NHL IJshockey in New York 2021

Een NHL ijshockeywedstrijd in New York bezoeken is een leuke avond uit voor locals of toeristen. De stad heeft verschillende ijshockeyteams van hoog niveau en ook New Jersey beschikt over een eigen team in de National Hockey League (NHL). Als u een echt Amerikaanse ervaring wilt opdoen tijdens uw reis, dan is het bijwonen van een ijshockeywedstrijd een goede optie. Op deze pagina leest u alles wat u over ijshockey moet weten voor u naar een wedstrijd gaat. Het ijshockeyseizoen loopt van oktober tot april.

Er zijn drie ijshockeyteams in New York:

🏒(NHL) National Hockey League: New York Rangers, New Jersey Devils & New York Islanders

New York IJshockeyteams

New York heeft twee eigen ijshockeyteams: de New York Rangers en de New York Islanders. De thuisbasis van de Rangers is Madison Square Garden in Manhattan en de Islanders spelen in Barclays Center in Brooklyn. Daarnaast kunt u dus ook wedstrijden bezoeken van de New Jersey Devils. Tussen de Islanders en de Rangers bestaat een rivaliteit die onofficieel ook wel de ‘Battle of New York’ wordt genoemd.

Erics Tip: Het stadion van de New Jersey Devils is verder reizen dan die van de andere twee teams en het is niet bereikbaar per metro vanuit New York. U kunt daarom beter New York Rangers tickets of New York Islanders tickets kopen. New York Islanders tickets zijn over het algemeen goedkoper, maar de Rangers blijft toch het topteam van New York.

Bekijk het 2021 schema van ijshockeywedstrijden hier

NHL Ijshockey in New York

New York IJshockeywedstrijden

Het ijshockeyseizoen loopt van oktober tot april. Het pre-season begint in september en in april en mei vinden de play-offs plaats. De finale is in juni. Ijshockey is een snelle, fysieke sport waarbij veel gebeurt en het publiek erg enthousiast wordt. De snelheid van de wedstrijd zorgt ervoor dat het voor de hele familie leuk is om naar te kijken.

Een wedstrijd wordt altijd gespeeld door twee teams, bestaande uit vijf spelers en een doelman. Een wedstrijd duurt drie keer twintig minuten. Om punten te scoren moet ieder team een puck in het net van de tegenstander schieten. Doordat de tijd alleen loopt wanneer de puck in het spel is, kan de uiteindelijke wedstrijd een stuk langer duren. Een gemiddelde wedstrijd duurt al gauw zo’n twee tot tweeënhalf uur. Er mag onbeperkt worden gewisseld, wat dan ook veel gebeurt.

New York Play-offs (finalewedstrijden)

De play-offs zijn de finalewedstrijden van het seizoen. Meestal zijn tickets voor de play-offs dan ook duurder dan die voor reguliere wedstrijden. De New Yorkse teams zijn niet altijd even succesvol geweest, maar het is de New York Rangers en de New York Islanders de laatste jaren weer meerdere malen gelukt om de play-offs te bereiken. Het team dat de play-offs weet te winnen, krijgt de beroemde Stanley Cup overhandigd, een trofee die al sinds 1893 wordt uitgereikt. De New York Rangers heeft de Stanley Cup al vier keer gewonnen, net als de New York Islanders.

Erics Tip: Een ijshockeywedstrijd bezoeken is erg leuk omdat de wedstrijden dynamisch zijn en er veel vaart in het spel zit. Er hangt altijd een goede sfeer en er zijn lekkere snacks verkrijgbaar. Zorg ervoor dat u niet helemaal achterin zit, vanaf hier kunt u de puk namelijk lastig zien. Vergeet ook niet dat het íjshockey is en dat het dus aardig fris kan worden in het stadion.

Schema iJshockeywedstrijden in New York

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets