Bewijs van vaccinatie in New York

Bewijs van vaccinatie in New York

Bewijs van vaccinatie is verplicht in New York. U moet kunnen aantonen dat u gevaccineerd bent met een WHO-goedgekeurd COVID-19 vaccin voor toegang tot indoor entertainment. Dit omvat alle binnenlocaties in New York zoals restaurants, bars, musea, attracties, theaters en sportarena’s. De regel geldt voor alle personen van 12 jaar en ouder.

Hier vindt u alles over het vaccinatiebewijs IN New York. Zoekt u regels over reizen NAAR New York, klik hier.

Hoe vaccinatiebewijs tonen in New York?

Bewijs van vaccinatie laat u zien bij de deur of wanneer hiernaar gevraagd wordt. U kunt dit digitaal of op papier aantonen. Hoe u het laat zien maakt niet veel uit, zolang het bewijs is afgegeven door een officiële instantie. De CoronaCheck-app wordt geaccepteerd, zie hieronder. Ook kunt u dit certificaat via de CoronaCheck website printen. Informeer altijd bij uw luchtvaartmaatschappij welk bewijs van vaccinatie zij accepteren. Uw volledige naam, geboortedatum, type vaccin, datum en land van vaccinatie moeten op de documentatie staan. Ook is het belangrijk dat u altijd ID met u meeneemt dat overeenkomt met de gegevens op het vaccinatiebewijs.

CoronaCheck-app in New York

Wanneer u in New York uw vaccinatiebewijs wil laten zien met de CoronaCheck-app, doet u dit als volgt: u opent de app en gaat naar ‘Internationaal’. Hier klikt u op ‘Bekijk QR’. De QR-code opent en rechtsboven ziet u of een klein vraagteken of ‘Details’. Wanneer u hierop klikt krijgt u een overzicht van uw vaccinatiegegevens. Dit laat u zien samen met uw ID.

Bewijs van vaccinatie in New York - CoronaCheckApp

Welk vaccin is goedgekeurd?

Alle WHO-goedgekeurde vaccins worden geaccepteerd in New York. Dit zijn Pfizer, Moderna, Janssen, AstraZeneca, Sinopharm-BBIBP en Sinovac. Ook een combinatie van vaccins is toegestaan.

Erics Tip: Neem waar u ook naartoe gaat een mondkapje met u mee. In de metro is deze verplicht, maar ook in andere binnenruimtes, waaronder attracties, wordt het sterk aangeraden en soms verplicht gesteld om een mondkapje te dragen. Lees meer over de COVID-19 situatie in New York.

Kinderen in New York

Wanneer u met kinderen jonger dan 12 jaar in New York bent, is het voor hen verplicht een mondkapje te dragen, omdat zij niet gevaccineerd zijn. Voor sommige activiteiten, zoals een Broadwayshow, is een negatief testbewijs verplicht. Testen in New York is gemakkelijk en gratis. Vanaf 12 jaar en ouder is bewijs van vaccinatie verplicht.

Niet gevaccineerde kinderen tussen de 12 en 17 jaar

Kinderen tussen de leeftijd van 12 en 17 jaar die niet gevaccineerd zijn mogen tijdens COVID-19 vliegen naar de Verenigde Staten met een negatief testbewijs. In New York gelden andere regels voor kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Vanaf 12 jaar en ouder is het verplicht bewijs van vaccinatie te tonen voor alle binnenlocaties. Houd rekening met deze verschillende regels.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief