Met kinderen uit eten in New York

Met kinderen uit eten in New York

Waar kunt u met kinderen eten in New York? Er zijn veel restaurants in New York die zich op kinderen richten. Het is heel gebruikelijk om alleen een voorgerecht te bestellen of om een extra bord en bestek te vragen, zodat u uw maaltijd kunt delen. Vooral de pizza’s zijn vaak groot genoeg om te delen. Dit zijn naar mijn mening de beste restaurants in New York voor gezinnen.

Contents

Waar kunt u met kinderen eten in New York

U vindt veel restaurants in de hele stad en er zijn ook enkele familierestaurants in New York. Ze hebben menu-items voor kinderen en ook speciale stoelen, indien nodig.

Zaken om te overwegen

Er zijn een aantal zaken die u even moet overwegen. Reserveren bijvoorbeeld, is niet altijd mogelijk. Dat betekent dat het zou kunnen dat u even buiten moet wachten voor u het restaurant in kan. Misschien vindt u dat zelf niet zo’n probleem, maar is uw kind na een halfuur tot een uur wachten nog in de stemming voor een gezellig etentje?

Bij ketens staan soms nog wel stoeltjes buiten, maar bij kleinere restaurants wordt daar geen rekening mee gehouden. De enige tip die ik kan geven om dat wachten te helpen voorkomen, is om ervoor te zorgen dat u bij het restaurant bent vóór de klok zes uur slaat. Op deze manier bent u de massa musicalpubliek voor, die – vooral in Midtown – vanaf zes uur de restaurants bestormt.

Om aan te geven welke restaurants het meest geschikt zijn voor kinderen, is het het beste om ze in te delen op leeftijd:

Baby’s en peuters

Ik als ouder zou u niet zo snel aanraden om met een baby naar speciale restaurantjes te gaan. Het is er klein en krap, en plek voor een kinderwagen is er meestal niet. Als de baby oud genoeg is om op schoot te houden, of is er een kinderstoel aanwezig – wat niet echt gebruikelijk is – dan valt er eventueel nog wel wat te regelen. Bedenkt u zich alleen wel even hoe u zich zou voelen wanneer uw kind het – wat-ie anders nóóit doet – hysterisch op een krijsen zet. Bedenk u ook dat ze in dit soort restaurants vrijwel nooit plek hebben om de luier te verschonen.

De grote restaurantketens zijn dan een veilige keus. Deze ketens zijn vaak breed opgezet, hebben de ruimte om de wagen naast de tafel te zetten en laten met kinderstoelen en kindermenu’s voelen dat uw kroost welkom is. Voorbeelden van dit soort zaken zijn Friday’s, Dallas BBQ, Applebee’s en Olive Garden.

Met kinderen uit eten in New York - Applebees Met kinderen uit eten in New York - Red Lobster

Basisscholieren

Kinderen binnen deze leeftijd vinden uit eten gaan vooral leuk als er een speciale ervaring aan verbonden zit. Zo kunnen ze bij Dave & Buster (42nd Street) losgaan in de speelhal, en Bubba Gump Shrimp Co – een restaurant met als thema Forrest Gump – op Time Square is ook een ervaring op zich – vooral leuk als de kinderen de film hebben gezien.

Middelbare scholieren

In deze leeftijdscategorie worden kinderen over het algemeen erg blij van burgers en pizza’s, en laat dat aanbod nou reuze zijn in New York. Leuke plekken om met pubers te gaan eten zijn bijvoorbeeld 5 Napkin Burger, John’s Pizzeria en Lombardi’s Pizza. Heeft uw kind wéér de zinnen gezet op pizza, maar wilt u zelf wat meer variatie? Probeer dan Carmine’s – een Italiaans familierestaurant met schalen vol zeevruchten, vleesgerechten en, uiteraard, antipasto. Alles om te delen. Zo leert uw kind smaken kennen die het misschien niet eerder had ontdekt, zonder meteen een bord vol te hebben als het niet bevalt.

Met kinderen uit eten in New York - Burger bij Fridays Met kinderen uit eten in New York - Pizza bij Johns

Vanaf zestien jaar

Is uw kind inmiddels een jongvolwassene? Dan is het leuk wat meer ‘fancy’ te gaan eten. Vooral omdat ze in New York – in tegenstelling tot wat ze in Nederland misschien al gewend zijn – niet uit mogen, en zelfs niet eens een bar in komen.

Peak NYC, op de 101ste verdieping van 30 Hudson Yards, is een indrukwekkend restaurant, met een prachtig uitzicht op Manhattan. Het restaurant bevindt zich boven Edge Observation Deck, dus als u bij Peak dineert kunt u van de gelegenheid gebruik maken om ook een bezoek te brengen aan Edge. Andere restaurants die een goede optie kunnen zijn zijn bijvoorbeeld steakhouse The Standard Grill en Robert NYC.

Erics Tip: “Laat u inspireren door de tips hierboven, maar ga vooral ook zelf op ontdekkingstocht. Het is schitterend om zelf nieuwe restaurants te ontdekken. Per week komen er wel tien nieuwe bij!”

Misschien vindt u dit ook interessant:

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets