Vliegreis New York tijdens COVID-19

Vliegreis New York tijdens COVID-19

Een vlucht in New York tijdens COVID-19 zag er anders uit dan we gewend waren. Er waren allerlei dingen om rekening mee te houden. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. In dit bericht leg ik uit of er regels zijn die van toepassing kunnen zijn op uw vlucht naar New York en waar u rekening mee moet houden.

Laatst bijgewerkt: juli 2024

Geen Vaccinatievereisten

Om de Verenigde Staten binnen te komen hoeft u niet meer gevaccineerd te zijn.

Geen COVID-19 test voor vertrek

Het is niet meer nodig om voor vertrek naar New York een negatieve testuitslag te laten zien.

Geen quarantaine bij aankomst

Op dit moment zijn er geen quarantaine verplichtingen in de Verenigde Staten.

Vlucht en aankomst in New York

De luchtvaartmaatschappijen hanteren soms Covid gerelateerde richtlijnen tijdens de vlucht. De toestellen worden vaker en grondiger gereinigd. De aankomst op JFK of Newark Airport verloopt niet anders dan u gewend bent en het dragen van een mondkapje op de luchthaven is optioneel.

COVID-19 test doen in New York

Als u een coronatest in New York moet doen, zijn er een aantal plekken waar u zich kunt laten testen. U ziet op straat tenten staan waar u de test kunt doen, zoals op Times Square, naast Grand Central of bij het 9/11 Memorial.

De meeste testlocaties bieden zowel PCR testen als antigeentesten aan. Als u bij de tent aankomt scant u een QR-code, waarmee u zich aanmeldt. Na het registreren wordt de test afgenomen en krijgt u de uitslag vaak binnen 12 tot 24 uur. Bij een antigeentest krijgt u de uitslag meestal binnen 15 minuten. Heeft u een test nodig voor uw terugreis en ziet u in de buurt van uw hotel een tent staan, vraag dan enkele dagen van te voren of u moet betalen voor de test en of zij de uitslag van de test per e-mail naar u kunnen sturen. Zo kunt u dit als bewijs op het vliegveld gebruiken.

Naast de testlocaties op straat kunt u ook naar CityMD gaan. Dit is een dokterspraktijk met veel locaties in New York. Ook hier kunt u een PCR test of antigeentest laten doen. Het resultaat van de antigeentest sturen zij per e-mail. Voor de uitslag van de PCR test moet u terug naar de locatie om deze op papier op te halen.

COVID Test New York - tent COVID Test New York

Terugreis naar Nederland

De Nederlandse overheid heeft de Verenigde Staten de kleurcode groen gegeven. Dit betekent dat u geen negatieve testuitslag nodig heeft voor de terugreis naar Nederland en u niet in quarantaine moet.

Terugreis naar België

Testen in New York voor de terugreis naar België is niet nodig en u hoeft in België niet in quarantaine.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets