Beste hamburger restaurants in New York

Beste Burgers in New York

New York heeft veel keus aan hamburgers en ander fastfood. Nu wordt er nog wel eens kleinerend over gedaan, maar een goede burger maken is een vak. De beste burgers eet u natuurlijk in New York. Hier de top 5 burgertenten op een rij:

 1. Five Napkin Burger

  Smaken verschillen maar dit restaurant staat bij iedereen in de top 5 van beste hamburgers in New York en bij mij op #1. Five Napkin Burger is een restaurant waar u naast burgers ook sushi en andere gerechten kunt krijgen, perfect dus als de 1 juist wat gezonder wil eten en de ander de beste burger in New York.
  De beste burger hier is de Original 5 Napkin Burger. Op deze burger zit speciale kaas en saus. Het is een zware burger, veel mensen krijgen hem niet op. De frietjes zijn ‘hit or miss’ maar meestal wel goed.

  Locatie: Meerdere, maar de echte zit in Midtown West Manhattan, niet ver van Times Square

  Erics Tip: Tussen 18.15 en 21.00 uur is er meestal een wachtrij van een uur of meer. Ook tussen 12.00 en 13.00 uur moet u rekening houden met wachttijden. Hier kunt u prima uit eten gaan, de sfeer is heerlijk maar wel een beetje druk.

  Beste hamburger restaurants in New York - Five Napkin Burger Beste hamburger restaurants in New York - Five Napkin Burger eten

 2. Corner Bistro

  Deze burgerbar is echt een bar. Verwacht hier geen fancy pancy bestek, borden of glazen. Maar sta niet te kijken als u hier in de rij moet staan. De beste burger hier is de Bistro burger. Op deze burger zit cheddar cheese en bacon. De hamburger is niet zwaar op de maag maar wel genoeg. Frietjes zijn hier altijd goed doorbakken.

  Locatie: Grens Chelsea / Meatpacking District
  Website: Corner Bistro

  Erics Tip: Dit is een ‘belevenis’ op zich en leuk als lunch, zeker niet als avondeten. Wachttijden tijdens de lunch lopen soms op tot dertig minuten. Ook leuk om aan de bar een biertje te drinken. Deze bar accepteert alleen cash, geen creditcards.

  Beste hamburger restaurants in New York - Corner Bistro Beste hamburger restaurants in New York - Corner Bistro eten

 3. Peak NYC

  Peak NYC is een restaurant op de 101e verdieping van 30 Hudson Yards. Dit is een verdieping boven het Edge Observation Deck. Naast een prachtig uitzicht kunt u hier genieten van een heerlijke burger. De Amerikaanse Wagyu Burger is een burger met gerookte bacon, dijonaise en cheddar. De burger wordt alleen tijdens de lunch geserveerd en is misschien wat aan de prijzige kant, maar samen met het adembenemende uitzicht is het absoluut de moeite waard.

  Locatie: Hudson Yards
  Website: Peak NYC

  Beste Hamburgers in New York - Uitzicht van PeakBeste Hamburgers in New York - Peak

 4. Shake Shack

  Shake Shack staat niet alleen bekend om zijn geweldige milkshakes, maar ook om de enorm lange rijen. Shake Shack heeft verschillende vestigingen in New York. Mijn advies? Ga liever niet naar de vestiging op 8th Avenue, daar is het namelijk altijd erg druk. Bezoek eerder een van de vestigingen buiten Midtown. Hoewel, voor een ultieme Shake Shack-ervaring gaat u natuurlijk naar de allereerste vestiging in Madison Square Park. Houd rekening met een lange wachtrij. Wilt u alleen een milkshake bestellen? Wacht dan in de C-Line in plaats van in de gewone rij. Als de verkoper vraagt “Do you want it malted?”, zeg dan vooral “YES”! Dit was toch een top vijf van beste hamburgertenten? Inderdaad, en de hamburgers zijn ook zeker de moeite waard! Kies bij voorkeur voor de Shack Burger.

  Locatie: Er zijn meerdere vestigingen, in Madison Square Park vindt u de bekendste
  Website: Shake Shack

  Erics Tip: Hoewel u denkt dat mensen gek zijn om zo lang te wachten voor een milkshake of burger… het is het waard! Als u een rij ziet van vijftien tot dertig minuten is het een goede tijd om te gaan. In de zomer is het altijd druk, maar meestal voor 12.00 uur niet heel erg. Als het kouder wordt is het vooral in de avond rustig. De kleine shake is meer dan genoeg, deze is heel machtig van smaak. Ik deel een shake altijd.

  Beste hamburger restaurants in New York - Shake Shack Beste hamburger restaurants in New York - Shake Shack eten

 5. Burger Joint

  In het superdeluxe hotel Le Parker Meridien zit een parel verscholen. Loop door de lobby en sla bij de receptie het smalle gangetje in. U weet niet wat u overkomt! U loopt rechtstreeks een ‘studenten’ hamburgertent binnen. Burger Joint heeft een ‘underground’ sfeer en het lijkt of u in een hol terecht bent gekomen, maar de hamburgers zijn o zo goed.
  De beste burger is de Cheeseburger met ‘All the works’ (wat betekent ‘Alles er op en er aan’). Ook dit is absoluut een belevenis en ontzettend leuk als verrassing. Burger Joint is goed als lunch of snack, niet voor een romantisch avondje uit.

  Locatie: Midtown Manhattan dicht bij Central Park en Columbus Circle.

  Erics Tip: Vraag hier niet te veel. Als u uw bestelling niet weet als u aan de beurt bent moet u terug achter in de rij aansluiten. Vraag ze ook niet of ze iets hebben, hun motto is ‘Als u het niet ziet, hebben we het ook niet’. Op alle tijden van de dag kunnen hier lange rijen staan. Meeste succes heb ik tussen 15.00 en 17.00 uur.

  Beste hamburger restaurants in New York - Burger Joint Beste hamburger restaurants in New York - Burger Joint

EXTRA! Categorie: sliders. De STK slider.

Sliders zijn kleine hamburgers. Vaak zie je deze in sportbars of andere plekken met ‘fingerfood’. Het restaurant STK in New York heeft absoluut de allerbeste sliders van het land. In dit upscale, fancy, hippe en sterrenrestaurant staan deze sliders, genaamd ‘Lil’ Brgs’ als voorgerecht op de kaart. Ze zijn out of this world lekker! STK is een duur steakrestaurant in Meatpacking District. De Lil’ Brgs kosten dan ook $21 voor twee stuks, maar u kunt het delen. De rest van het menu is ook zeker niet goedkoop, maar de kans dat er een celebrity naast u zit is ook aanwezig.

Locatie: Meatpacking District

Erics Tip: Reserveren is hier een must, elke dag van de week zitten ze vol. Zoals hierboven gezegd, is het een upscale gelegenheid dus trek nette kleren aan. Sta ook niet te kijken als er een dj aan het draaien is. In de wc reikt iemand u de zeep en handdoekjes aan, de doorbitch kijkt u pas normaal aan als ze ziet dat u een reservering heeft. Het personeel is verder vriendelijk en servicegericht. U kunt deze burgers ook aan de bar eten. Absoluut een hoogtepunt als u uw man of vrouw hiermee verrast. Verwacht een rekening van 100-150 dollar per persoon afhankelijk van de drank die u nuttigt.

Beste Burgers in New York STK Sliders Beste Hamburger Restaurants in New York - STK

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief