Top New York Musea

Top New York Musea

Er zijn veel top New York Musea, welke moet u zeker bezoeken tijdens uw trip? Met meer dan 200 musea in New York, en vergeet ook niet de talloze kunstgalerijen, kan het lastig zijn om te kiezen. Ik ben zelf geen groot museumliefhebber, maar af en toe (als het regent of juist heel warm is) ben ik in een museum te vinden, de Romeinse sculpturen aan het bewonderen of meer aan het leren over fossielen. Uiteraard heeft iedereen persoonlijke voorkeuren, maar ik heb een lijst samengesteld met de beste musea in New York. Ik geef ook tips voor het besparen van tijd en geld voor uw bezoek aan de verschillende NYC musea.

Top New York Musea

In mijn lijst van top New York musea staat van alles een beetje; zowel kunstmusea als historische musea. Ik heb ook een bonus museum toegevoegd dat heel uniek is in New York en tips betreft wat te doen in New York als het regent of als het te warm is buiten. Als u op zoek bent naar een lijst met leuke musea in NYC, lees dan verder onderaan de pagina.

9/11 Museum

Het 9/11 Museum in New York (officiële naam: The National September 11 Memorial & Museum, maar ook bekend als het Ground Zero Museum) is mijn #1 tip omdat het de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 en 1993 herdenkt. Ik vind dat iedereen dit museum moet bezoeken, gecombineerd met het 9/11 Memorial, om een eerbetoon te brengen. In het 9/11 Museum leert u meer over de aanslagen. Er is ook gedacht aan de bezoekers die niet direct geconfronteerd willen worden met de beelden van de aanslagen.

 • 9/11 Museum ticketprijs: € 31 voor volwassenen
 • Locatie: Lower Manhattan

Koop 9/11 Museum tickets hier

Top New York Musea - 9-11 Museum

Met Museum New York

The Met (officiële naam: The Metropolitan Museum of Art) is een groot museum, vergelijkbaar met het Rijksmuseum. Ik kan uren zoet zijn bij de Egyptische kunst en ben groot fan van de wapens en pantsers die worden tentoongesteld. Wat ik het leukst vind aan the Met Museum, is dat het erg gevarieerd is. Er is voor iedereen wel iets te vinden! Om tijd te besparen is het aan te raden om uw bezoek van tevoren te plannen. Het leuke aan Met tickets is dat u hiermee ook dezelfde dag een  ander Met museum kunt bezoeken: The Met Cloisters. Maar the Cloisters is wat verder weg en raad ik alleen aan om te bezoeken in de lente en de zomer.

 • Met Museum ticketprijs: € 23 voor volwassenen
 • Locatie: Upper East Side
Koop uw The Metropolitan Museum of Art tickets met rondleiding hier

 

Top New York Musea - The MET - Metropolitan Museum

Natural History Museum New York

Het Natural History Museum New York (officiële naam: American Museum of Natural History) is een fantastisch museum om met kinderen te bezoeken. Bij de entree wordt u begroet door een dinosaurus en in de ‘Hall of Saurischian Dinosaurs’ (of zoals ik het graag noem; de ‘dinohal’) leert u alles over de Tyrannosaurus rex. Vergeet ook zeker niet om de grote blauwe walvis te bekijken, een van de hoogtepunten in het Natural History Museum. Hier vindt u ook het New York Space Museum: the Rose Center for Earth and Space, met het Hayden Planetarium.

 • Natural History Museum ticketprijs: € 27 voor volwassenen
 • Locatie: Upper West Side

Koop Natural History Museum tickets hier

Top New York Musea - American Museum of Natural History

Guggenheim Museum New York

Het Guggenheim Museum New York (officiële naam: Solomon R. Guggenheim Museum) is een van de meest iconische musea in New York. Het museum is vooral bekend vanwege het futuristische, witte gebouw dat niet te missen is op 5th Avenue. Het stelt een nautilusschep voor en is erg fotogeniek. Als u niet naar binnen wilt gaan kunt u ook alleen een foto maken en in de buurt koffie gaan drinken. In het Guggenheim Museum vindt u veel provocerende tentoonstellingen die stof geven tot nadenken. Door het design is het makkelijk om door het museum te wandelen en tegelijkertijd alles te kunnen zien

 • Guggenheim Museum ticketprijs: €29 voor volwassenen
 • Locatie: Upper East Side

Koop uw Guggenheim tickets hier

Top New York Musea - Guggenheim

MoMA – Museum of Modern Art New York

MoMA is een van de laatste kunstmusea in NYC op mijn lijstje. De officiële naam is Museum of Modern Art. MoMA is hét museum om te bezoeken als u het werk wilt zien van Andy Warhol, Jackson Pollock of Frida Kahlo. Het museum heeft een collectie van moderne en hedendaagse kunst. Er is ook een kleiner museum genaamd MoMA PS1 in Long Island City, waar meer experimentele kunstwerken te zien zijn. MoMA is goed te combineren met een bezoek aan Top of the Rock op zo’n 10 minuten ervandaan.

 • MoMA ticketprijs: € 28 voor volwassenen
 • Locatie: Midtown West
Koop uw MoMA Museum of Modern Art tickets hier

 

Top New York Musea - MoMA

Brooklyn Museum in New York

Het Brooklyn Museum in New York is een van de grootste en oudste musea in de Verenigde Staten. Het museum staat bekend om zijn gevarieerde collectie van anderhalf miljoen kunstwerken. Hier vindt u kunstwerken van alle periodes en plaatsen van over de hele wereld. In het museum worden onder meer werken van Picasso, Van Gogh en Judy Chicago tentoongesteld. De diversiteit van het Brooklyn Museum biedt voor elk wat wils, wat ik erg leuk vind. Het museum is goed te bereiken doordat het metrostation voor de deur ligt.

 • Brooklyn Museum ticketprijs: €19 voor volwassenen
 • Locatie: Brooklyn

Top New York Musea - Brooklyn Museum

Erics Tip: “Het Tenement Museum New York ligt in de Lower East Side en staat op mijn lijst als bonus museum. Dit is wat mij betreft een goed museum om te bezoeken als u meer wilt weten over hoe immigranten leefden die naar de stad kwamen in de 19e en 20e eeuw.”

New York Museumkaart

Als u van plan bent om veel musea te bezoeken en op zoek bent naar een soort Museumkaart voor New York, raad ik aan om een voordeelpas te nemen. Er zijn verschillende opties zoals de Go New York Explorer Pass of de New York Pass, waarbij toegang tot de beste musea in New York is inbegrepen. De meeste museumtickets kosten rond de € 20, dus het is de moeite waard om uit te zoeken wat de beste optie voor u is. Sommige musea bieden een ‘pay as you wish’ fee aan, maar dit is voornamelijk bedoeld voor de locals. Sommige NYC musea bieden gratis entree op een bepaalde dag, maar deze vermijd ik juist altijd. Het is dan namelijk ontzettend druk.

Bent u op zoek naar leuke musea in NYC? Als u met kinderen of tieners in New York bent, raad ik zeker aan om het Spyscape Museum te bezoeken. Dit is hét museum om naar toe te gaan als u een paar uur undercover wilt werken als 007 of Jason Bourne. Regent het in New York? Ga dan naar Madame Tussauds om celebrities in wax te ontmoeten.

Lijst van Musea in New York

Er zijn nog veel meer interessante musea in New York, hier vindt u een aantal andere musea die ook een bezoek waard zijn:

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets