Jetskiën in New York

Koop tickets nu
Jetskiën in New York

Jetskiën in New York is een activiteit voor adrenaline junkies die New York letterlijk van een andere kant willen zien. Tour op een jetski langs alle highlights van de stad, van het Vrijheidsbeeld tot Coney Island en van Staten Island tot het One World Trade Center. Ook vaart u over de Hudson River, East River en onder alle bekende bruggen zoals de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge. U haalt met snelheden van wel 90 km/u alle sightseeingcruises met gemak in en beleeft een onvergetelijke dag op het water.

Boek jetskiën in New York hier

Jetskiën over de Hudson River

De tour begint in Rockaway Beach, Queens. Dit is een stukje New York waar een leuke ‘surf beach’ sfeer hangt. U komt hier in ongeveer vijf kwartier met de A-train vanuit Manhattan, voor het laatste stukje stapt u over op de shuttle-metro. De metro is makkelijk te vinden en het verhuurbedrijf zit op enkele minuten lopen van het metrostation. Aangekomen bij het verhuurbedrijf kunt u zich omkleden, er zijn lockers voor uw spullen en douches voor achteraf zijn ook beschikbaar. U krijgt een zwemvest aan en kunt ervoor kiezen hier ook nog een wetsuit onder te dragen. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar als het kouder is dan een graad of 25 zou ik het wel aanraden. Vergeet ook de zonnebrandcreme niet. Voor u weg kunt scheuren op uw jetski krijgt u eerst nog wat uitleg over de do’s and don’ts op het water. Freestylen is bijvoorbeeld niet toegestaan, maar de snelheid flink opvoeren is geen probleem!

Erics Tip 1: Er is een opbergvakje in de jetski, maar alles wat hierin zit, kan nat worden. Prima dus voor een flesje water, maar neem geen gewoon fototoestel mee. De gids heeft een camera bij zich en maakt zonder extra kosten onderweg foto’s van u. Neem (zwem)kleding mee die u op de jetski wilt dragen en droge kleding en een handdoek voor na de tour. Een zonnebril mag op, maar houd er rekening mee dat deze door de snelheid af kan vallen.

Jetskiën in New York - Vrijheidsbeeld Jetskiën in New York One World Trade Center

Vervolgens gaat u onder begeleiding van de gids op pad en bent u vier uur op het water. U jetskiet helemaal om Brooklyn heen terug naar Manhattan, voorbij Staten Island richting het Vrijheidsbeeld. Pas op dat u Lady Liberty niet natspat als u vervolgens gas geeft richting de Hudson en de skyline van New York zult zien zoals weinig anderen. U skiet terug richting de East River, terwijl de gids uw beste foto ooit maakt voor het One World Trade Center of onder de Brooklyn Bridge. Verwacht geen rustig tochtje, u kunt snelheden halen tot wel 90 km/u! Hoever u precies zult komen bij deze tour hangt af van de snelheid van de groep waarmee u bent. Ikzelf was natuurlijk razendsnel, maar als u wat langzamer gaat, maakt u in totaal wat minder kilometers. Op deze tour heb ik met mijn jetski in totaal 112 km afgelegd!

Na een paar uur vol actie op het water zet u moe maar voldaan weer koers naar Rockaway Beach. Hier aangekomen kunt u natuurlijk meteen terugreizen naar Manhattan, maar er is ook een strand. U kunt dus ook uw badlaken meenemen en er een stranddagje van maken of eten bij een van de restaurantjes!

Erics Tip 2: Als u met zijn tweeën gaat, is het een goed idee om samen één jetski te huren. U bent lang onderweg en al die tijd in uw eentje een jetski besturen is best intensief. Ik kreeg zelfs kramp in mijn handen. Met zijn tweeën kunt u afwisselen en het scheelt bijna 50% van de prijs!

Praktische informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher. Print deze uit en gebruik het als uw ticket voor de tour.

  • Vertrektijd: 8.30 uur
  • Vertrekplaats: Rockaway Beach, Queens
  • Duur: U bent 4 uur op het water, in totaal kost het zo’n 4,5 tot 5 uur.
  • Deze tour is seizoensgebonden
  • Extra: Het vertrekpunt van de tour kan lastig te vinden zijn. Het is naast het Aziatische restaurant, zoek gewoon naar de jetski’s in het water!

Boek jetskiën in New York hier

Jetskiën in New York - Reddingsvesten Jetskiën in New York - Jetski's

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets