Vliegreis New York tijdens COVID-19

Vliegreis New York tijdens COVID-19

Een vliegreis New York tijdens COVID-19 is anders dan u gewend bent. Coronatests, mondkapjes en vaccinaties; allerlei zaken waar u rekening mee moet houden als u naar New York gaat. Ik leg u stap voor stap uit welke regels van toepassing zijn als u naar New York vliegt en waar u allemaal rekening mee moet houden als u naar New York wilt reizen tijdens de corona-pandemie.
Laatst bijgewerkt op: 15 mei 2022

Vaccinatievereisten

Om de Verenigde Staten binnen te komen moet u volledig gevaccineerd zijn met een WHO-goedgekeurd COVID-19 vaccin. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Bewijs van vaccinatie kunt u digitaal of op papier aantonen. Het bewijs moet afgegeven zijn door een officiële instantie. Antwoorden op vragen over reizen met kinderen, AstraZeneca, herstelbewijs en meer vindt u hier.

COVID-19 test voor vertrek

Voor u op het vliegtuig stapt, dient u naast uw vaccinatie in het bezit te zijn van een negatieve coronatest. Dit kan een PCR test of antigeentest zijn. De test moet binnen een dag voor vertrek naar New York zijn afgenomen bij iedereen vanaf 2 jaar. Boek hier een COVID-19 test voor de vlucht naar New York.

Vlucht en aankomst in New York

De luchtvaartmaatschappijen hanteren Covid gerelateerde richtlijnen tijdens de vlucht. Zo is het tijdens de gehele vlucht aanbevolen om een mondkapje te dragen. Daarnaast worden de toestellen vaker en grondiger gereinigd. De aankomst op JFK of Newark Airport verloopt niet heel anders dan u gewend bent. Op JFK Airport is het overal verplicht om een mondkapje te dragen, dat alleen even af mag als u zich moet identificeren bij Immigrations. Op Newark Airport bent u niet verplicht een mondkapje te dragen.

Geen quarantaine bij aankomst

Op dit moment zijn er geen quarantaine verplichtingen in de Verenigde Staten. Ondanks het coronavirus in New York zijn de meeste bezienswaardigheden geopend.

COVID-19 test doen in New York

Als u een coronatest in New York moet doen, zijn er tientallen plekken waar u zich kunt laten testen. U ziet overal op straat tenten staan waar u de test kunt doen. Zoals voor uw hotel, op Times Square, naast Grand Central of bij het 9/11 Memorial. Soms vindt u meerdere testlocaties per straat.

De meeste testlocaties bieden zowel PCR testen als antigeentesten aan. Als u bij de tent aankomt scant u een QR-code, waarmee u zich aanmeldt. Na het registreren wordt de test afgenomen en krijgt u de uitslag vaak binnen 12 tot 24 uur. Bij een antigeentest krijgt u de uitslag meestal binnen 15 minuten. Heeft u een test nodig voor uw terugreis en ziet u in de buurt van uw hotel een tent staan, vraag dan enkele dagen van te voren of u moet betalen voor de test en of zij de uitslag van de test per e-mail naar u kunnen sturen. Zo kunt u dit als bewijs op het vliegveld gebruiken.

Naast de testlocaties op straat kunt u ook naar CityMD gaan. Dit is een dokterspraktijk met veel locaties in New York. Ook hier kunt u een PCR test of antigeentest laten doen. Het resultaat van de antigeentest sturen zij per e-mail. Voor de uitslag van de PCR test moet u terug naar de locatie om deze op papier op te halen.

COVID Test New York - tent COVID Test New York

Terugreis naar Nederland

De Nederlandse overheid heeft de Verenigde Staten de kleurcode groen gegeven. Dit betekent dat u geen negatieve testuitslag nodig heeft voor de terugreis naar Nederland en u niet meer in quarantaine moet.

Terugreis naar België

Als u terugreist naar België moet u 48 uur voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen. Daarnaast moet u een certificaat van volledige vaccinatie aan kunnen tonen. Testen in New York voor de terugreis naar België is niet nodig.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief