Hop-on Hop-off bus in New York

Koop tickets nu
Hop-on Hop-off bus in New York

De Hop-on Hop-off bus in New York is een ideale manier om veel van de stad te zien. Deze bussen, ook wel sightseeing bustour of HOHO bussen genoemd, rijden door de wijken Manhattan en Brooklyn. Ze stoppen regelmatig op verschillende plaatsen, waar u ervoor kunt kiezen om op of af te stappen. Een perfectie optie wanneer u New York voor de eerste keer bezoekt!

Welke Hop-on Hop-off bus moet ik nemen?

Aangezien er verschillende aanbieders van Hop-on Hop-off bussen in New York zijn, heb ik een selectie gemaakt van vijf interessante opties voor u. Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie, lees dan verder onder deze opties:

 • Optie 1 (mijn favoriet): Als u een voordelig pakket wilt dat Hop-on Hop-off bustours combineert met tickets voor attracties en waarmee u veel vrijheid heeft, dan is dit de optie voor u. De bustickets zijn 72 uur geldig en u kunt drie, vijf of zeven attracties bezoeken.
  Meer informatie over dit pakket
 • Optie 2: Als u de Hop-on Hop-off bus één dag wilt gebruiken, krijgt u bij deze optie veel waar voor uw geld. U kunt er drie tours mee doen gedurende een dag, terwijl andere aanbieders maar één route aanbieden bij deze ticketsoort.
  Meer informatie over dit ticket voor één dag
 • Optie 3: Als u gedurende 48 of 72 uur op en af wilt stappen en zoveel mogelijk wilt zien, zonder attracties te bezoeken, moet u voor deze aanbieder gaan. Als extraatje is een Hop-on Hop-off Cruise inbegrepen en u betaalt de laagst mogelijke prijs.
  Meer informatie over deze optie
 • Optie 4: Wilt u de stad verkennen, het Empire State Building of Top of the Rock bezoeken en een boottocht doen naar het Vrijheidsbeeld? Dan is dit de meest interessante keuze voor u.
  Meer informatie over dit pakket
 • Optie 5: Verblijft u in New Jersey? Kies dan voor de combinatie Hop-on Hop-off bus en hotelshuttles. U kunt één of twee dagen gebruikmaken van de Hop-on Hop-off bus en het vervoer tussen uw hotel in New Jersey en Manhattan is inbegrepen! (Klik op de link voor een overzicht van deelnemende hotels.)
  Meer informatie over deze combinatie
 • Extra: Als u overweegt om een New York Pass te nemen, is het belangrijk om te weten dat u hierbij een Hop-on Hop-off ticket voor Big Bus krijgt voor één dag, inclusief de Uptown, Midtown en Downtown routes.

Hop-on Hop-off bus in New York - Sightseeing bustour

Waar kan ik tickets kopen?

Online. U kunt tickets voor de Hop-on Hop-off bus kopen die geldig zijn voor een vaste periode, meestal 24, 48 of 72 uur. Uw ticket zal worden geactiveerd wanneer u voor het eerst de bus instapt. Als u de bus voor het eerst gebruikt om 10.00 uur in de ochtend, zal uw ticket geldig zijn tot 10.00 uur de volgende dag (of een of twee dagen later, afhankelijk van uw ticket). Het ticket voor één dag van Big Bus is geldig op dezelfde dag, maar wordt verlengd naar de volgende dag als u het inwisselt na 14.00 uur.

Het aantal uur van het ticket is altijd aansluitend. Als u dus een ticket koopt voor 72 uur is dit vanaf de activatie 72 uur achter elkaar geldig. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld eerst 24 uur te doen, vervolgens twee dagen niks en dan de laatste 48 uur weer te gebruiken.

Erics Tip: De Hop-on Hop-off bussen zijn niet echt geschikt om te gebruiken als vervoersmiddel, maar ze zijn perfect voor sightseeing. De bussen rijden vrij langzaam en komen soms vast te staan in het verkeer. Daarom raad ik specifiek aan om deze bussen te gebruiken tijdens de eerste dag(en) van uw trip naar New York. Als u twijfelt over het aantal dagen, raad ik u aan om een 2-daags ticket te kopen waarmee u verschillende routes kunt doen.

Hoeveel routes zijn er?

Er zijn verschillende aanbieders, die allemaal hun eigen tours en haltes hebben. De bussen stoppen ongeveer elke 20 minuten. Alle aanbieders hebben de volgende routes:

 • Downtown tour (2,5 uur)
 • Uptown tour (2 uur)
 • Brooklyn tour (2 uur)
 • Avondtour (2 – 2,5 uur)

Hop-on Hop-off bus in New York - Gray Line rode bus Hop-on Hop-off bus in New York - Big Bus

Uit welke aanbieders kan ik kiezen?

Er zijn verschillende aanbieders van Hop-on Hop-off bussen in New York. Er zijn een aantal verschillen in de tours en tickets die ze aanbieden. Als u twijfelt welke aanbieder u moet kiezen, bekijk dan de opties hieronder:

Big Bus

Big Bus in New York is mijn favoriete Hop-on Hop-off bus aanbieder. Big Bus heeft de mooiste bussen, die vaak wat rustiger zijn dan de bussen van de andere aanbieders. Een andere goede reden om voor Big Bus te kiezen, is dat u bij hen met een ticket voor één dag zowel de Uptown, Midtown als Downtown route mag doen, terwijl u bij de andere aanbieders alleen de Downtown route mag doen met hetzelfde ticket. Big Bus biedt tickets voor één dag en tickets voor twee dagen waarbij een Brooklyn route en een avondtour en/of rondvaart zijn inbegrepen.

Gray Line bussen (de rode bussen)

De Gray Line Hop-on Hop-off bus biedt tickets voor 24, 48 of 72 uur. Ook kunt u kiezen voor een Freestyle pakket, waarbij u naast de bus tickets krijgt voor drie attracties naar keuze.

CitySights bussen (de blauwe bussen)

De CitySights Hop-on Hop-off bus biedt bijna dezelfde routes als de rode bussen. U kunt verschillende pakketten boeken waarbij tickets voor deze blauwe bussen inbegrepen zijn. U kunt een pakket nemen waarbij de blauwe bus wordt gecombineerd met een boottocht door de haven, met tickets voor Woodbury Common en Top of the Rock of met tickets voor de ferry naar het Vrijheidsbeeld, plus Top of the Rock of het Empire State Building.

Erics Tip: Als New Yorker vond ik die bussen maar niks, tot ik voor deze site toch maar eens een kaartje heb gekocht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de stad opeens vanuit een ander perspectief zag. Omdat je in de bus op het ‘dak’ zit, kijk je mooi over alles uit en de gids vertelt zijn verhaaltjes. Erg relaxed en zeker voor mensen die voor het eerst in New York zijn een aanrader.

En hoe zit het met de andere aanbieders?

Er zijn inderdaad nog een aantal andere Hop-on Hop-off aanbieders dan die ik hierboven heb genoemd. Als u in Manhattan bent, ziet u waarschijnlijk ook dubbeldekkerbussen van andere organisaties. De reden dat ik deze bustours niet aanraad, is dat ik er of een slechte ervaring mee heb gehad of dat hun aanbod niet zo goed is als de opties die hierboven genoemd zijn.

Hop-on Hop-off bus in New York - CitySights blauwe bus Hop-on Hop-off bus in New York - Gids

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief