NBA Basketbal in New York 2021

NBA basketbal is New York is een spannende sport om te bezoeken. Van oktober tot april kunt u naar een basketbalwedstrijd gaan. U kunt naar een wedstrijd van de New York Knicks in Manhattan of naar de Brooklyn Nets in Brooklyn. De sfeer tijdens een wedstrijd is geweldig en de wedstrijd zelf duurt tussen de 2 en 2,5 uur. Zelfs als u niets van basketbal weet, is het de moeite waard om tickets voor een basketbalwedstrijd te kopen. Met een cola in de ene hand en een hotdog in de andere voelt u zich een echte New Yorker!

Er zijn drie basketbalteams in New York:

🏀 National Basketball Association: New York Knicks, Brooklyn Nets & (WNBA) New York Liberty

New York Basketbalteams

New York beschikt over twee belangrijke basketbalteams in de NBA (National Basketball Association) en de New York Knicks (officieel New York Knickerbockers) is hiervan het bekendste. Madison Square Garden in Manhattan is thuishaven van de Knicks en naast de twintigduizend gewone toeschouwers zitten hier ook regelmatig wereldsterren court side om het team aan te moedigen.

Als u New York Knicks tickets te duur vindt, kijk of het andere New Yorkse basketbalteam de Brooklyn Nets een wedstrijd spelen. Zij spelen in Barclays Center in Brooklyn en tickets voor de Nets zijn vaak goedkoper. Hier kunt u zomaar Beyoncé of Jay Z als medesupporters tegenkomen.

De New York Knicks en de Brooklyn Nets zijn rivalen, vooral ook omdat ze in dezelfde stad spelen. Als ze tegen elkaar spelen heet dat “Clash of the Boroughs”. De Knicks zijn mijn favoriete team, onder andere door waar ze spelen: Madison Square Garden. Het is midden in de stad, en het is elke keer weer bijzonder om daar een wedstrijd bij te wonen.

Bekijk het 2021 schema van basketbalwedstrijden hier

nba-basketbal-in-new-york

New York Basketbalwedstrijden

Bij basketbal spelen twee teams van vijf man tegen elkaar. Elke wedstrijd begint met het zingen van het volkslied, een indrukwekkende ervaring. De wedstrijd bestaat uit vier keer twaalf minuten speeltijd. Het doel is om een bal door een ijzeren ring te krijgen en de tegenstander te verhinderen dit te doen. De spelers mogen al dribbelend het veld overlopen. Zodra ze over de middenlijn zijn, mogen ze niet meer met de bal terug. Als een speler met de bal stilstaat moet hij deze passen naar een andere speler of proberen te scoren. Als er wordt geschoten van binnen de cirkel wordt het team beloond met twee punten. Van buiten de cirkel krijgt het scorende team zelfs drie punten. Een vrije worp is goed voor één punt. De partij met de meeste punten wint de wedstrijd. Elke wedstrijd moet een winnaar opleveren, dus bij gelijkspel wordt er verlengd.

Tussen alle delen is een pauze, waarin alles uit de kast wordt gehaald om het publiek te vermaken. Verwacht dunkwedstrijden, basketballende kinderen en optredens van de Knicks City Dancers of de Brooklynettes (ja, zo heten ze echt).

New York Playoff tickets

Het basketbalseizoen loopt van oktober tot april. De playoffs zijn het laatste deel van de competitie en beginnen in april. De NBA Finals tussen de twee laatst overgebleven teams vinden plaats in juni. Als een van de New Yorkse teams de playoffs haalt, kunt u hiervoor online tickets kopen. Deze tickets zijn erg gewild en zullen dus wel duurder zijn dan de tickets voor reguliere wedstrijden.

Erics Tip: Tickets voor de Brooklyn Nets zijn vaak goedkoper en het stadion in Brooklyn is makkelijk bereikbaar met de metro. Als u dus graag een New Yorkse basketbalwedstrijd wilt meemaken, maar er niet teveel voor wilt betalen, koop dan tickets voor een wedstrijd van de Nets.

Ticketprijzen

  • Tickets voor New York Knicks 2021 vanaf: € 64,00
  • Tickets voor Brooklyn Nets 2021 vanaf: € 65,00
  • Tickets voor New York Liberty 2021 vanaf:

Schema basketballwedstrijden in New York

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets