Het Vrijheidsbeeld in New York

Koop tickets nu
Het Vrijheidsbeeld in New York

Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) is een van de bekendste symbolen van New York. Het staat voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld staat in de haven van New York en wordt gezien als de officieuze ingang van New York City. Het verwelkomt bezoekers van over de hele wereld. New York heeft het Vrijheidsbeeld van de inwoners van Frankrijk gekregen als geschenk voor de honderdste verjaardag van de Amerikaanse revolutie. Het Vrijheidsbeeld werd in 1886 geopend voor publiek.

Koop uw tickets voor de boot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island hier

Contents

Liberty Island

Voor een bezoek aan Liberty Island moet u een boot nemen vanuit Lower Manhattan. Vóór het instappen op de boot moet iedereen door een uitgebreide veiligheidsscan, vergelijkbaar met die op een luchthaven. Een bezoek aan het monument zelf vereist nog een extra screening. Let erop dat grote tassen, rugzakken, kinderwagens en andere grote items op Liberty Island in kluisjes moeten worden opgeborgen. U kunt een kluisje huren voor een paar dollar.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Als u alleen het Vrijheidsbeeld en Ellis Island wilt bezoeken, kunt u uw tickets voor de ferry op deze pagina kopen. Dit is een veilige en makkelijke manier, u hoeft geen tickets te printen en kan ze gewoon laten zien vanaf uw telefoon. Ik raad u echter aan om een van de kortingspassen te kopen waarmee u Liberty Island, het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat, kunt bezoeken. Bij zowel de New York Pass, de New York CityPASS als de Explorer Pass is een bezoek aan Liberty Island inbegrepen.

De boot vaart eerst naar Liberty Island, waar u kunt afstappen en het Vrijheidsbeeld kunt bezoeken. Na uw bezoek aan Liberty Island kunt u elke boot terugnemen die u wilt. De boot gaat altijd eerst naar Ellis Island, waar u als u wilt kunt uitstappen. Dit bezoek kost niks extra. Als u Ellis Island niet wilt bezoeken, blijft u op de boot en wordt u terug naar Manhattan gebracht.

Vrijheidsbeeld - Liberty Island

Geen wachtrijen bij het Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour met gids

Bij deze tour met gids naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island verzamelt u bij Castle Clinton in Battery Park. U stapt op de boot zonder in de rij te hoeven staan, met priority boarding. Als u op Liberty Island bent, kunt u het eiland en Statue of Liberty Museum bezoeken. Wanneer u alles gezien heeft, gaat u terug naar de ferry en vaart u naar Ellis Island. U kunt op Ellis Island blijven zo lang u wilt.

Boek de Vrijheidsbeeld en Ellis Island tour met gids hier

Als deze tour is uitverkocht, kijk dan of de Vrijheidsbeeld en 9/11 Memorial tour beschikbaar is.

Statue of Liberty in New York Statue of Liberty Liberty Island New York

Is het mogelijk het Vrijheidsbeeld in te gaan?

Er zijn twee manieren om het Vrijheidsbeeld te betreden: u bezoekt het voetstuk, of u gaat de kroon in. Voor beide opties moet u echt op tijd reserveren, want kaartjes hiervoor zijn erg snel uitverkocht.

Voetstuk

Aan de bovenkant van het voetstuk is een observatiedek. U ziet het Vrijheidsbeeld zelf hier van dichtbij en u heeft meteen een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan. Om bij dit uitzichtpunt te komen, kunt u 215 traptreden beklimmen of voor een deel van deze klim de lift nemen.

Kroon

Als u ook de kroon wilt bezoeken, kijk dan hier voor tickets. Wanneer u reserveert, zorg er dan voor dat de naam op het ticket voor het Vrijheidsbeeld overeenkomt met die op uw paspoort. Om in de kroon te komen, moet u 354 treden van een smalle trap beklimmen. Als u de kroon bezoekt, is het enige dat u mee mag nemen het ticket, een camera en medicatie. Alle andere spullen, waaronder portemonnees en sleutels, moeten in een gehuurd kluisje worden opgeborgen. Breng voor het kluisje een muntje van $0,25 of een biljet van 1 dollar mee.

Statue of Liberty Museum

Het Statue of Liberty Museum is de nieuwste aanvulling op Liberty Island. Dit museum is toegankelijk voor iedereen die het eiland bezoekt, er zijn dus geen aparte tickets voor nodig. In het museum vindt u exposities over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld en over haar betekenis vroeger en nu. Er is de ‘Engagement Gallery’ waar bezoekers zich wanen in de studio van de ontwerper, waar het Vrijheidsbeeld werd gebouwd. In het museum is ook een theater, waar u langs verschillende schermen loopt die fragmenten tonen van de constructie en de culturele betekenis van het standbeeld. Vergeet ook zeker niet om naar de rooftop van het museum te gaan voor een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan!

Het Vrijheidsbeeld in New York - Museum Het Vrijheidsbeeld in New York - De Fakkel

Kan ik het Vrijheidsbeeld ook gratis zien?

Ja! Maak een gratis tocht met de Staten Island Ferry. U komt langs het Vrijheidsbeeld, maar u kunt er niet stoppen en uitstappen bij Liberty Island. Lees meer over de Staten Island Ferry hier.

Erics Tip: “Persoonlijk raad ik iedereen die geen bootticket vooraf heeft gekocht, af om überhaupt naar de haven te gaan. Het hele bezoek aan het Vrijheidsbeeld duurt minstens vijf uur. Als u niet zoveel tijd kwijt wilt zijn, maak dan een van de vele boottochten. U vaart langs het Vrijheidsbeeld, maar u ziet ook andere bezienswaardigheden.”

Praktische Informatie

  • Locatie: Het standbeeld staat in de haven van New York. De veerboot vertrekt vanuit Battery Park in Downtown Manhattan.
  • Openingstijden: Dagelijks geopend, behalve op Thanksgiving en eerste kerstdag. De eerste boot vertrekt vanuit Battery Park om 8.30 of 9.00 uur, afhankelijk van het seizoen.


Hoeveel kost een ticket voor het Vrijheidsbeeld?

Het is afhankelijk van of u de kroon wilt bezoeken, het voetstuk of alleen Liberty Island. Bij alle tickets is de boottocht inbegrepen.

Is het nodig om vooraf tickets te kopen voor het Vrijheidsbeeld?

Tickets voor de kroon verkopen snel uit, dus ja: het is aan te raden om ruim van tevoren te boeken. U kunt ook een boottocht maken waarmee u langs het Vrijheidsbeeld vaart, dit is vaak inbegrepen bij een voordeelpas.

Waar koop ik tickets voor het Vrijheidsbeeld?

Tickets voor de ferry naar het Vrijheidsbeeld kunt u hier van tevoren online kopen.

Waar kunt u het Vrijheidsbeeld zien?

U kunt het Vrijheidsbeeld zien vanaf uitkijkpunten in Downtown Manhattan en Brooklyn, maar ook vanaf het water. Koop tickets voor de ferry om Liberty Island te bezoeken en Lady Liberty van dichtbij te ontmoeten.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets