Vliegreis New York tijdens COVID-19

Vliegreis New York tijdens COVID-19

Een vliegreis New York tijdens COVID-19 is anders dan u gewend bent. Coronatests, mondkapjes en vaccinaties; allerlei nieuwe zaken waar u rekening mee moet houden als u nu naar New York gaat. Ik leg u stap voor stap uit welke regels van toepassing zijn als u naar New York vliegt en waar u allemaal rekening mee moet houden als u naar New York wilt reizen tijdens de corona-pandemie.

 

 

Momenteel geldt er een negatief reisadvies voor de Verenigde Staten en is er een reisverbod naar New York vanuit Europese landen tot 8 november. 

COVID-19 test voor vertrek

Voor u op het vliegtuig stapt, dient u in het bezit te zijn van een negatieve coronatest. Deze moet binnen 72 uur voor aankomst in New York zijn afgenomen. Als het is toegestaan, is het handig om gebruik te maken van een sneltest, zodat u het testresultaat snel binnen heeft. Controleer altijd bij uw airline of een sneltest geldig is. Er wordt niet altijd gevraagd om het testresultaat ook daadwerkelijk te laten zien, maar u dient dus wel in het bezit te zijn van een negatieve test.

Vlucht en aankomst in New York

De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren aangescherpte richtlijnen tijdens de vlucht. Zo is op veel vluchten een deel van de stoelen onbezet. Ook is het tijdens de gehele vlucht verplicht om een mondkapje te dragen. Uw mondkapje mag alleen even af als u iets wilt eten of drinken. Daarnaast worden de toestellen vaker en grondiger gereinigd. De aankomst op JFK of Newark Airport verloopt niet heel anders dan u gewend bent. Op de vliegvelden is het overal verplicht om een mondkapje te dragen, dat alleen even af mag als u zich moet identificeren bij Immigrations.

Quarantaine bij aankomst

Vanaf 10 april 2021 hoeven asymptomatische reizigers die New York, vanuit een ander land, bezoeken niet meer in quarantaine te gaan en na aankomst getest te worden. Quarantaine wordt nog steeds aanbevolen voor alle reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd of nog niet van COVID-19 hersteld zijn in de afgelopen 3 maanden. Het reisverbod naar New York vanuit Europese landen is nog steeds van kracht, maar mensen die nu mogen reizen hoeven niet meer in quarantaine en hoeven zich niet opnieuw te laten testen in New York. Wel is er nog steeds een negatieve test nodig om aan boord van een vliegtuig naar de VS te komen. Ondanks het coronavirus in New York zijn de meeste bezienswaardigheden geopend.

Vaccinatievereisten

Een WHO-goedgekeurd COVID-19 vaccin is vereist om naar de VS te reizen. Voor indoor dining en entertainment, zoals musea en theaters, moet u ook aantonen dat u bent gevaccineerd. Dit betekent dat u voor de meeste bezienswaardigheden in New York gevaccineerd moet zijn om binnen te komen. Op dit officiële vaccinatieboekje moeten uw persoonlijke gegevens en vaccinatiegegevens staan. De eis geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

COVID-19 test doen in New York

Als u een coronatest in New York moet doen, zijn er tientallen plekken waar u zich gratis kunt laten testen. Ik ben zelf voor coronatests bij een aantal CityMD-locaties geweest, waarvan overal in de stad vestigingen te vinden zijn. Houd er rekening mee dat er op veel testlocaties al vanaf ‘s ochtends vroeg lange rijen staan. Zorg ervoor dat u minimaal zo’n 30 minuten voor opening van de vestiging aanwezig bent. Op dat moment is de rij meestal nog kort. Iedereen in de rij draagt een mondkapje en houdt zich aan de afstandsregel. Eenmaal binnen wordt er naar uw ID gevraagd, maar het is geen enkel probleem als dit geen Amerikaans ID is. Er kan ook naar een verzekeringsbewijs gevraagd worden, maar aangezien de test sowieso kosteloos is, maakt het niet uit als u dit niet heeft. Testen bij CityMD viel mij persoonlijk heel erg mee en was zelfs erg uitgebreid. Zelfs mijn temperatuur en bloeddruk werden getest. Ik moest enkele eenvoudige vragen beantwoorden en vijf minuten later stond ik weer buiten. Vervolgens ontving ik na een half uur een email met het resultaat van de test.

Terugreis naar Nederland

De Verenigde Staten heeft op dit moment de kleurcode oranje. Vanaf 22 oktober 2021 betekent dit dat u een vaccinatiebewijs nodig heeft, waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goed gekeurd door de WHO. U hoeft dan in New York geen test af te nemen en u hoeft bij aankomst in Nederland niet in quarantaine.

Erics Tip: Ik ben zelf retour gevlogen en mijn ervaring was dat ik bij aankomst in New York strenger gecontroleerd werd dan in Nederland. Ik werd zowel op de heen- als terugreis erg goed op de hoogte gehouden door de luchtvaartmaatschappij over de op dat moment geldende regels. Check als u gaat vliegen altijd bij uw luchtvaartmaatschappij wat de meest actuele regels en richtlijnen zijn, zowel op de heen- als terugreis.

Terugreis naar België

De kleurcode voor de Verenigde Staten is op dit moment rood. Als u terugreist naar België moet u 48 uur voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen. Daarnaast moet u zich op dag een of twee na thuiskomst van uw reis laten testen. Testen in New York voor de terugreis naar België is dus niet nodig.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets