Beste observatiedekken in New York

Observatiedek Vergelijking

De beste observatiedekken in New York vindt u op deze pagina. Het bezoeken van een observatiedek in New York is een goede manier om de stad vanuit een andere hoek te zien. Vanaf de skyscrapers van New York heeft u adembenemende uitzichten. NYC heeft vijf observatiedekken die elk hun unieke element hebben. Vaak wordt mij gevraagd wat het beste observatiedek in New York is, op deze pagina vindt u mijn mening.

Observation deck comparison - Empire State Building
Observation deck comparison - Top of the Rock
Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt
Observation deck comparison - Edge
Observation deck comparison - One World Observatory

 

Empire State Building Top of the Rock Summit One Vanderbilt Edge One World Observatory
Observation deck comparison - Empire State Building Observation deck comparison - Top of the Rock Observation deck comparison - Summit One Vanderbilt Observation deck comparison - Edge Observation deck comparison - One World Observatory
Prijs € 45 € 41 € 44 € 40 € 34
Hoogte 320 meter 260 meter 305 meter 335 meter 385 meter
Erics Beoordeling
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 2 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 3 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 3 punt(en)
Openingstijden 09.00 - 01.00 uur 08.00 - 00.00 uur 09.00 - 00.00 uur 08.00 - 00.00 uur 09.00 - 21.00 uur
Buitendek
Best te bezoeken Avond Overdag Avond Overdag Overdag
Zonsondergang
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 3 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 2 punt(en)
1 stem van Eric 1 punt(en)
360° uitzicht buiten
Lift Ervaring
1 stem van Eric 1 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 2 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 3 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 1 stem van Eric 4 punt(en)
Unieke elementen Iconisch gebouw Iconisch uitzicht Ervaring gevuld met spiegels en glas Overhang, gedeeltelijk van glas Hoogste gebouw in New York
Koop uw ticket voor Empire State Building hier Koop uw ticket voor Top of the Rock hier Koop hier uw kaarten voor SUMMIT One Vanderbilt Koop uw ticket voor Edge hier Koop uw ticket voor One World Observatory hier
Voordeelpassen
Flex Pass
Day Pass
New York Pass
Explorer Pass
All-Inclusive Pass
New York CityPASS

5 Observatiedekken in New York

Er zijn vijf verschillende observatiedekken in NYC. Vier hiervan bevinden zich in Midtown Manhattan, waarvan de bekendste het Empire State Building is. Verder vindt u hier Top of the Rock, the Edge en Summit One Vanderbilt. In Downtown Manhattan is One World Observatory te vinden.

Empire State Building (320 meter)

Als het uw eerste keer in New York is, dan moet een bezoek aan het Empire State Building op uw lijstje staan. Het bekende gebouw in New York is het enige punt waarvandaan u uitzicht heeft op het Flatiron Building. Daarbij kunt u ook buiten op de 86e verdieping van het 360 graden uitzicht genieten. Het is ook mogelijk om een upgrade aan te schaffen waarmee u naar de 102e verdieping kunt.

Koop uw tickets voor het Empire State Building hier

Beste observatiedek in New York - Empire State Building

U kunt uw bezoek aan het Empire State Building combineren met het ontdekken van Midtown Manhattan. De iconische wolkenkrabber bevindt zich aan 34th Street, waar onder meer ook Macy’s te vinden is; het grootste warenhuis in New York. Vlakbij het Empire State Building is er ook een opstapplaats voor de Hop-on Hop-off bus. Dit is een ideale manier om in een relatief korte tijd, veel van New York te zien.

Top of the Rock (260 meter)

Het uitzicht wat u vanaf Top of the Rock heeft is een van de meest iconische van New York en ziet u op veel foto’s terug komen. Het observatiedek biedt u een mooi uitzicht op het Empire State Building, het Chrysler Building en u kunt Central Park zien, ook al staan daar wel een aantal wolkenkrabbers voor. Het plafond van de lift naar het observatiedek is transparant, kijk dus zeker even omhoog als u in de lift staat.
Vanaf het buitendek heeft u 360 graden uitzicht en kunt u met een trap naar de top van het gebouw. Hier wordt uw uitzicht niet belemmerd door het glas, waardoor u prachtige foto’s kunt maken.

Koop uw tickets voor Top of the Rock hier

Beste observatiedek in New York - Top of the Rock

Een bezoek aan Top of the Rock kunt u combineren met het ontdekken van Rockefeller Center; hier vindt u Radio City Music Hall, het hoofdkantoor van NBC en in de wintermaanden vindt u er de bekende schaatsbaan. De shopliefhebber kan zijn of haar hart ophalen op Fifth Avenue. Het is een van de duurste winkelstraten ter wereld met winkels als Louis Vuitton, Gucci en Rolex. Maar er zijn ook minder exclusieve merken als H&M, Zara en UNIQLO te vinden.

Summit One Vanderbilt (305 meter)

Met spiegels aan alle kanten, is Summit een bijzonder observatiedek. Vanaf het observatiedek in de One Vanderbilt wolkenkrabber heeft u een uniek uitzicht op bezienswaardigheden zoals het Empire State Building, het Chrysler Building en kunt u overdag Central Park zien liggen. Summit is niet alleen een observatiedek, het is ook een beleving met beeld en geluid. Bij binnenkomst komt u in een grote ruimte met spiegels terecht. En terwijl u verder loopt komt u onder meer in een ruimte vol ballonnen, langs twee glazen overhangen waar u boven Madison Avenue loopt, en u kunt een glazen lift nemen die via de buitenkant naar de top van het gebouw gaat. Er is ook een buitenterras met een bar.
Misschien een bijzondere tip, maar ga ook zeker naar het toilet als u Summit bezoekt. Ook hier wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Koop hier uw tickets voor Summit One Vanderbilt

Beste observatiedek in New York - Summit

Omdat Summit One Vanderbilt naast Grand Central Terminal ligt, kunt u uw bezoek aan het observatiedek combineren met een bezoek aan het grootste treinstation ter wereld. U kunt ook richting Bryant Park wandelen, waar ook de New York Public Library te vinden is. In het park kunt u in de wintermaanden schaatsen. In de zomer is het de perfecte plek om met een koffie van de zon te genieten.

Edge (335 meter)

Edge is het hoogste outdoor observatiedek in New York. Dit observatiedek is te vinden in Hudson Yards, een van New Yorks nieuwste buurten. De wolkenkrabber heeft een overhang met hellende glazen panelen en een stuk glazen vloer. Hierdoor kunt u Midtown Manhattan goed zien en de auto’s onder u zien rijden. Edge bevindt zich aan de westkant van Manhattan, waardoor u in Downtown Manhattan kunt zien liggen en ook een goed uitzicht heeft op het Empire State Building.

Koop uw tickets voor Edge hier

Beste observatiedek in New York - Edge

Bent u een waaghals? Dan kunt u uw bezoek aan de Edge in New York ook combineren met de City Climb, waar u naar de top van de wolkenkrabber klimt en over de rand kunt leunen! Als u het liever wat dichter bij de grond houdt, kunt u ook Hudson Yards verkennen. U vindt hier onder meer de Vessel en een shopping mall.

One World Observatory (386 meter)

Bezoek de 102e verdieping van One World Observatory in New York en bewonder vanaf binnen het 360 graden uitzicht over de stad. Het observatiedek in Downtown Manhattan is het enige observatiedek in New York waar u niet naar buiten kunt, maar is tevens wel het hoogste gebouw. Niet alleen van New York, maar ook van het westelijk halfrond! Met goed weer kunt u het Vrijheidsbeeld zien staan, de Brooklyn Bridge zien liggen en de wolkenkrabbers van Midtown Manhattan bewonderen. Met de Sky Pods, de lift, duurt de reis naar het observatiedek een minuut waarna u een korte video te zien krijgt over New York. Na het zien gaan de schermen omhoog en krijgt u een beloning: de skyline van New York!

Koop hier uw tickets voor One World Observatory

Beste observatiedek in New York - One World Observatory

One World Observatory is het enige observatiedek in Downtown Manhattan en daarom perfect te combineren met een bezoek aan het 9/11 Museum, wat dichtbij het One World te vinden is. Het museum is geheel gewijd aan alle gebeurtenissen rondom 9/11 en is zeer indrukwekkend. Of bezoek het wereldberoemde Wall Street, het kloppende hart van het Financial District.

Welke observatiedekken zijn er in New York?

In New York zijn vijf observatiedekken te vinden: Empire State Building, Edge, Top of the Rock, Summit One Vanderbilt en One World Observatory. Lees hier meer.

Welk observatiedek in New York kan ik het best in de avond bezoeken?

Empire State Building of Summit One Vanderbilt zijn het beste om in de avond te bezoeken. Lees hier meer.

Welk observatiedek in New York kan ik het best overdag bezoeken?

Bezoek overdag Edge, Top of the Rock of One World Observatory. Lees meer hier.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets