Menu
Schaatsen in New York

Schaatsen in New York

Schaatsen in New York

Vanaf oktober kan iedereen weer schaatsen in New York. De bekendste plekken zijn Rockefeller Center en Central Park maar er zijn meer schaatsbanen. Een New Yorkse winter is niet compleet zonder te schaatsen op een van de ijsbanen in de stad. Veel New Yorkers kijken er ieder jaar naar uit om hun schaatsen weer onder te binden en rond te zwieren. Ook toeristen kunnen lekker schaatsen of genieten langs de kant. Waar kunt u schaatsen?

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center heeft een geweldige ijsbaan, vooral tijdens de feestmaanden van november tot en met januari. Het is niet de goedkoopste ijsbaan, maar u kunt er zeker schaatsen in stijl. Om hier te komen loopt u naar Fifth Avenue tussen de 49th en 50th Street, door de Channel Gardens en dan de trap af. U kunt het niet missen!

 • Seizoen: Vanaf 8 oktober 2018 tot april 2019
 • Openingstijden: U kunt schaatsen in periodes van anderhalf uur, van 8.30 uur tot middernacht.
 • Entree:
  • Volwassenen: van $ 25 tot $ 33 per sessie
  • Kinderen (tot 11 jaar): $ 15 per sessie
 • Schaatshuur: $ 12,50

Rockefeller IJsbaan Pakketten

Voor een unieke kerstervaring boekt u tickets voor een exclusieve avond waarop u gaat schaatsen en eten bij Rockefeller Center. Combineer het rondjes zwieren op het ijs met een fancy diner bij The Sea Grill, het restaurant bevindt zich bij de ijsbaan.

Boek schaatsen en een diner bij The Sea Grill hier

Als u liever ’s ochtends schaatst, dan kunt u een schaatssessie voor in de ochtend boeken. Om 8.30 uur bent u bij de schaatsbaan en zult u genieten van de kerstsfeer op het ijs, terwijl u koekjes en warme chocolademelk krijgt in de verwarmde VIP-chalet. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Top of the Rock.

Boek hier uw ochtend VIP-schaatsarrangement

Wilt u verwend worden? Boek dan het VIP-schaatsarrangement, inclusief schaatshuur, anderhalf uur schaatsen in de avond, warme chocolademelk, vers gebakken koekjes en taart, toegang tot het VIP-chalet EN toegang tot de Top of the Rock.

Boek hier uw avond VIP-schaatsarrangement

Schaatsen in New York - Schaatsen bij Rockefeller Center Bij Rockefeller Center schaatsen in New York

Bryant Park

Bryant Park is een parkje op steenworp afstand van Times Square op 42nd street tussen Fifth Avenue en 6th Avenue. De ijsbaan ligt in het park en is een stuk groter dan de Rockefeller Center ijsbaan. Wilt u dus meer ruimte om te schaatsen dan is dit zeker een goede optie.

 • Seizoen: 27 oktober 2018 tot maart 2019
 • Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur
 • Entree: gratis
 • Schaatshuur: $ 20 per persoon

Schaatsen in New York - Bryant Park IJsbaan Schaatsen in New York - IJsbaan Bryant Park

Central Park

In Central Park ligt de Wollman Rink ijsbaan. Deze ijsbaan is absoluut een van de mooiste ter wereld. De ijsbaan ligt ter hoogte van 62ste straat aan de Fifth Avenue-kant van het park.

 • Seizoen: oktober 2018 tot april 2019
 • Openingstijden: 
  • maandag – dinsdag: 10.00 – 14.30 uur
  • woensdag – donderdag: 10.00 – 22.00 uur
  • vrijdag – zaterdag: 10.00 – 23.00 uur
  • zondag: 10.00 – 21.00 uur

Koop uw tickets om te schaatsen in Central Park hier

Iets verder in Central Park, ter hoogte van de 107de straat en de Fifth Avenue kant van het park ligt de Lasker ijsbaan. Deze ijsbaan is geopend van eind oktober 2018 t/m maart 2019. Entree is $ 8.50 voor volwassenen en $ 4.50 voor kinderen. Schaatsen huren kost hier $ 7.50.

Schaatsen in New York - Wollman Rink Schaatsen in New York - Central Park

Schaatsen op Staten Island

Op Staten Island verrijst elk jaar een Winter Wonderland. Dit winterse paradijs ligt vlakbij de terminal van de gratis Staten Island Ferry en is dus goed bereikbaar vanaf Manhattan. Een schaatsbaan mag natuurlijk niet ontbreken in Winter Wonderland, maar er zijn ook nog allerlei andere feestelijke activiteiten te vinden voor het hele gezin. Zo is er een kerstmarkt, een levensgroot Gingerbread House en een lichtshow op kerstmuziek.

Koop uw tickets voor Staten Island Winter Wonderland hier

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


van
tot
Zoek tickets