MLS Voetbal in New York 2021

MLS Voetbal in New York begint steeds populairder te worden en het bijwonen van een wedstrijd is een leuke ervaring voor zowel de locals als toeristen. Om het niet te verwarren met American Football, wordt de sport die we in Nederland als voetbal kennen, soccer genoemd in de Verenigde Staten. De eredivisie van de VS en Canada wordt MLS genoemd, wat staat voor Major League Soccer. New York is de thuisbasis van de twee MLS teams New York City FC en New York Red Bulls. Het seizoen loopt van begin maart tot eind oktober. Hieronder vindt u een overzicht van alle MLS-wedstrijden in New York.

Er zijn twee voetbalclubs in New York:

⚽  Major League Soccer (MLS): New York Red Bulls en New York City FC

New York voetbalclubs

In New York spelen er twee clubs in de MLS, de hoogste voetbalcompetitie, dit zijn New York City Football Club (of kortweg New York City FC) en New York Red Bulls. De Red Bulls spelen niet in New York, maar in de Red Bull Arena in Newark, New Jersey. New York City FC heeft daarentegen geen eigen stadion, zij maken momenteel gebruik van het Yankee Stadium in de Bronx. Bij elke wedstrijd wordt het honkbalveld omgetoverd in een voetbalveld, wat het heel uniek maakt om New York City FC in het Yankee Stadium te bezoeken.

Nadat in 2013 New York City FC in de MLS kwam, begon er een rivaliteit tussen de twee teams. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar in 2015 en sindsdien kreeg deze derby de naam Hudson River Derby. De eerste jaren waren de Red Bulls het sterkere team, maar al snel begon New York City FC een inhaalslag te maken. Het bijwonen van een voetbalwedstrijd in New York is best betaalbaar. New York Red Bulls-kaartjes beginnen rond de $ 35.

Bekijk het 2021 voetbalschema hier

Eric’s Tip: Yankee Stadium, waar New York City FC speelt, is makkelijk bereikbaar met de metro vanuit Manhattan. De Red Bull Arena ligt in de naastgelegen staat New Jersey en is bereikbaar met de PATH train.

MLS Voetbal in New York

New York voetbalwedstrijden

Voetbal, of soccer zoals ze het in de Verenigde Staten noemen, is misschien niet de eerste sport die in u opkomt als u aan New York denkt. Het wordt hier echter steeds populairder. De fans zijn erg enthousiast en zelfs New York City FC heeft een trouwe aanhang, ondanks dat ze pas in 2013 zijn opgericht. Er hangt een geweldige sfeer in de voetbalstadions in New York, waardoor het kijken naar een wedstrijd een leuke ervaring wordt voor mensen van alle leeftijden.

In het reguliere seizoen van de MLS, dat loopt van eind maart tot half oktober, speelt elk team 34 wedstrijden. Het team dat na het reguliere seizoen de meeste punten verdient, wint de Supporters’ Shield. De New York Red Bulls hebben deze prijs al meerdere keren gewonnen. De beste teams van het seizoen kwalificeren zich voor de MLS Cup Playoffs en spelen dan eind oktober en november extra wedstrijden. Met als hoogtepunt de kampioenswedstrijd, de MLS Cup. Tot nu toe hebben de New York Red Bulls en New York City FC de MLS Cup nog niet gewonnen.

Voetbalwedstrijden kalender in New York


Hoeveel MLS clubs zijn er in New York?

New York heeft 2 MLS clubs: de New York Red Bulls en New York City FC.

Waar speelt New York City FC?

Yankee Stadium is op dit moment de thuishaven van NYCFC. Voor elke wedstrijd wordt het honkbalveld omgebouwd naar een voetbalveld.

Waar spelen de New York Red Bulls?

De New York Red Bulls spelen in hun eigen stadion: de Red Bull Arena. Dit stadion is niet in New York maar in New Jersey.

Hoeveel kosten voetbalkaartjes in New York?

Dit hangt af van welk team u wilt bezoeken. U kunt hier meer lezen over MLS-kaartjes in New York.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets