het verkeer of als de taxi om moet rijden. U weet vooraf wat u zult betalen. In Manhattan gebruik ik wel graag Uber via de Uber app, maar als luchthaventransfer kies ik liever voor een yellow cab.

Vind meer informatie over uw transfer terug van Manhattan naar JFK Airport hier

Transfer van JFK Airport naar andere wijken

Wilt u een transfer boeken vanaf JFK Airport naar een andere wijk of andere staat zoals New Jersey? Bekijk onderstaande pagina’s voor specifieke informatie over uw transfer:

Reist u vanaf een andere luchthaven?

Lees meer over de transfer van Newark Airport naar Manhattan hier

Lees meer over de transfer van LaGuardia Airport naar Manhattan hier

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets