Roosevelt Island Tram

Roosevelt Island Tram New York

De Roosevelt Island Tram in New York is niet 100% gratis, maar omdat veel toeristen een Unlimited MetroCard hebben, heb ik besloten om hem toch aan deze categorie toe te voegen. De Roosevelt Island Tram, een kabelbaan over de East River, geeft een spectaculair uitzicht op de Upper East Side en het mooie Roosevelt Island. In 2002 was de tram het toneel van de film Spiderman.

De Roosevelt Island Tram nemen

De ingang van de Roosevelt Island Tram vindt u op 2nd Avenue en 60th street. De zwevende tramlijn lijkt een beetje op een skigondel. Ga met de trap naar boven en betaal met uw MetroCard de entree. Als u een Unlimited MetroCard heeft, betaalt u niets extra. (U kunt zelfs een MetroCard kopen voor u naar New York reist). De gondel/tram brengt u in vier minuten naar Roosevelt Island. Roosevelt Island is een klein eilandje in de East River. Het is een plek waar 16.000 mensen werken en wonen.

View of Manhattan

Op Roosevelt Island kunt u ook een heerlijke wandeling maken. Als u dit wilt doen, loop dan naar de rivier en vervolgens naar links. Er staan veel bankjes en er is een mooi uitzicht op Manhattan. Perfect voor wat rust en ontspanning. U kunt weer gebruik maken van de tram op de weg terug, maar er is ook een metrostation net achter de tram tussen de eerste flatgebouwen. Een andere optie is de NYC Ferry. U kunt aan boord gaan aan de oostkant van het eiland. De ferry stopt eerst bij Long Island City en vaart dan door naar Manhattan. In 2002 was de tram decor voor de Spiderman-film. Wilt u weten wat u kunt verwachten? Bekijk hierboven de video van de hele reis!

Roosevelt Island Tram - Cable Car Roosevelt tram vanaf Queens Boro Bridge in New York

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets