NFL American Football in New York 2021

Een NFL American Football wedstrijd in New York bijwonen is een typisch Amerikaanse ervaring. De New york Giants en de New York Jets spelen van september tot januari in het MetLife Stadium in New Jersey. Ik raad altijd aan om op tijd te komen als u een wedstrijd bijwoont, dan wordt er namelijk gebarbecued op de parkeerplaats! Dit wordt ‘tailgating’ genoemd. Meestal worden American Football games op zondag gespeeld, check het complete NFL schema hieronder voor exacte speeldata.

Er zijn twee American Football teams in New York:

🏈 National Football League (NFL): New York Giants en New York Jets

New York American Football Teams

De NFL is de populairste competitie in de VS. Er zijn twee American Football teams in New York: de New York Giants (ook wel NY Giants genoemd) en de New York Jets (ook wel NY Jets genoemd). Beide teams spelen sinds 1984 in hetzelfde stadion. Hierdoor wordt het door sommigen de ‘Giants-Jets Rivalry’ genoemd waarbij beide teams in dezelfde stad strijden om de Super bowl te winnen.

De New York Giants is een van de originele teams toen de National Footbal League (NFL) werd opgericht. De New York Giants hebben een grote schare fans en kaartjes voor de wedstrijden zijn altijd uitverkocht. Als u de keuze heeft om de Giants te zien of de Jets, dan raad ik aan om naar de New York Giants te gaan. New York Giants tickets beginnen meestal rond de $ 100.

In het MetLife Stadium passen 82.500 supporters. In het stadion vinden ook andere evenementen plaats, zoals concert en en internationaal FIFA voetbal.

Bekijk het American Football schema van 2021 hier

NFL American Football New York

New York American Football Wedstrijden

Het doel van een American football wedstrijd is om meer punten te scoren dan de tegenstander. Punten kunnen worden gescoord door de bal vanaf het beginpunt over de lijn van de end zone te brengen (touchdown) of door de bal tussen de twee palen door te schieten (field goal). Het veld is 120 yards lang (109,73 meter) en 53.3 yards breed (48,46 meter) en verdeeld in twee sets van 10-yard-markeringen.

Elk team heeft vier pogingen die “downs” worden genoemd. Tijdens elke poging moet het team (offense) de bal naar de end zone van de tegenstander (defense) zien te krijgen. Het team moet tien yards vooruit zijn gekomen na vier pogingen om aan bal te blijven. Zo niet, krijgt de tegenstander de bal. Er wordt een touchdown gescoord wanneer de bal de juiste end zone bereikt. Het verdedigende team probeert het aanvallende team te stoppen door ze te tackelen. Als een knie of elleboog de grond raakt, stopt het.

De wedstrijd is in vieren gedeeld, elk deel duurt 15 minuten. Er is een pauze tussen het tweede en derde deel, dit wordt “halftime” genoemd. Een typische NFL wedstrijd duurt ongeveer 3 uur.

NFL Play-offs en de Super Bowl

Aan het einde van elk seizoen strijden de twee overgebleven concurrerende teams tegen elkaar in een wedstrijd genaamd de Super Bowl. Deze wordt gespeeld op de eerste zondag in februari. De New York Giants is het betere team en heeft de Super Bowl vier keer gewonnen, de New York Jets hebben slechts een keer gewonnen. De New England Patriots en de Pittsburgh Steelers hebben allebei meer dan vijf Super Bowls gewonnen. De New England Patriots hebben meer dan tien Super Bowl wedstrijden gespeeld en is daarmee een van de succesvolste teams.

In 2014 was New Jersey de eerste ‘cold weather state’ om de Super Bowl te hosten in het outdoor MetLife Stadium. Normaal gesproken wordt de Super Bowl gespeeld in een warmere staat zoals Florida. New Jersey en New York hebben vaak last van sneeuwstormen in februari.

Halftime tijdens de Super Bowl is misschien wel een van de populairste onderdelen van de wedstrijd. De optredens tijdens de pauze zijn niet alleen een geweldige show, de Super Bowl reclames kosten bedrijven miljoenen voor een 30-seconden tijdslot. De grootste popsterren treden op tijdens halftime, zoals Michael Jackson, Diana Ross, Beyonce en Lady Gaga. Geruchten rondom de optredens en de reclames zijn onderdeel geworden van het evenementen, ook internationaal.

American Football Wedstrijdschema in New York

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets