Beste Pizza in New York

Beste Pizza in New York

New York is een stad van pizzaliefhebbers. Iedere New Yorker heeft een favoriet adres om een ‘slice’ (pizzapunt) of ‘pie’ (hele pizza) te halen, maar een aantal pizzeria’s zijn door de jaren heen verheven tot bijna heilige eetgelegenheden. Bekijk hier de top 5 beste pizza’s die u ooit zult proeven.

 1. John’s Pizzeria of Bleecker Street (278 Bleecker Street)

  John’s Pizzeria of Bleecker Street (kortweg John’s Pizza). De houten lambrisering, de klassieke nisjes en de kleurrijke kunst aan de muur maken dit restaurant tot een experience die u gratis en voor niets bij uw pizza krijgt. U ziet er hippe types, kunstenaars, oude Italiaanse heren uit de buurt en vele celebrities (al is het op foto’s aan de muur). Er worden hier geen slices verkocht, u kunt enkel een hele pizza bestellen. En die kunt u dan weer makkelijk met z’n tweeën of drieën delen. De pizza’s worden in een brick oven gebakken, waardoor de bodem dun, knapperig en donker is.
  John’s Pizza roemt zichzelf dan ook om de klassieke Napolitaanse bereidingswijze. Terecht, want de pizza’s zijn verfijnder dan de meeste Amerikaans-Italiaanse varianten. De ingrediënten zijn vers, de saus is pittig en de kaas is van hoge kwaliteit.
  De cheese pizza is hier de standaard, maar u heeft eindeloze mogelijkheden als het aankomt op de toppings. Een fijne bijkomstigheid is dat u bij John’s Pizza een mooie fles wijn voor een klein prijsje kunt bestellen. Ook aan de pizza gaat u niet failliet: $ 17 plus $ 4 per topping. Ze hebben ook een vestiging bij Times Square, beide locaties zijn geschikt voor lunch en avondeten, maar verwacht een rij.

 2. NY Pizza Suprema (413 8th Avenue)

  Eigenlijk zit deze pizzeria een beetje op een rare, of in ieder geval onverwachte, plek in Manhattan. Want wie verwacht dat een van de beste pizzeria’s zich naast Penn Station bevindt? Het is dat ik erover las doordat er een jongen was die in twee jaar tijd alle pizzeria’s op Manhattan uitprobeerde. NY Pizza Suprema kreeg een optimale score, dus toen ik de kans had om het zelf te proberen heb ik die direct gegrepen. En? Hij had gelijk!

  De pizza’s hier hebben een goede korst en zijn perfect licht gebakken. Maar de echte troef zit ‘m in de saus; die is briljant. Heel smaakvol en lekker kruidig, zonder dat het te pittig wordt. De saus maakt echt het verschil. Probeer dus minstens één naturel slice voor u losgaat op bijvoorbeeld pepperoni.

  Hoewel er meestal wel genoeg plek is aan de fijne, houten tafeltjes, is dit niet per se een pizzeria waar je heen gaat om de ambiance, maar puur om een pizza (vanaf $ 24) of slice (vanaf $ 3) te scoren. Wat slices betreft is dit de winnaar (John’s Pizza heeft ze niet). Een hele goede voor lunch dus of, door de locatie bij Penn Station/Madison Square Garden, ideaal om even snel een snack te halen – vóór of na een Knicks– of Rangers wedstrijd, bijvoorbeeld!

  NY Pizza Suprema - 413 8th Avenue NY-Pizza-Suprema - Slices

 3. Lombardi’s (32 Spring Street)

  Voor een stukje historie bent u bij Lombardi’s aan het juiste adres. In tegenstelling tot Ben’s en Joe’s Pizza is Lombardi’s niet voor de snelle hap. Deze pizzeria kreeg in 1905 toestemming van de gemeente New York om zich te vestigen en is daarmee de oudste pizzeria van de stad.

  Het decor is tot op de dag van vandaag weinig veranderd: houten tafeltjes, rood-wit geblokte kleedjes en muurschilderingen van het Italiaanse landschap. Iedereen komt bij Lombardi’s eten, van glamourkoppel tot groot gezin. In het restaurant bestelt u geen slices maar hele pizza’s, die bepaald niet voor de kleine eter gemaakt zijn.

  Lombardi’s staat bekend als de pizzeria die de New York style-pizza introduceerde. Dat betekent een iets dikkere, vrij donkere bodem die zeer uitgebreid belegd wordt met mozzarella, tomatensaus en basilicum. Daar bovenop kunt u kiezen uit vele soorten vlees, waaronder huisgemaakte gehaktballen. Toppings kosten $ 3 per stuk, de pizza’s zelf zijn $ 22,50 (8 slices) of $ 18,50 (6 slices). Geschikt voor zowel lunch als avondeten, maar verwacht een lange rij.

  Beste Pizza in New York - Lombardi's Pizza Beste Pizza in New York - Lombardi's

 4. Joe’s Pizza (7 Carmine Street)

  Om Joe’s Pizza te vinden hoeft u vanaf de metro West 4th Street slechts op het geluid en de geur af te gaan. In dit eettentje is het altijd druk met zakenmannen, buurtbewoners en werklui die driftig in hun slice staan te happen. Aan de ‘bar’ bestelt u zo’n slice, waarna u met de pizza op uw papieren bordje een plek dient te veroveren aan de statafels of de zijkanten van het etablissement.
  De moeite wordt echter beloond, want alle pizza’s zijn rijkelijk belegd en goed van smaak. U heeft de keuze uit een cheese pizza, een margarita (met mozzarella), en een sicilian. Alle varianten zijn voorzien van een dunne, knapperige bodem en een grote hoeveelheid kaas.
  Voor velen is de tomatensaus het hoogtepunt van Joe’s: precies de juiste balans tussen zoet en pittig. U kunt uw slice overigens voorzien van diverse toppings zoals pepperoni. Daar betaalt u iets extra’s voor, maar met $ 2,75 dollar per slice is dat niet onoverkomelijk. En wie weet staat u zij aan zij met Leonardo DiCaprio, die bij Joe’s regelmatig komt zondigen.

 5. Two Boots (o.a. op 625 9th Ave bij 44th street)

  Two Boots werd in 1987 opgericht door twee filmmakers die dol zijn op pizza en bier (zoals vele Amerikaanse mannen). De naam verwijst naar de vorm van zowel Italië als Louisiana: beiden lijken op een laars. Met zo’n originele naam en zulke creatieve ondernemers kan het bijna niet anders dan dat u bij Two Boots bijzondere pizza’s voorgeschoteld kunt krijgen.
  Op alle locaties (het zijn er elf in New York) kunt u een cheese pizza bestellen, die u naar keuze kunt aankleden met toppings die enigszins op de southern style van Louisiana zijn geïnspireerd. De namen van de pizza’s zoals The Dude, The Newman, Mr Pink and Cleopatra Jones zijn geïnspireerd op films en tv series. Wie een minder exotische smaak heeft, kan ook voor pepperoni, ansjovis of olijven kiezen. Een slice kost $ 2,75 – $ 3,75. Een pizza kost u $ 9,95 (klein), $ 14,95 (medium) of $ 19,95 (groot).

  Two Boots Pizza in NYC

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets