Schaatsen in New York

Schaatsen in New York

Vanaf oktober kan iedereen weer schaatsen in New York. De bekendste plekken zijn Rockefeller Center en Central Park maar er zijn meer schaatsbanen. Een New Yorkse winter is niet compleet zonder te schaatsen op een van de ijsbanen in de stad. Veel New Yorkers kijken er ieder jaar naar uit om hun schaatsen weer onder te binden en rond te zwieren. Ook toeristen kunnen lekker schaatsen of genieten langs de kant. Waar kunt u schaatsen?

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center heeft een geweldige ijsbaan, vooral tijdens de feestmaanden van november tot en met januari. Het is niet de goedkoopste ijsbaan, maar u kunt er zeker schaatsen in stijl. Om hier te komen loopt u naar Fifth Avenue tussen de 49th en 50th Street, door de Channel Gardens en dan de trap af. U kunt het niet missen!

Rockefeller IJsbaan Pakketten

Onderstaande arrangementen zijn alleen beschikbaar in november en december 2021
Wilt u een e-mail ontvangen zodra de arrangementen beschikbaar zijn? Stuur me een berichtje op [email protected] en ik mail u zodra de tickets beschikbaar komen.

De Rockefeller Center schaatsbaan biedt verschillende schaatsarrangementen aan. Dit VIP-schaatsarrangement is mijn favoriet! Het is inclusief schaatshuur, anderhalf uur schaatsen in de avond, warme chocolademelk, vers gebakken koekjes en taart, toegang tot het VIP-chalet EN toegang tot de Top of the Rock.

Boek hier uw avond VIP-schaatsarrangement

Als u liever ’s ochtends schaatst, dan kunt u een schaatssessie voor in de ochtend boeken. Om 8.30 uur bent u bij de schaatsbaan en zult u genieten van de kerstsfeer op het ijs, terwijl u koekjes en warme chocolademelk krijgt in de verwarmde VIP-chalet. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Top of the Rock.

Boek hier uw ochtend VIP-schaatsarrangement

Praktische Informatie

 • Seizoen: november 2021 tot april 2022
 • Openingstijden: U kunt schaatsen in periodes van 50 minuten, van 9.00 uur tot middernacht.
 • Entree: volwassenen en kinderen van 6 en ouder: van $ 25 tot $ 35 per sessie, kinderen (tot 5 jaar): $ 10 per sessie
 • Schaatshuur: $ 15

Schaatsen in New York - Rockefeller Schaatsbaan Schaatsen in New York - Schaatsen bij Rockefeller Center

Bryant Park

Bryant Park is een parkje op steenworp afstand van Times Square op 42nd street tussen Fifth Avenue en 6th Avenue. De ijsbaan ligt in het park en is een stuk groter dan de Rockefeller Center ijsbaan. Wilt u dus meer ruimte om te schaatsen dan is dit zeker een goede optie.

 • Seizoen: 30 oktober 2020 tot 1 maart 2021
 • Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 23.00 uur, 5 januari tot 1 maart van 8.00 tot 22.00 uur
 • Entree: gratis, reserveer een tijdsslot online
 • Schaatshuur: $ 21-$ 36 per persoon, afhankelijk van de datum

Schaatsen in New York - Bryant Park IJsbaan Schaatsen in New York - IJsbaan Bryant Park

Central Park

In Central Park ligt de Wollman Rink ijsbaan. Deze ijsbaan is absoluut een van de mooiste ter wereld. De ijsbaan ligt ter hoogte van 62ste straat aan de Fifth Avenue-kant van het park.

 • Seizoen: oktober 2020 tot april 2021
 • Openingstijden: 
  • maandag – dinsdag: 10.00 – 14.30 uur
  • woensdag – donderdag: 10.00 – 22.00 uur
  • vrijdag – zaterdag: 10.00 – 23.00 uur
  • zondag: 10.00 – 21.00 uur

Koop uw tickets om te schaatsen in Central Park hier

Iets verder in Central Park, ter hoogte van de 107de straat en de Fifth Avenue kant van het park ligt de Lasker ijsbaan. Deze ijsbaan is geopend van eind oktober t/m maart. Entree is $ 8.50 voor volwassenen en $ 4.50 voor kinderen. Schaatsen huren kost hier $ 7.50.

Schaatsen in New York - Wollman Rink Schaatsen in New York - Central Park

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets