Ontbijten in New York

Ontbijten in New York

Op zoek naar ontbijt in New York? De echte New Yorker koopt zijn ontbijt onderweg bij een van de talloze kraampjes op straat en eet het lopend op. Bestelt u koffie? Let er dan op dat u koffie zonder melk bestelt. Anders zal deze dankzij een flinke scheut magere melk worden gereduceerd tot een waterig, smakeloos drankje. Bereid u er ook op voor dat de verkopers in de kraampjes zeer ongeduldig zijn, en er een hekel aan hebben als u nog twijfelt over uw bestelling. Leuker is het daarom om bij een diner te ontbijten – al was het alleen al om het ultieme Amerikagevoel te ervaren! U vindt deze diners door de hele stad.

Ontbijten in diners

Ontbijt in diners is goedkoop. Zo kosten twee eieren met toast, aardappelen, bacon, koffie en een jus vaak niet meer dan € 6 à € 7. Fooi geven is belangrijk als u gaat eten in een diner. Een regel om hierbij aan te houden: geef ongeveer twee keer het btw-bedrag (te vinden op het bonnetje) als fooi. Een gebruikelijke fooi bedraagt vijftien tot twintig procent van de rekening zonder btw. Kijk wel even op uw bonnetje of fooi niet bij het bedrag inbegrepen zit.

Erics Tip: Dit is hoe u een echt New Yorks ontbijt bestelt: ‘Can I have two eggs sunny side up, white toast, bacon, coffee and a small OJ?‘ (‘Sunny side up’ betekent een spiegelei.) In diners betaalt u altijd alleen voor één kopje koffie of thee. U mag onbeperkt bijbestellen, maar voor de thee krijgt u alleen nieuw gekookt water. Bewaar dus uw zakje!

Gezond Ontbijt in New York Pancake Ontbijt in New York

Ellen’s Stardust Diner

Bent u op zoek naar iets bijzonders, ga dan naar Ellen’s Stardust Diner op Broadway en 51st Street (vlakbij Times Square). Wat deze tent uniek maakt, is dat de bediening zingt. Zie het als een soort gratis Broadwayshow! Voor de meeste obers en serveersters is Ellen’s namelijk een opstapje. Vaak spelen ze een paar maanden later écht in een musical in New York.

Als u naar Ellen’s Stardust Diner gaat, kunt u het beste tussen 8.00 en 8.30 uur gaan. Daarna wordt het normaal gesproken echt druk. Het zingen begint doordeweeks rond 8.00 uur (in het weekend beginnen ze later). Een ontbijt bij Ellen’s Stardust Diner is wel wat duurder dan in een normale diner: de prijzen beginnen bij $ 15.

Ontbijten in New York - Ellens Stardust Ontbijten in New York - Ellens Stardust Binnen

Westway Diner

Westway Diner werd in 1988 opgericht en is dagelijks geopend van 6.00 tot 1.00 uur. Het is een typische diner, met eenvoudig eten en snelle service. Zorg ervoor dat u weet wat u hebben wilt voordat de serveerster eraan komt, want het personeel heeft altijd haast. Bestel hier niet à la carte, maar ga voor een ‘menu’ met koffie en sinaasappelsap: veel goedkoper! Dit aanbod geldt overigens alleen op doordeweekse dagen. 

Westway Diner in New York Westway Diner in NYC - Ontbijt

Hector’s Café & Diner

Hector’s Café & Diner (1949) is een van de laatste échte ‘old school’ diners in New York. Het is een oase in het hippe en toeristische Meatpacking District. Hector’s is ruw, lelijk en goedkoop, iets wat tegenwoordig lastig te vinden is in het Meatpacking District. Martin Scorsese gebruikte Hector’s als set voor Taxi Driver en tv-serie Law & Order heeft ook al meerdere keren gefilmd in Hector’s. Breng een bezoek aan Hector’s om je te voelen zoals de vleesverwerkers, drugsverslaafden en dealers die deze buurt jarenlang hebben geclaimd. Ga naar Hector’s in plaats van het vlakbij gelegen Bubby’s, Hector’s is namelijk niet gecreëerd voor toeristen. Of eigenlijk: ga niet naar Hector’s! Laat Hector’s de ruwe diamand van de stad.

Ontbijten in New York - Hector's in Meatpacking Ontbijten in New York - Hector's Interieur

La Bonbonniere

Deze diner in West Village is, anders dan de naam doet vermoeden, echt New Yorks. Hier ontbijt u naar goed Amerikaans gebruik goedkoop en snel. Er staan enkele tafeltjes buiten, dus bij mooi weer kunt u daar plaatsnemen. Maar ook binnen is er voldoende plek om te genieten van de smaakvolle pancakes, burgers en sandwiches die op het menu staan.

Ontbijten in New York - La Bonbonniere Ontbijten in New York - La Bonbonniere ontbijt

Tom’s Restaurant

Tom’s Restaurant is een familierestaurant dat al sinds 1940 bestaat. Het staat in Morningside Heights en is de diner die te zien was in de serie Seinfeld. Eigenlijk is dat ook meteen de hoofdreden waarom ik hier graag naartoe ga.

Tom's Restaurant in New York

La Parisienne

La Parisienne is een gezellig restaurant in Franse stijl. Het is gelegen in het Financial District en dus een ​​geweldige plek om te ontbijten als u in Lower Manhattan verblijft. Ze gaan dagelijks om 9.00 uur open, dus u kunt hier uw dag beginnen met bijvoorbeeld avocadotoast, een croissantje of yoghurt. U kunt hier ook terecht voor een heerlijke Parijse lunch of happy hour.

Buvette Gastrothèque in Greenwich Village

Bent u op zoek naar een tentje in Greenwich Village? Ga dan eens naar Buvette Gastrothèque. Een kleine en gezellig drukke bistro zoals we ze kennen uit Parijs. De serveersters werken hard en hebben een passie voor lekker eten en Franse wijnen. ’s Ochtends bestel ik er geregeld een espresso met een croissant aan de bar. In de piepkleine keuken van deze bistro worden typisch Franse gerechten bereid. Een prima plek voor een lekker ontbijtje of een brunch. Kies voor wafels, royaal belegde toast, een croque-monsieur of een salade met een vers geperst sapje. Als u liever buiten zit, is er ook een klein tuintje. Buvette Gastrothèque is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend.

Erics Tip: Dit is een leuke bistro voor een ontbijtje of brunch. Maar let op: het is er klein en vaak erg druk. Omdat u er niet kunt reserveren, zult u misschien even moeten wachten tot er plaats is. Als u er toch bent, ga dan ook even naar het toilet om de heerlijke zeep te proberen!

Ontbijten in New York - Buvette Ontbijten in New York - eten in Buvette

Gemma in The Bowery Hotel

In de East Village in Lower Manhattan ligt The Bowery Hotel, met hierin Italiaans restaurant Gemma. Ondanks dat er bij Gemma regelmatig een celebrity wordt gespot, ontbijt u er voor relatief lage prijzen. Zo kunt u er vanaf zo’n $8 de dag beginnen met ‘two eggs any style’, en voegt u hier voor ongeveer $5 bacon aan toe. Bent u meer een liefhebber van een zoet ontbijt? Ga dan voor pancakes of French toast.

Ontbijten in New York - Gemma Ontbijten in New York - Ontbijt bij Gemma

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets