Menu
9/11 Museum in New York

9/11 Museum in New York

Koop tickets nu
9/11 Museum in New York

Het 9/11 Museum in New York is gewijd aan de gebeurtenissen rond de aanslagen van 11 september 2001. Het museum ligt op het 9/11 Memorial terrein. Het museum zelf is ondergronds en heeft een unieke doch verdrietige sfeer. Bezoekers zullen delen van de originele kolommen van de Twin Towers zien, evenals andere voorwerpen die met de gebeurtenissen te maken hebben gehad, zoals een verschroeide ambulance, vernietigde telefooncellen en achtergebleven brandweer- en reddingshelmen.

Koop hier uw tickets voor het 9/11 Museum

Het 9/11 Museum en de ‘Survivors’ Stairs’

In het museum worden bijna drieduizend mensen herdacht die tijdens de aanslagen zijn omgekomen. Het eerste wat bezoekers zal opvallen in het museum, zijn de twee 24-meter lange stukken staal, bekend als de ‘tridents’, die de basis vormden van het originele World Trade Center. Deze zijn nog roodbruin gekleurd vanwege de 99-dagen durende branden na de aanvallen. Als bezoekers van de ‘Memorial Hall’ afdalen naar de fundamenten (21 meter ondergronds), zullen zij langs ‘The Survivors’ Stairs’ lopen. Dit is een betonnen trappenhuis dat diende als middel voor honderden mensen die probeerden te ontsnappen uit de brandende torens.

Het museum wil laten zien wat voor gevolgen de aanslagen hebben gehad op individuen en de gehele wereld. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de triomf van menselijke waardigheid tegenover de menselijke verdorvenheid. Er wordt daarbij erkenning gegeven aan de duizenden overlevenden en alle mensen die veel steun hebben betuigd na 11 september 2001.

911 Museum in New York - brandweerwagen 911 museum new york city

Exposities: ‘Historical Exhibition’ en ‘Memorial Exhibition’

Er zijn twee exposities in het 9/11 Museum te zien. Deze exposities vertellen via displays, archieven, foto’s en echte voorwerpen het verhaal van 9/11. In de ‘Historical Exhibition’ wordt de historie van 11 september 2001 beschreven. Het is chronologisch opgebouwd: er wordt gestart met hoe de dag begon en uiteindelijk hoe deze afliep.

In de ‘Memorial Exhibition’ worden de slachtoffers herdacht. Hier is ook de ‘Wall of Faces’ te zien, waar foto’s van alle slachtoffers hangen. Ook is er de mogelijkheid om meer informatie te vinden over ieder individu dat aan de muur hangt. Deze archieven zijn aangevuld door nabestaanden.

911 museum new york memorial muur 911 museum new york

Praktische informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en gebruiken als uw ticket, of kunt laten zien als mobiele ticket op uw telefoon.

  • Openingstijden: dagelijks geopend
    • zondag t/m donderdag: 9.00 tot 20.00 uur, laatste toegang om 18.00 uur
    • vrijdag en zaterdag: 9.00 tot 21.00 uur, laatste toegang om 19.00 uur
    • Gesloten voor publiek op 11 september
  • Locatie: Het museum bevindt zich op het 9/11 Memorial-terrein. De dichtstbijzijnde metrolijnen zijn E (World Trade Center), R op Cortlandt Street en J/A/C/2/3/4/5 op Fulton Street.
  • Extra: Ook als u geen bezoek brengt aan het museum, kunt u het 9/11 Memorial bezoeken. De entree is gratis.

Koop hier uw tickets voor het 9/11 Museum

Extra: Met de New York Sightseeing Flex Pass en de New York Pass heeft u gratis toegang tot het 9/11 Museum.

Erics Tip: Het museum is zeer aangrijpend en de meeste mensen bekijken alles in stilte. Vooral de persoonlijke verhalen kunnen emotioneel zijn. Het personeel is behulpzaam en legt het een en ander uit. Er is ook een gratis app met audiotour die u kunt downloaden. Toen ik er was, was het redelijk druk, maar alles was goed te zien. Omdat ik al een kaartje online had gekocht was de wachttijd buiten beperkt. Om het hele museum te bekijken heb je zo’n anderhalf tot twee uur nodig, maar als je ervoor kiest om alle films te bekijken, kan je bezoek veel langer duren. Na het museum kunt u (gratis) het 9/11 Memorial ook nog bezoeken.

911 museum in new york Amerikaanse vlag 911 museum new york

Comments are closed.

Win a trip to New York
Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


van
tot
Zoek tickets