Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge in New York

De Brooklyn Bridge werd gebouwd tussen 1869 en 1883. In mei 1883 werd de brug geopend. Het was de eerste uit staal opgetrokken brug ter wereld. De Brooklyn Bridge was in die tijd de enige verbinding tussen Manhattan en Brooklyn. Als u over de brug vanaf Brooklyn naar Manhattan loopt, heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van New York.

Historie van Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge werd ontworpen door John August Roebling die stierf als gevolg van een ongeval tijdens de bouw van de brug voordat het af was. Na zijn dood nam zijn zoon, Washington Roebling, de bouw over. Ook hij kreeg een ongeluk, waardoor het voor hem niet meer mogelijk was de bouw van de brug te coördineren. Met een telescoop volgde hij de gehele bouw vanuit zijn appartement. Hierbij werd hij geassisteerd door zijn vrouw Emily Warren Roebling. Zij verzorgde de communicatie richting de bouwvakkers. Tijdens de bouw zijn er 27 andere mensen overleden. Op 24 mei 1883 werd de Brooklyn Bridge officieel geopend. Emily Warren Roebling liep als eerste over de brug, waarna 1.800 voertuigen en 150.300 voetgangers haar op deze dag volgden. In die tijd was de Brooklyn Bridge de enige overgangsverbinding tussen Manhattan en Brooklyn.

Toentertijd kostte de bouw van de Brooklyn Bridge $ 19 miljoen. In 2007 stond dit bedrag gelijk aan $ 320 miljoen. Funny fact: zes dagen na de opening ontstonden er geruchten over de stabiliteit van de brug, er werd gezegd dat deze zou instorten. Om het tegendeel te bewijzen, liet circushouder P.T. Barnum een jaar later een parade van 21 olifanten over de brug lopen.

Tegenwoordig gaan er iedere dag gemiddeld 120.000 auto’s, 4.000 voetgangers en 2.600 fietsers over de Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge bezichtigen

De Brooklyn Bridge heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot zowel symbool als trekpleister van New York. De beste manier om de Brooklyn Bridge te bezichtigen is lopend. U kunt over de brug het beste van Brooklyn naar Manhattan lopen zodat u optimaal kunt genieten van het uitzicht op de skyline van Manhattan. Een voordeel hiervan is ook dat de brug in deze richting iets naar beneden afloopt. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten, maar reken op wat meer tijd, aangezien u onderweg ongetwijfeld ook foto’s wilt maken.

Neem metrolijn A of C naar High St. in Brooklyn. Vanaf hier kunt u de bordjes ‘Brooklyn Bridge’ volgen. De ingang naar de brug zit op Washington Street.

Een andere manier om de Brooklyn Bridge te ontdekken is door een fiets te huren en eroverheen te fietsen. Als u liever een tour met een gids doet en meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de brug terwijl u er overheen loopt, lees hier meer.

Brooklyn Bridge Wandelroute

Een leuke route om te volgen wanneer u de Brooklyn Bridge en Brooklyn Bridge Park wilt bezoeken, vind u in mijn gratis Eric’s New York App. Tijdens de route kunt u onder meer Brooklyn Heights, DUMBO en Brooklyn Bridge Park ontdekken om vervolgens de Brooklyn Bridge over te steken.

Brooklyn Bridge - Uitzicht vanaf Squibb Bridge Brooklyn Bridge - Squibb Bridge

Wat te doen in Brooklyn

De naam Brooklyn komt van de Nederlandse plaats Breukelen. Brooklyn is een van de meest relaxte wijken van New York. Tevens is het de meest multiculturele wijk van de stad. Iedere cultuur heeft een eigen stukje wijk in Brooklyn.

In Brooklyn kunt u naast de brug koffie en een broodje halen bij de Empire Stores. Geniet van het uitzicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan op deze hippe plek in DUMBO. Ze openen al vroeg, dus het is een goede plek om uw dag te beginnen.

Heeft u meer trek of wilt u gewoon een lekkere pizza eten? Ga dan naar Juliana’s op 19 Old Fulton Street. Alleen een drankje drinken kan ook in een van de vele kroegjes in Brooklyn.

Brooklyn Bridge - Skyline

Brooklyn Bridge Park

Het Brooklyn Bridge Park is een ideale plek om u even terug te trekken uit de drukte in Manhattan. Op een zonnige dag kunt u hier gaan picknicken terwijl u een fantastisch uitzicht hebt op de Manhattan skyline en de Brooklyn Bridge. Daarna kunt u over de brug naar Manhattan wandelen. Vergeet niet om uw camera mee te nemen!

Erics Tip: Als u niet teveel wilt lopen, kunt u er ook voor kiezen om een overtocht met NYC Ferry te maken. Deze vaart in een paar minuten van Manhattan naar Pier 1 in Brooklyn Bridge Park. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op de skyline en de Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge - Hardlopen

Waarom is de Brooklyn Bridge zo beroemd?

Toen de Brooklyn Bridge in 1883 voltooid was, was het de enige weg die Manhattan en Brooklyn met elkaar verbond. Tegenwoordig is het een van de beroemdste bezienswaardigheden van New York en staat het bovenaan de to-do lijst van de meeste bezoekers. Lees hier meer over Brooklyn Bridge.

Hoe lang duurt het om over de Brooklyn Bridge te lopen?

Trek minstens 45 minuten uit om de Brooklyn Bridge in een rustig tempo over te steken, met tijd om onderweg foto's te maken. Ik raad aan om van Brooklyn naar Manhattan te lopen. Lees hier al mijn tips.

Is Brooklyn Bridge het bekijken waard?

Ja, Brooklyn Bridge is zeker de moeite waard! De iconische brug biedt prachtige uitzichten en is een van de hoogtepunten van de stad. Een must-see voor iedereen die New York bezoekt!

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief