9/11 Museum Tickets

Koop tickets nu
9/11 Museum in New York

Het 9/11 Museum in New York is gewijd aan de gebeurtenissen rond de aanslagen van 11 september 2001. Het museum ligt op het 9/11 Memorial terrein. Het museum zelf is ondergronds en heeft een unieke doch verdrietige sfeer. Bezoekers zullen delen van de originele kolommen van de Twin Towers zien, evenals andere voorwerpen die met de gebeurtenissen te maken hebben gehad, zoals een verschroeide ambulance, vernietigde telefooncellen en achtergebleven brandweer- en reddingshelmen.

Koop hier uw tickets voor het 9/11 Museum

Contents

Hoe koop ik 9/11 Museum Tickets?

Koop 9/11 tickets via bovenstaande link en selecteer uw gewenste tijdstip. Nadat u de tickets heeft besteld, ontvangt u direct een digitale voucher per e-mail. Met deze voucher kunt u naar het museum gaan op de aangegeven datum en het tijdstip dat u heeft gekozen. U kunt de voucher printen of als mobiel ticket op uw smartphone laten zien. Omdat u al een ticket heeft, kunt de ticketrij bij het museum overslaan en een hoop tijd besparen! De toegangstijd staat vast, maar u kunt zo lang in het museum blijven als u zelf wilt. Omdat u de voucher niet hoeft te printen, kunt u de tickets ook nog bestellen als u al in New York bent. Zelfs nog de avond van tevoren!

Survivors’ Stairs

In het museum worden bijna drieduizend mensen herdacht die tijdens de aanslagen zijn omgekomen. Het eerste wat bezoekers zal opvallen in het museum, zijn de twee 24-meter lange stukken staal, bekend als de ‘tridents’, die de basis vormden van het originele World Trade Center. Deze zijn nog roodbruin gekleurd vanwege de 99-dagen durende branden na de aanvallen. Als bezoekers van de ‘Memorial Hall’ afdalen naar de fundamenten (21 meter ondergronds), zullen zij langs ‘The Survivors’ Stairs’ lopen. Dit is een betonnen trappenhuis dat diende als middel voor honderden mensen die probeerden te ontsnappen uit de brandende torens.

Het museum wil laten zien wat voor gevolgen de aanslagen hebben gehad op individuen en de gehele wereld. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de triomf van menselijke waardigheid tegenover de menselijke verdorvenheid. Er wordt daarbij erkenning gegeven aan de duizenden overlevenden en alle mensen die veel steun hebben betuigd na 11 september 2001.

911 Museum in New York - brandweerwagen 9/11 Museum New York - van binnen

Exposities in het 9/11 Museum

Er zijn twee exposities in het 9/11 Museum te zien. Deze exposities vertellen via displays, archieven, foto’s en echte voorwerpen het verhaal van 9/11. In de ‘Historical Exhibition’ wordt de historie van 11 september 2001 beschreven. Het is chronologisch opgebouwd: er wordt gestart met hoe de dag begon en uiteindelijk hoe deze afliep.

In de ‘Memorial Exhibition’ worden de slachtoffers herdacht. Hier is ook de ‘Wall of Faces’ te zien, waar foto’s van alle slachtoffers hangen. Ook is er de mogelijkheid om meer informatie te vinden over ieder individu dat aan de muur hangt. Deze archieven zijn aangevuld door nabestaanden.

9/11 Museum New York - fundering 911 museum new york - memorial muur

Praktische informatie

  • Openingstijden:
    • woensdag – maandag: 09.00 – 19.00, laatste toegang om 17.30
    • dinsdag: gesloten
    • Gesloten voor het grote publiek op 11 september
  • Locatie: Het museum bevindt zich op het 9/11 Memorial-terrein. De dichtstbijzijnde metrolijnen zijn E (World Trade Center), R op Cortlandt Street en J/A/C/2/3/4/5 op Fulton Street.
  • Extra: Ook als u geen bezoek brengt aan het museum, kunt u het 9/11 Memorial bezoeken. De entree is gratis.

Koop hier uw tickets voor het 9/11 Museum

Extra: Met de Go New York Explorer Pass en de New York Pass heeft u gratis toegang tot het 9/11 Museum.

Erics Tip: “Het museum is zeer aangrijpend en de meeste mensen bekijken alles in stilte. Vooral de persoonlijke verhalen kunnen emotioneel zijn. Het personeel is behulpzaam en legt het een en ander uit. Er is ook een audiotour; u kunt de app downloaden of deze huren bij de Informatiebalie. Het kan erg druk zijn in het museum, maar alles is alsnog goed te zien. Om het hele museum te bekijken heeft u zo’n anderhalf tot twee uur nodig, maar als u ervoor kiest om alle films te bekijken, kunt uw bezoek veel langer duren. Na het museum kunt u (gratis) het 9/11 Memorial bezoeken.”

Naast het 9/11 Museum zijn er nog vele andere top New York musea te bezoeken.

911 Museum in New York Twin Towers 911 Museum in New York FDNY

Hoe lang duurt het om door het 9/11 Museum te gaan?

Het duurt 1,5-2 uur om het hele 9/11 Museum te zien. Uw bezoek kan echter veel langer duren als u ervoor kiest om alle films te bekijken. Lees hier mijn tips voor het bezoeken van het museum.

Heeft u voorverkoop tickets nodig voor 9/11 Museum?

Ja, u moet van tevoren kaartjes kopen voor het 9/11 Museum en u krijgt kaartjes met een tijdslot.

Wat ziet u in het 9/11 Museum?

Het 9/11 Museum herdenkt de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de gebeurtenissen en de nasleep door middel van persoonlijke verhalen, foto's en artefacten zoals de overblijfselen van de Twin Towers.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets