Parken in New York

Parken in New York

Ondanks dat New York die bruisende stad is met de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, zijn er ook genoeg mooie parken in New York waar u zich kunt terugtrekken. In deze parken kunt u onder andere relaxen, wandelen of wat eten en drinken. Hieronder heb ik een aantal parken in Manhattan en Brooklyn op een rijtje gezet die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Central Park

Central Park is het grootste en meest bekende park in New York. Voor veel New Yorkers is Central Park hun achtertuin waar ze zich lekker kunnen terugtrekken en genieten van een relatief rustige omgeving.

Parken in New York - Central Park Parken in New York - Central Park

Washington Square Park

Washington Square Park ligt in New York in de wijk Greenwich Village. Fifth Avenue begint bij het Washington Square Park. De naam komt van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. In 1827 werd het officieel een recreatiepark. In het Washington Square Park staat een grote triomfboog om George Washington te eren. Deze triomfboog is nagemaakt van de Arc de Triomphe in Parijs.

Het Washington Square Park is een populair ontmoetingspunt. Het park is zo populair omdat het in Greenwich Village ligt. Het is tegenover het NYU, de levendige stadsuniversiteit New York University. Daarnaast zijn er rond het park in elke richting veel winkeltjes, café’s, theaters en clubs. Het is daarom dé plek om uit te gaan, te winkelen of te relaxen! In het park zijn er vaak straatartiesten die voorbijgangers entertainen. Onder de triomfboog wordt muziek gemaakt en er zijn veel plekken om spellen te spelen, waardoor er veel mensen in dit park komen om te schaken. Toeristen, studenten, straatartiesten en locals, iedereen komt hier samen. Het is hier duidelijk te zien waarom New York the melting pot wordt genoemd.

Parken in New York - Washington Square Park Parken in New York - Live muziek in Washington Square Park

Brooklyn Bridge Park

Het mooiste uitzicht op Manhattan heeft u vanaf het Brooklyn Bridge Park. Het park ligt namelijk aan het water onder de Brooklyn Bridge. Maak vanaf hier de mooiste foto’s van de stad. U kunt zitten op de trappen van het park of lekker in het gras relaxen, voor de kleinere kinderen is er ruimte om te spelen op de speelplaats.

Parken in New York - Brooklyn Bridge Park Parken in New York - Brooklyn Bridge 's avonds

High Line park

High Line park in New York is als geen ander park. Dit park ligt namelijk op een oude spoorrails die boven de stad loopt. Vanaf de High Line heeft u een fantastisch uitzicht op Manhattan en de Hudson River. Een wandeling door dit park is leuk om te combineren met een bezoek aan Chelsea Market en Hudson Yards.

Parken in New York - Zomer in High Line Park Parken in New York - High Line Park

Madison Square Park

Madison Square Park ligt in Midtown aan Fifth Avenue. Wilt u de bruisende stad heel even ontvluchten, dan kunt u in Madison Square Park relaxen. Het park heeft fijne velden waar u zich even kunt terugtrekken, ook zijn er speelplaatsen voor kinderen. Gedurende de zomervakantie worden er in het park ook veel activiteiten met muziek georganiseerd voor kinderen.

De Shake Shack is ook gevestigd in Madison Square Park. Hier kunt u de lekkerste hamburgers eten en beste milkshakes drinken. Wilt u nog even contact opnemen met het thuisfront? In Madison Square Garden kunt u gebruik maken van de gratis WiFi.

Houdt u van kunst? Dan is het zeker leuk om naar Madison Square Park te gaan. Het park heeft namelijk vaak tijdelijke exposities waar verschillende soorten kunstwerken worden tentoongesteld.

Parken in New York - mensen in Madison Square Park Parken in New York - Shake Shack in Madison Square Park

Battery Park

Battery Park heeft een rijke historie. Vroeger, nog voordat de mensen binnen kwamen op Ellis Island, kwamen de immigranten via Battery Park New York in. Vanaf Battery Park heeft u een prachtig uitzicht over het water. U ziet het Vrijheidsbeeld en Ellis Island liggen. De ferry vertrekt hier ook naar Liberty Island. U vindt ook een kindvriendelijk stukje aan deze waterkant van Manhattan. Een coole speeltuin voor kinderen wacht erop om ontdekt te worden.

In het park heerst een leuke sfeer en het wordt druk bezocht. In de zomer worden er in Battery Park veel festivals en concerten gehouden, zoals het Swedish Mid-Summer Festival. Het park heeft prachtige bloementuinen. Het is zeker de moeite waard om deze te bewonderen, vooral als u van bloemen houdt.

Battery Park is vaak het beginpunt van wandeltours door Manhattan.

Parken in New York - Battery Park

Bryant Park

Tijdens ieder seizoen in New York is er iets te doen in Bryant Park. In de winter is er een schaatsbaan waar u kunt schaatsen. In de zomer wordt er ook veel ondernomen, zo kunt u in de zomer in Bryant Park gratis films bijwonen, yoga-, dans- en Tai Chi-lessen volgen.

Bryant Park ligt erg centraal, midden in Manhattan. Het is dicht bij Times Square, het theaterdistrict en de New York Public Library. Ook komen hier veel mensen na het werk samen om drankjes te drinken. Bryant Park is dan ook de beste plek om in de zomer wat te drinken en te eten. Het park is erg populair onder de jonge zakenlui die na het werk iets komen drinken. Het is zeker de moeite waard om een bezoek aan Bryant Park te brengen, het is een klein en knus park.

Little Island

Little Island is een park in de rivier de Hudson dat is aangelegd op palen. Het is een groene oase in de rivier, met een afwisselend landschap. Er zijn grasvelden om te recreëren, wandelpaden, heuvels en verborgen plekjes. Er liggen ook een aantal theaters in het park, waar regelmatig voorstellingen en andere evenementen plaatsvinden.

Elizabeth Street Garden

Elizabeth Street Garden is een lieflijk park verborgen in Nolita. Het is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad of te genieten van een afhaallunch. De tuin staat vol met sculpturen en wordt onderhouden door de gemeenschap. U vindt het op Elizabeth Street, tussen Prince en Spring Streets.

Parken in New York - Elizabeth Street Garden

Domino Park

Domino Park is gelegen aan de East River in Williamsburg. Het park is vernoemd naar de voormalige Domino Sugar Refinery, aangezien het park op deze plek is gebouwd. Dit uitgebreide park bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een speeltuin, een beachvolleybalveld, een loopbrug en natuurlijk veel groen. Een van de highlights van het park is de mistbrug, een brug die omringd wordt door mistverstuivers, die een wolk van mist om de bezoekers heen creëren.

Parken in New York - Domino Park Parken in New York - Loopbrug in Domino Park

Paley Park

Het Paley Park in New York is een verborgen schat in Midtown Manhattan. Het is een kleine oase midden in de drukke stad. Er staan bomen en er groeit klimop langs de muren. Het hoogtepunt is de zes meter hoge waterval die aan het einde van het park ligt. Het mooie aan deze waterval is dat het geluid van het water de stadsgeluiden verdoezelt.

Het park is benoemd tot een van de beste parken in de wereld. Het is een verlenging van de omgeving in Midtown, maar tegelijk lijkt het ook alsof je ver weg bent van de drukte. In het kleine park staan ook vijf gedecoreerde stukken Berlijnse muur. Het park is op 3 E 53rd Street tussen de bedrijfspanden.

Parken in New York - Paley Park

Prospect Park

Prospect Park ligt midden in Brooklyn dicht in de buurt bij het Barclays Center (waar de Brooklyn Nets spelen) en diverse musea in Brooklyn. Het park staat bekend om de waterpartijen die in het park zijn aangelegd. Verder staat wel het grootste deel van Brooklyns natuurlijke bebossing nog in het park.

In de winter kan er geschaatst worden en in de zomer worden er ook veel activiteiten ondernomen, er kan zelfs gevist worden. Als u met uw gezin naar New York gaat, is het erg leuk om naar dit park te gaan, voor jong en oud zijn er dingen te doen. Terwijl uw kind(eren) onder begeleiding een rondje op een pony rijden, kunt u even ontspannen. Het is ook mogelijk om met het gehele gezin een rondje te varen op een waterfiets.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets