Hop-on Hop-off bus in New York

Koop tickets nu
Hop-on Hop-off bus in New York

De Hop-on Hop-off bus in New York is een ideale manier om veel van de stad te zien. Deze bussen, ook wel sightseeing bustour of HOHO bussen genoemd, rijden door de wijken Manhattan en Brooklyn. Ze stoppen regelmatig op verschillende plaatsen, waar u ervoor kunt kiezen om op of af te stappen. Een perfecte optie wanneer u New York voor de eerste keer bezoekt!

Welke Hop-on Hop-off bus moet ik nemen?

Aangezien er verschillende aanbieders van Hop-on Hop-off bussen in New York zijn, heb ik een selectie gemaakt van vier interessante opties voor u. Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie, lees dan verder onder deze opties:

 • Optie 1 (mijn favoriet): Als u een voordelig pakket wilt dat Hop-on Hop-off bustours combineert met tickets voor attracties en waarmee u veel vrijheid heeft, dan is dit de optie voor u. De bustickets zijn 72 uur geldig en u kunt drie, vijf of zeven attracties bezoeken.
  Meer informatie over dit pakket
 • Optie 2: Als u de Hop-on Hop-off bus één dag wilt gebruiken, krijgt u bij deze optie veel waar voor uw geld. U kunt er twee tours mee doen gedurende een dag, terwijl andere aanbieders maar één route aanbieden bij deze ticketsoort.
  Meer informatie over dit ticket voor één dag
 • Optie 3: Als u gedurende 48 of 72 uur op en af wilt stappen en zoveel mogelijk wilt zien, zonder attracties te bezoeken, moet u voor deze aanbieder gaan. Als extraatje is een Hop-on Hop-off Cruise inbegrepen en u betaalt de laagst mogelijke prijs.
  Meer informatie over deze optie
 • Optie 4: Wilt u de stad verkennen, het Empire State Building of Top of the Rock bezoeken en een boottocht doen naar het Vrijheidsbeeld? Dan is dit de meest interessante keuze voor u.
  Meer informatie over dit pakket
 • Extra: Overweegt u om een voordeelpas te nemen? Dan is de Sightseeing Day Pass een goede optie. Met deze pas kunt u voor de gehele duur van de pas gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus. Dus als u de pas voor 10 dagen koopt, kunt u ook 10 dagen lang de bus nemen!

Hop-on Hop-off bus in New York - Uitzicht vanuit de bus Hop on Hop off Bus in New York 8th Avenue

Hoe werkt de Hop-on Hop-off bus?

De Hop-on Hop-off bussen zijn in steeds meer populaire steden te vinden. Deze dubbeldekker bussen rijden langs bekende bezienswaardigheden in de stad en stoppen regelmatig op de route. U bepaalt zelf of u uitstapt bij een halte om de buurt te verkennen, of dat u lekker blijft zitten.

Tijdens de tour zal de gids van alles vertellen over de attracties waar u langsrijdt. De gids zal beneden of bovenop de bus staan, maar als u niet in de buurt zit kunt u alles alsnog volgen dankzij het audiosysteem in de bus. In alle bussen worden er gratis oordopjes beschikbaar gesteld, maar u kunt uiteraard ook uw eigen headset gebruiken.

Alle aanbieders rijden verschillende routes (of loops). Afhankelijk van het ticket dat u koopt, kunt u één of meerdere routes doen.

Hop-on Hop-off bus in New York - Sightseeing

Waar kan ik tickets kopen?

Online. U kunt tickets voor de Hop-on Hop-off bus kopen die geldig zijn voor een vaste periode, meestal 24, 48 of 72 uur. Uw ticket zal worden geactiveerd wanneer u voor het eerst de bus instapt. Als u de bus voor het eerst gebruikt om 10.00 uur in de ochtend, zal uw ticket geldig zijn tot 10.00 uur de volgende dag (of een of twee dagen later, afhankelijk van uw ticket). Het ticket voor één dag van Big Bus is geldig op dezelfde dag, maar wordt verlengd naar de volgende dag als u het inwisselt na 15.00 uur.

Het aantal uur van het ticket is altijd aansluitend. Als u dus een ticket koopt voor 72 uur is dit vanaf de activatie 72 uur achter elkaar geldig. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld eerst 24 uur te doen, vervolgens twee dagen niks en dan de laatste 48 uur weer te gebruiken.

Erics Tip: De Hop-on Hop-off bussen zijn niet echt geschikt om te gebruiken als vervoersmiddel, maar ze zijn perfect voor sightseeing. De bussen rijden vrij langzaam en komen soms vast te staan in het verkeer. Daarom raad ik specifiek aan om deze bussen te gebruiken tijdens de eerste dag(en) van uw trip naar New York. Als u twijfelt over het aantal dagen, raad ik u aan om een 2-daags ticket te kopen waarmee u verschillende routes kunt doen.

Hoeveel routes zijn er?

Er zijn verschillende aanbieders, die allemaal hun eigen routes en haltes hebben. Alle aanbieders hebben de volgende routes:

 • Downtown tour
 • Uptown tour
 • Brooklyn tour
 • Avondtour

Daarnaast heeft Big Bus nog een extra route: de Harlem tour.

Hop-on Hop-off bus in New York - Gray Line rode bus Hop-on Hop-off bus in New York - Big Bus

Uit welke aanbieders kan ik kiezen?

Er zijn verschillende aanbieders van Hop-on Hop-off bussen in New York. Er zijn een aantal verschillen in de tours en tickets die ze aanbieden. Als u twijfelt welke aanbieder u moet kiezen, bekijk dan de opties hieronder:

Big Bus

Big Bus in New York is mijn favoriete Hop-on Hop-off bus aanbieder. Big Bus heeft de mooiste bussen, die vaak wat rustiger zijn dan de bussen van de andere aanbieders. Een andere goede reden om voor Big Bus te kiezen, is dat u bij hen met een ticket voor één dag zowel de Uptown als Downtown route mag doen, terwijl u bij de andere aanbieders alleen de Downtown route mag doen met hetzelfde ticket.

Gray Line bussen (de rode bussen)

De Gray Line Hop-on Hop-off bus biedt tickets voor 24, 48 of 72 uur. Ook kunt u kiezen voor een Freestyle pakket, waarbij u naast de bus tickets krijgt voor drie attracties naar keuze.

Erics Tip: Als New Yorker vond ik die bussen maar niks, tot ik voor deze site toch maar eens een kaartje heb gekocht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de stad opeens vanuit een ander perspectief zag. Omdat je in de bus op het ‘dak’ zit, kijk je mooi over alles uit en de gids vertelt zijn verhaaltjes. Erg relaxed en zeker voor mensen die voor het eerst in New York zijn een aanrader.

En hoe zit het met de andere aanbieders?

Er zijn inderdaad nog een aantal andere Hop-on Hop-off aanbieders dan die ik hierboven heb genoemd. Als u in Manhattan bent, ziet u waarschijnlijk ook dubbeldekkerbussen van andere organisaties. De reden dat ik deze bustours niet aanraad, is dat ik er of een slechte ervaring mee heb gehad of dat hun aanbod niet zo goed is als de opties die hierboven genoemd zijn.

Wat is de beste bustour in NYC?

Er zijn verschillende aanbieders van Hop-on Hop-off bussen in New York. Ik heb ze allemaal getest en de beste vier opties geselecteerd.

Wat is een Hop-on Hop-off tour in New York?

Een Hop-on Hop-off bus is een dubbeldekker sightseeing bus die door Manhattan en Brooklyn rijdt. Er zijn veel verschillende aanbieders en het kan lastig zijn om de beste te kiezen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets