Van vliegveld naar vliegveld New York (JFK, Newark en LaGuardia)

Van vliegveld naar vliegveld New York

Het kan gebeuren dat u aankomt op Newark en de volgende vlucht vertrekt vanaf JFK of LaGuardia of juist omgekeerd. Dit kan tot problemen leiden als u minder dan 4 uur de tijd heeft om over te stappen.

Hoeveel tijd kost het om van vliegveld naar vliegveld te komen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de vliegvelden rond New York te komen. U kunt bijvoorbeeld de taxi nemen, gebruik maken van het openbaar vervoer (met meerdere overstappen) of een autoservice boeken. De tijden hieronder gelden alleen voor een VOORAF bestelde taxi of shuttlebus en gelden ALLEEN voor de duur van de reis zelf. Ze houden wel rekening met het snelwegverkeer.

  • Van Newark naar JFK en vice versa 2 uur
  • Van LaGuardia naar JFK en vice versa  45 minuten
  • Van LaGuardia naar Newark en vice versa  1,5 uur

Klik op onderstaande links voor specifieke informatie over vervoer tussen de vliegvelden in New York

Vervoer van JFK naar Newark en omgekeerd

Vervoer van JFK naar LaGuardia en omgekeerd

Vervoer van Newark naar LaGuardia en omgekeerd

Douane luchthaven New York

Bij het overstappen tussen luchthavens in New York moet u ook rekening houden met de tijd die de douane doorbrengt na de landing. Als u van buiten de Verenigde Staten vliegt en op 1 van de vliegvelden aankomt moet u door de douane. Dit kan soms erg lang duren, reken hiervoor 1,5 tot 2 uur. Gelukkig hoeft u dan vaak minder lang te wachten op uw koffers.

Als u binnen de Verenigde Staten met een binnenlandse vlucht naar New York reist, dan hoeft u niet door de douane maar moet u wel uw koffers ophalen. Reken hiervoor altijd een uur.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets