Roosevelt Island Tram

Roosevelt Island Tram New York

De Roosevelt Island Tram in New York is een must do! Met deze zwevende tramlijn steekt u in vier minuten de East River over van Manhattan naar Roosevelt Island. Onderweg kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op Manhattan, de East River en Roosevelt Island.

U kunt de Roosevelt Tram gratis nemen met de Unlimited MetroCard. Anders kost het $2.90.

Contents

De Roosevelt Island Tram nemen

De ingang van de Roosevelt Island Tram vindt u op 2nd Avenue en 60th street. De zwevende tramlijn lijkt een beetje op een skigondel. Ga met de trap naar boven en betaal met uw MetroCard de entree. Als u een Unlimited MetroCard heeft, betaalt u niets extra. (U kunt zelfs een MetroCard kopen voor u naar New York reist). De Roosevelt Island kabelbaan brengt u in vier minuten naar Roosevelt Island. Roosevelt Island is een klein eilandje in de East River. Het is een plek waar 16.000 mensen werken en wonen.

View of Manhattan

Op Roosevelt Island kunt u ook een heerlijke wandeling maken. Als u dit wilt doen, loop dan naar de rivier en vervolgens naar links. Er staan veel bankjes en er is een mooi uitzicht op Manhattan. Perfect voor wat rust en ontspanning. U kunt weer gebruik maken van de tram op de weg terug, maar er is ook een metrostation net achter de tram tussen de eerste flatgebouwen.

Een andere optie is de NYC Ferry. U kunt aan boord gaan aan de oostkant van het eiland. De ferry stopt eerst bij Long Island City en vaart dan door naar Manhattan. In 2002 was de tram decor voor de Spiderman-film. Wilt u weten wat u kunt verwachten? Bekijk hierboven de video van de hele reis!

Roosevelt Island Tram - Cable Car Roosevelt tram vanaf Queens Boro Bridge in New York

Hoeveel kost het om met de Roosevelt Island Tram te gaan?

Een enkele rit kost $2.90, maar het is gratis met een Unlimited MetroCard.

Hoe betaalt u voor de Roosevelt Island Tram?

U kunt de rit betalen met een MetroCard. Lees hier meer over de Roosevelt Island Tram.

Waar vertrekt de Roosevelt Island Tram?

De ingang van de Roosevelt Island Tram bevindt zich op 2nd Avenue en 60th Street.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets