Hardlopen in New York

Hardlopen in New York

Hardlopen in New York, bijvoorbeeld in Central Park, langs de Hudson River of over de Brooklyn Bridge, maakt dat u zich een echte New Yorker voelt. Ik ren zelf vooral naar de voordeur als mijn pizza bezorgd wordt, maar voor wie graag een echte workout wil, heb ik de beste plekken om te gaan rennen in Manhattan op een rij gezet. Er zijn zelfs verschillende hardlooptours langs de highlights van de stad! Perfect voor als de New York Marathon nog iets te hoog gegrepen is, maar u het wel ziet zitten om een workout te doen in deze wereldstad.

Hardlopen in Central Park

De bekendste plek om te gaan hardlopen in New York is natuurlijk Central Park. Ook de New Yorkers zelf gebruiken het park om aan hun conditie te werken. Er loopt een verharde rondweg door het hele park met verschillende banen voor fietsers, wandelaars en voertuigen, waardoor u hier ook veilig rent. Als u het hele rondje doet, bent u zo’n acht kilometer onderweg, maar halverwege doorsteken en terugrennen kan natuurlijk ook. Wilt u ook nog wat over de bezienswaardigheden te weten komen tijdens het rennen? Doe dan mee aan deze run door Central Park. Tijdens deze tour van 5 kilometer vertelt de gids u meer over de beroemde hotspots die u al joggend passeert. Rent u liever wat langer? Dan is deze Central Park Running Tour van 6,5 kilometer misschien wat voor u.

Erics Tip: Als u gaat hardlopen in Central Park is het aan te raden om ‘s ochtends vroeg te gaan, later op de dag is het park meestal erg druk. Ga in ieder geval niet ‘s avonds, want dan is het er niet veilig meer. En vergeet niet om uw MetroCard mee te nemen, voor als u per ongeluk iets te lang achter een gespierde New Yorker aanrent en geen puf meer heeft om terug te lopen.

Hardlopen over de Brooklyn Bridge

Een andere hotspot om al hardlopend te ontdekken is de Brooklyn Bridge. Neem de metro naar Brooklyn en ren over de brug terug naar Manhattan. Of jog heen en weer als u de afgelopen dagen iets teveel hotdogs heeft gegeten. Uiteraard moet u onderweg af en toe even stoppen om het uitzicht op de skyline van Manhattan te bewonderen. Voor een tour onder leiding van een gids over de Brooklyn en Manhattan Bridge, door Chinatown en eindigend bij de City Hall, boekt u de Brooklyn Bridge Running Tour.

Hardlopen in Manhattan

Er zijn nog veel meer plekken in Manhattan waar u goed kunt hardlopen. Misschien wat minder voor de hand liggend, maar daarom niet minder leuk. Zelfs het drukke gebied rond Times Square is al hardlopend te verkennen. Doe de hardlooptour over de ‘Crossroads of the World’ en u komt langs Times Square, Grand Central Station en Rockefeller Center.

Voor wie geïnteresseerd is in de verschillende culturen die New York rijk is, is de Immigrant Running Tour een goede keuze. De gids neemt u mee door Soho, Little Italy, Chinatown en de smalle straatjes van de Lower East Side. En aan het eind wordt u beloond met een kop koffie bij een lokaal koffietentje.

In Lower Manhattan zijn ook veel sporen te vinden van de roots van New York. De immigranten kwamen hier het land binnen en lieten hun sporen na bij onder andere South Street Seaport en de City Hall. Doe de America’s Roots Running Tour en u komt langs deze plaatsen en langs Ground Zero met het 9/11 Memorial.

Een ander park in New York waar u ‘s ochtends prima kunt hardlopen is High Line Park. Als u de The Village Running Tour doet, is dit slechts een van de mooie plekjes van New York die u zult zien. Ren door de rustige straten van de West Village, langs theaters en restaurants. Misschien spot u zelfs nog een celebrity tijdens deze tour.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets