Lunch in New York

Lunch in New York

Lunch in New York is meestal ongeveer tussen 11.00 en 15.00 uur. 11.00 uur klinkt misschien vroeg, maar in dat geval slaat men het ontbijt over, en noemt men het een brunch. Bijna elke zaak heeft wel een speciaal middagmenu, waarop de gerechten vaak maar half zo duur zijn als ‘s avonds. Het is dus best een slim idee om overdag al die restaurants af te gaan die op uw to do-lijstje staan – al mist u hier en daar rond lunchtijd misschien wel wat sfeer.

Vooral in Aziatische restaurants is het middagmaal vaak zó goedkoop, dat u uzelf afvraagt hoe het voor zo weinig geld gemaakt kan worden. Restaurants met een Aziatisch of Zuid- of Midden-Amerikaanse keuken zijn sowieso meestal lager geprijsd dan gelegenheden die zichzelf Europees noemen.

Favoriete plekken om te lunchen

Als pizzaliefhebber raad ik u ten eerste aan om een lekkere slice te halen bij een van de pizzeria’s uit mijn Pizza Top 5. Vooral de nummer 2 is een aanrader voor lunch, omdat ze hier losse punten verkopen. Ook altijd goed: een burger. De beste burgertenten van New York vindt u hier.

Balthazar

Wilt u uzelf op een goede brunch trakteren, in de sfeer van oldschool New York? En wilt u daar best wat voor neertellen? Ga dan naar het upscale, beetje fancy restaurant Balthazar. Om een indiciatie te geven: ei met toast en koffie kost u hier al snel $ 30, en een luxe tosti $ 18. Daarvoor krijgt u wel uitstekende service en heel goed eten, van een Franse kaart met speciale gerechten. Omdat Balthazar middenin SoHo zit, spot u hier veel modellen en rijke mensen.

Essen

Vers, gezond eten zonder ingewikkelde menukaarten of een torenhoge rekening, dat kan bij Essen. De keten serveert eten op een vergelijkbare manier als Whole Foods, in schalen en bakken waaruit je zelf kunt scheppen. Stel je eigen maaltijd samen en neem het lekker mee naar buiten voor op een bankje of een picknick in het park. Essen serveert gerechten uit alle windstreken, zoals Italiaans, Japans, Spaans, Koreaan, Chinees en Grieks.

Lunch in New York - Balthazar Lunch in New York - Essen

Corner Bistro

Corner Bistro in Meatpacking District is een van de beste burgertenten in town en heeft een bruin café-achtige setting. Ze serveren hier ook echt alleen maar hamburgers (op chili en twee sandwiches na).

Thais op 9th Avenue

Op 9th Avenue, tussen 45th en 50th Street vindt u veel Thaise restaurants. Meestal kost een lunch van drie à vier gangen er nog geen zeven dollar. Bij Yum Yum Too (een zaak met meerdere filialen in Hell’s Kitchen) kunt u lekker lunchen.

Whole Foods Market

Ga het Time Warner-gebouw op Colombus Circle in en neem de roltrap naar beneden. Hier vindt u Whole Foods; een zeer grote supermarkt met heerlijke belegde broodjes, verse sushi, pizza (daar is-ie weer), drinken etcetera. Ook om hun vele, goede soepen staan ze bekend. Gerechten die ter plekke zijn bereid krijgt u mee in een speciale warmhoudbak. Zo blijft het lekker totdat u Central Park heeft bereikt – al kunt u het natuurlijk ook gewoon meteen opeten!

Lunch in New York - Whole Foods Lunch in New York - Saladebars

Deli’s en hun saladebars

Ook zijn er veel broodjeszaken in Manhattan; deli’s genaamd (New Yorkers noemen ze ‘bodega’s’). Veel van deze deli’s zijn uitgerust met een saladebar, waar u uw eigen salade van begin tot eind kunt samenstellen. Vindt u het moeilijk te beslissen welk broodje u moet kiezen? Vraag dan altijd naar wat de specialiteit van de zaak is.

Lunch in New York - Broodje Pastrami Lunch in New York - Sandwiches

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets