Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Het vervoer van JFK Airport naar Manhattan kunt u het beste regelen voor u naar New York gaat. U kunt van JFK Airport naar Manhattan reizen met de taxi, shuttle, metro of trein. Er zijn veel mogelijkheden, dus u vindt er altijd wel een die past bij uw wensen en budget, of u nu alleen reist of in een groep.

Contents

Taxi van JFK naar Manhattan

Legale yellow cabs (taxi’s) vindt u bij elke terminal. In totaal kost een taxirit van JFK Airport naar Manhattan ongeveer $100. Dit bedrag is samengesteld uit een vast tarief van $70, tol tot $6.94 en andere kosten. Deze omvatten Airport Access Fee $1.25 en $1.50 aan staatsbelastingen, plus een New York State Congestion Surcharge van $2.50 voor alle ritten die ten zuiden van 96th Street in Manhattan beginnen, eindigen of passeren. Op doordeweekse dagen komt er tussen 16.00 en 20.00 uur een spitsuur toeslag bij van $5. Ook is het gebruikelijk om de chauffeur $12 tot $15 fooi te geven. U kunt betalen met cash of credit card. In één taxi passen drie personen met bagage. Als u met vier of meer mensen reist, kunt u hier uw transfer boeken.

Pas op dat u geen illegale taxi neemt. Chauffeurs van illegale taxi’s wachten soms passagiers op in de aankomsthal, maak hier geen gebruik van!

Privétransfers

Wilt u met een auto met chauffeur, met alleen uw eigen gezelschap, van de luchthaven naar uw hotel reizen? En regelt u dit graag voor vertrek? Reserveer dan vooraf een privétransfer. Er zijn verschillende vormen van privévervoer mogelijk.

Voordelige privétransfer

Kies voor een voordelige privétransfer en alles is geregeld voor vertrek naar New York. U hoeft alleen nog even te bellen zodra u bij uw bagage bent en de chauffeur haalt u op voor de terminal.

Boek uw voordelige privétransfer hier

All inclusive privétransfer

Indien u liever door uw chauffeur opgewacht wordt in de aankomsthal, kunt u deze transfer reserveren. U geeft alle gegevens door voor vertrek, en hoeft dus niet meer te bellen bij aankomst in New York. De chauffeur ontvangt u in de aankomsthal, met een bordje met uw naam erop. Boek deze transfer als uw Engels niet zo goed is. De kosten voor tol en fooi zijn bij deze transfer inbegrepen.

Boek uw privétransfer met begroetingsservice bij aankomst hier

Limousine

Reserveer een luchthaventransfer met een limousine voor een aankomst in stijl. U kunt met maximaal zeven personen met een limousine naar uw hotel gebracht worden.

Boek uw transfer met limousine hier

Gedeelde kleine shuttlebussen

Deze gedeelde shuttlebussen brengen u tot aan het hotel in Manhattan waar u wenst te zijn. Deze busjes zijn erg makkelijk in gebruik, maar niet zo snel als een taxi omdat er meerdere mensen afgezet moeten worden. Neem dus rustig de tijd en geniet van de rit, het is vakantie! Mocht u in een in een appartement zitten, kies dan een hotel in de buurt waar u afgezet wilt worden. Het is goed om te weten dat de meeste bussen maar tot 125th Street gaan in Manhattan. Momenteel rijden alleen de kleine shuttlebussen, de grote bussen rijden niet.

Boek uw gedeelde shuttlebus transfer hier

Metro

De JFK AirTrain rijdt heen en terug tussen JFK Airport en de metrostations Howard Beach en Jamaica voor $8.50. Van daaruit kunt u met metrolijn A of E naar Manhattan voor $2.90. Deze verbinding duurt ongeveer 1,5 uur en is met veel bagage na een lange vliegreis geen aanrader. De totale kosten zijn $11.40 plus $1 voor de MetroCard.

Koop vooraf uw AirTrain tickets en MetroCard hier

Long Island Railroad Trein (LIRR)

De trein verbindt de JFK AirTrain met Penn Station en Grand Central. De totale rit kost ongeveer 10 dollar. Om bij de trein te komen, moet u eerst met de AirTrain (dit kost $8.50). Met de AirTrain bent u in 15 tot 25 minuten bij het treinstation. De treinreis naar Manhattan duurt zo’n 20 tot 30 minuten.

Erics Tip: “Ik heb zelf jaren in Manhattan gewoond en ik adviseer altijd mensen die voor het eerst komen een yellow cab (taxi) te nemen. De goedkoopste manier om van JFK naar Manhattan te gaan is door de AirTrain en de metro te nemen. Koop uw AirTrain en MetroCard van tevoren, zodat u snel kunt overstappen. Hoewel de metro goedkoop is, heeft een taxi mijn voorkeur. Het is gemakkelijk, en er is niets mooiers dan de skyline vanuit een gele taxi te zien.”

Helikopter Transfer

Waan u in luxe tijdens een helikopter transfer van JFK Airport naar Manhattan. U vliegt binnen 10 minuten naar de stad en kunt onderweg genieten van het uitzicht.

Lyft of Uber van JFK naar Manhattan

U kunt ook Lyft of Uber gebruiken om van JFK naar Manhattan te reizen. Mijn persoonlijke ervaring is echter dat 1 van deze services altijd duurder is dan een yellow cab. Omdat taxi’s een vaste prijs hebben, maakt het niet uit als u vast komt te staan in het verkeer of als de taxi om moet rijden. U weet vooraf wat u zult betalen. In Manhattan gebruik ik wel graag Lyft of Uber, maar als luchthaventransfer kies ik liever voor een yellow cab.

Vind meer informatie over uw transfer terug van Manhattan naar JFK Airport hier.

Transfer van JFK Airport naar andere wijken

Wilt u een transfer boeken vanaf JFK Airport naar een andere wijk of andere staat zoals New Jersey? Bekijk onderstaande pagina’s voor specifieke informatie over uw transfer:

Reist u vanaf een andere luchthaven?

Lees meer over de transfer van Newark Airport naar Manhattan hier

Lees meer over de transfer van LaGuardia Airport naar Manhattan hier

Wat is de beste manier om van JFK naar Manhattan te gaan?

Welke transferoptie het beste is, hangt af van uw budget en met hoeveel personen u reist. Lees hier al mijn tips over transfer van JFK Airport naar Manhattan.

Hoeveel kost het om van JFK naar Manhattan te komen?

De kosten zijn afhankelijk van het type transfer dat u kiest. Lees hier alles over de opties en prijzen.

Wat is de goedkoopste manier om van JFK naar Manhattan te reizen?

Met de JFK AirTrain en de metro is de goedkoopste manier om van JFK naar Manhattan te reizen.

Hoeveel kost een gele taxi van JFK naar Manhattan?

Ongeveer $ 85 + fooi is de totale prijs voor het nemen van een gele taxi van JFK naar Manhattan.

Is het goedkoper om een taxi of Uber te nemen van JFK naar Manhattan?

In de meeste gevallen is het nemen van een taxi van JFK Airport naar Manhattan goedkoper dan het gebruik van Uber of een andere ritdienst. Lees hier waarom.

Hoe lang is de taxirit van JFK naar Manhattan?

De reistijd van JFK Airport naar Manhattan wordt sterk beïnvloed door het verkeer. De rit duurt meestal ongeveer een uur. Houd rekening met extra reistijd tijdens de spits.

Wat is het taxitarief van JFK naar Manhattan in 2024?

Taxi's van JFK naar Manhattan hebben een vast tarief van $70, maar er zijn nog andere kosten waar u rekening mee moet houden. De prijzen vindt u hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets