JFK AirTrain in New York

Koop tickets nu
JFK AirTrain in New York

De JFK AirTrain in New York is een snelle manier om van JFK International Airport naar Manhattan te reizen. De JFK AirTrain is een onbemande trein die tussen de verschillende terminals van JFK Airport pendelt en deze verbindt met twee metrostations in de buurt. Bij deze metrostations kunt u vervolgens overstappen op een van de metrolijnen richting Manhattan, Brooklyn of Queens, voor een snelle transfer van de luchthaven naar uw hotel in New York.

Hoe werkt de JFK AirTrain?

U kunt de AirTrain onder andere nemen om van JFK naar Manhattan te reizen. In de terminal waar u aankomt, volgt u de groene borden waarop ‘AirTrain’ staat aangegeven. U komt dan bij de AirTrain-opstapplaats in de terminal. Hier vertrekken de drie verschillende AirTrain-lijnen, die om de beurt arriveren. Op het digitale bord kunt u zien hoe lang het duurt tot de volgende trein komt. Bekijk of u de Jamaica, Howard Beach of ‘All Terminals’-lijn nodig heeft (hieronder leest u meer over deze routes) en stap in. U heeft nog geen ticket nodig om in te kunnen stappen, aangezien het gebruik van de AirTrain binnen de airport zelf gratis is. Als u de Jamaica of Howard Beach-train heeft gekozen, verlaat de trein de luchthaven nadat deze bij de andere terminals is gestopt. Aangezien het nemen van de AirTrain naar deze metrostations wel betaald is, heeft u bij het uitstappen op het eindstation een ticket nodig. U dient deze hier te swipen om het AirTrain-gedeelte van het station te kunnen verlaten en over te stappen op de metro.

JFK AirTrain-tickets

Als u de JFK AirTrain alleen binnen de luchthaven gebruikt, om van de ene naar de andere terminal te komen, is het gebruik gratis. Wilt u de AirTrain gebruiken om van JFK naar Manhattan te reizen of andersom, dan dient u in het bezit te zijn van een JFK AirTrain ticket. Deze kunt u kopen op de eindstations, maar de rijen bij deze automaten zijn vaak erg lang. Ik raad u dan ook aan om de kaartjes online te bestellen voor vertrek naar New York. Een los AirTrain-ticket kost $ 7.75 plus $ 1 voor de fysieke kaart. Deze kaart is oplaadbaar. U kunt er voor de eventuele terugweg dan ook voor kiezen om dezelfde kaart te gebruiken en deze op te laden met een tegoed van $ 7.75, in plaats van twee losse tickets te kopen.

Koop uw JFK AirTrain ticket voor vertrek

JFK AirTrain route

De totale route van de JFK AirTrain beslaat maar liefst 13 kilometer. De trein rijdt allereerst rond binnen de airport, waar het de verschillende terminals met elkaar verbindt. Er zijn twee treinen die de luchthaven met de stad verbinden; de Howard Beach Route en de Jamaica Station Route, allebei vernoemd naar het metrostation waar de AirTrain heen rijdt. Er is ook een ‘All Terminals Loop’, die alleen tussen de verschillende terminals rondrijdt en de luchthaven niet verlaat.

JFK AirTrain AirTrain map

Howard Beach Route

De Howard Beach Route stopt na het verlaten van de luchthaven eerst bij AirTrain-station Federal Circle, waar onder meer de autoverhuurbedrijven te vinden zijn. De volgende stop is Lefferts Boulevard bij de JFK parking, gevolgd door eindhalte Howard Beach Station. Hier kunt u overstappen op de blauwe metrolijn A die via Lower Manhattan naar onder andere Fulton Street, Penn Station en Times Square rijdt. Wanneer u de AirTrain verlaat, komt u vlak voor de uitcheckpoortjes een automaat tegen. Mocht u nog geen AirTrain-ticket hebben, dan kunt u deze hier dus alsnog aanschaffen.

Jamaica Station Route

Ook de Jamaica Station Route stopt eerst bij Federal Circle. Vervolgens rijdt deze trein in een keer door naar metrohalte Jamaica Station. Hier kunt u overstappen op verschillende metrolijnen, namelijk de E-train, die via Long Island City via Midtown Manhattan naar World Trade Center gaat, en de lijnen J en Z die richting Lower Manhattan rijden. Ook kunt u hier de Long Island Rail Road (LIRR) nemen, de trein die in oostelijke richting naar Long Island rijdt en in westelijke richting naar Penn Station. Net als op Howard Beach vindt u op Jamaica station een ticketautomaat voor u moet uitchecken, en kunt u indien nodig dus nog op het laatste moment een AirTrain-ticket kopen.

Erics Tip: De Howard Beach-lijn is rustiger dan de AirTrain naar Jamaica. En hoewel beide lijnen prima zijn om te nemen, heeft Howard Beach hierdoor mijn persoonlijke voorkeur als ik naar Manhattan ga. Howard Beach Station ligt ook vlakbij de zee, waardoor de zeelucht er letterlijk in de lucht hangt, en de trein rijdt bovengronds. Op station Jamaica is de loopafstand tussen de AirTrain en de metro ook iets verder. Daar staat tegenover dat er op Jamaica meer traffic is, en er dus ook meer opties zijn om op over te stappen.

AirTrain Manhattan naar JFK

Als u de metro neemt om van Manhattan naar JFK te reizen, kunt u bij Jamaica of Howard Beach van de metro overstappen op de AirTrain. Hier dient u uw ticket te gebruiken wanneer u opstapt op de AirTrain. Bij het verlaten van de trein op de luchthaven heeft u het ticket niet meer nodig.

Is de JFK AirTrain gratis?

Het nemen van de AirTrain en metro is de goedkoopste manier om van JFK naar Manhattan te reizen. De totale reis kost $ 11.50. Als u de AirTrain alleen gebruikt om binnen de luchthaven naar een andere terminal te komen, is deze wel gratis.

Waar kun je JFK AirTrain tickets kopen?

JFK AirTrain tickets zijn te koop bij de automaten op de metrostations Howard Beach en Jamaica, maar hier is het vaak erg druk. Het is dan ook aan te raden om deze voor vertrek al online te bestellen. Koop ook meteen uw New York MetroCard!

Kan het fysieke JFK AirTrain-ticket worden opgeladen?

Ja, u kunt een fysiek ticket voor de AirTrain opladen. U hoeft dus niet per se twee tickets te kopen voor de heen- en terugreis. U kunt het kaartje dat u op de heenreis heeft gebruikt opladen met $ 7.75, zodat u het voor de terugreis weer kunt gebruiken.

Kan ik de Unlimited MetroCard gebruiken voor de JFK AirTrain?

Het is niet mogelijk om zonder bijbetaling de Unlimited MetroCard te gebruiken voor de JFK AirTrain. Als u (minimaal) $ 7.75 extra saldo laadt op uw Unlimited MetroCard, kunt u met deze kaart ook de AirTrain nemen.

Kan ik de Pay-Per-Ride MetroCard gebruiken voor de JFK AirTrain?

Ja, met een Pay-Per-Ride MetroCard kunt u ook de AirTrain nemen. Zorg wel dat er voldoende saldo op staat, het gebruik van de AirTrain kost $ 7.75. Koop uw Pay-Per-Ride MetroCard nog voor vertrek.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets