Lunch in New York

Lunch in New York

Lunch in New York is meestal ongeveer tussen 11.00 en 15.00 uur. 11.00 uur klinkt misschien vroeg, maar in dat geval slaat men het ontbijt over, en noemt men het een brunch. Bijna elke zaak heeft wel een speciaal middagmenu, waarop de gerechten vaak maar half zo duur zijn als ‘s avonds. Het is dus best een slim idee om overdag al die restaurants af te gaan die op uw to do-lijstje staan – al mist u hier en daar rond lunchtijd misschien wel wat sfeer.

De beste lunchplekken in New York

Als pizza-liefhebber raad ik u ten eerste aan om een lekkere slice te halen bij een van de pizzeria’s uit mijn Pizza Top 5. Vooral de nummer 2 is een aanrader voor lunch, omdat ze hier losse punten verkopen. Ook altijd goed: een burger. Bekijk mijn lijst voor de beste burgers in New York.

Balthazar

Wilt u uzelf op een goede brunch trakteren, in de sfeer van oldschool New York? En wilt u daar best wat voor neertellen? Ga dan naar het upscale, beetje fancy restaurant Balthazar. Om een indicatie te geven: ei met toast en koffie kost u hier al snel $30. Daarvoor krijgt u wel uitstekende service en heel goed eten, van een Franse kaart met speciale gerechten. Omdat Balthazar middenin SoHo zit, spot u hier veel modellen en rijke mensen.

Lunch in New York - Balthazar

Jack’s Wife Freda

Jack’s Wife Freda heeft meerdere locaties in New York en is een geweldige plek voor een lunch of brunch. Ze serveren er mediterrane gerechten zoals gegrilde halloumi en kip piri piri. Hun rozenwaterwafels zijn ook erg lekker. Persoonlijk hou ik van hun kunstzinnige interieur, typisch hipster New York.

Lunch in New York - Jacks Wife Freda

Lunch om mee te nemen in New York

Een van de dingen die ik graag doe, is ergens een lunch halen voor onderweg. U kunt buiten op een bankje gaan zitten en genieten van het uitzicht in de stad terwijl u een stuk pizza eet.

Erics Tip: “Mijn twee favoriete lunchplekken zijn Brooklyn Bridge Park en de High Line. De High Line is vooral leuk omdat het dichter bij Chelsea Market ligt, hier heeft u veel keuze wat u wilt eten.”

Foodhallen

Er zijn veel foodhallen in New York. Een foodhall is een geweldige plek om te lunchen, vooral als u met een gezin bent. Omdat hier veel keuze is, kan iedereen zijn eigen lunch samenstellen. Vaak zijn er plekken om te zitten, maar u kunt het eten ook meenemen voor onderweg.

De beste foodhallen in New York zijn:

  • Time Out Market (Naast de Brooklyn Bridge in Brooklyn)
  • Turnstyle (Onder Columbus Circle)
  • Eataly (200 5th Avenue)
  • VANDERBILT MARKET (230 Park Avenue)
  • Chelsea Market (75 9th Avenue)
  • Mercado Little Spain (in Hudson Yards)
  • Le District (225 Liberty Street)
  • Essex Street Market (120 Essex Street)

Lunch in New York - Urban Space

Essen

Vers, gezond eten zonder ingewikkelde menukaarten of een torenhoge rekening, dat kan bij Essen. De keten serveert eten op een vergelijkbare manier als Whole Foods, in schalen en bakken waaruit je zelf kunt scheppen. Stel je eigen maaltijd samen en neem het lekker mee naar buiten voor op een bankje of een picknick in het park. Essen serveert gerechten uit alle windstreken, zoals Italiaans, Japans, Spaans, Koreaan, Chinees en Grieks.

Whole Foods Market

Ga het Time Warner-gebouw op Columbus Circle in en neem de roltrap naar beneden. Hier vindt u Whole Foods; een zeer grote supermarkt met heerlijke belegde broodjes, verse sushi, pizza (daar is-ie weer), drinken etcetera. Ook om hun vele, goede soepen staan ze bekend. Gerechten die ter plekke zijn bereid krijgt u mee in een speciale warmhoudbak. Zo blijft het lekker totdat u Central Park heeft bereikt – al kunt u het natuurlijk ook gewoon meteen opeten!

Deli’s en hun saladebars

Ook zijn er veel broodjeszaken in Manhattan; deli’s genaamd (New Yorkers noemen ze ‘bodega’s’). Veel van deze deli’s zijn uitgerust met een saladebar, waar u uw eigen salade van begin tot eind kunt samenstellen. Vindt u het moeilijk te beslissen welk broodje u moet kiezen? Vraag dan altijd naar wat de specialiteit van de zaak is. Als u geïnteresseerd bent in een gezonde lunch-optie, dan raad ik u aan om naar Sweetgreen te gaan.

Lunch in New York - Deli

Lunch voor een speciale gelegenheid in New York

Heeft u iets te vieren terwijl u in New York bent? Er zijn een aantal mogelijkheden om een speciale lunch te hebben. Een van mijn favorieten is de Bateaux Lunch Cruise. De Bateaux-boot is volledig gemaakt van glas wat zorgt voor een spectaculair uitzicht op de skyline van New York. De Bateaux heeft een vastgestelde lunch. U kunt ook kiezen voor een lunchcruise met buffet.

Peak NYC is een restaurant in New York gelegen in Hudson Yards, een verdieping boven het observatiedek Edge. Waar u ook zit, u heeft een fantastisch uitzicht over de stad; u kunt het Empire State Building dichtbij en het One World Trade Center in de verte zien.

Lunch in New York - Peak

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets