Brooklyn Tour

Koop tickets nu
Brooklyn Tour in New York

Doe de Brooklyn Tour om een van de meest bruisende wijken van New York te ontdekken. Tijdens deze tour van 4,5 uur ziet u de belangrijkste attracties van Brooklyn, ontdekt u verborgen schatten en geniet u van eten om van te watertanden. De tour is deels per bus en deels te voet, dus wees er zeker van dat de batterijen van uw camera zijn opgeladen en dat u comfortabele schoenen aan heeft! De tour start op Union Square. Dit is gemakkelijk te bereiken met de meeste metrolijnen.

Helaas is deze tour niet meer beschikbaar. Als alternatief kunt u de Brooklyn, Queens en The Bronx Tour boeken.

Brooklyn Heights en uitzicht vanaf de Promenade

Vanaf Manhattan gaat u naar Brooklyn voor de eerste stop van uw tour: Brooklyn Heights. Brooklyn Heights staat bekend om de architectuur van bruinrode zandsteen. Bovendien is dit de grootste buurt in de Verenigde Staten met huizen van voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Uw gids zal u alles vertellen over de geschiedenis en de beroemde inwoners van deze buurt. Wees voorbereid op een quiz! De volgende stop is de Promenade, vanaf waar u een spectaculair uitzicht heeft over de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld. U heeft genoeg tijd om van het uitzicht te genieten en om foto’s te maken. Sommige mensen noemen dit het beste uitzicht over Manhattan…

Brooklyn Tour - Brooklyn Heights Brooklyn Tour - Brooklyn Heights Promenade

Truman Capote, The Godfather en Lunch bij Junior’s

Terug aan boord van de bus rijdt u langs het huis van Truman Capote, waar hij Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood schreef. Brooklyn Heights is tevens de woonplaats van de zanger Björk en ook actrice Sarah Jessica Parker en haar man Matthew Broderick hebben hier een huis. U ziet de Plymouth Church of the Pilgrims, die gebruikt werd als Hotel St. George in The Godfather. Terwijl u rondgereden wordt, vertelt uw gids allerlei leuke feitjes en ziet u verschillende locaties uit de film.

De tour is inclusief een lunchpauze bij Junior’s op Flatbush Avenue. U heeft hier een uur om een heerlijke pastramisandwich te eten en zich te goed te doen aan hun ‘The World’s Most Fabulous Cheesecake’. Vanaf hun oprichting in 1950 is de kwarktaart van Junior’s door velen geroemd (en besteld!). (Als u nog een stukje wilt, is er nog een Junior’s op Grand Central Station.) Om uw lunch af te sluiten kunt u een ‘fizzy egg-cream soda’ proberen, een andere klassieker. De hele lunch is bij de prijs van de tour inbegrepen.

Terwijl de tour verder gaat over Flatbush Avenue, ziet u Grand Army Plaza in het Prospect Park evenals het Barclays Center, het thuisstadion van de Brooklyn Nets. De in Brooklyn geboren rapper Jay-Z maakte deel uit van de eigenaarsgroep van het team. Om in de sportsfeer te blijven komt u vervolgens langs Ebbets Field, het voormalige thuishonk van de Brooklyn Dodgers. Tegenwoordig is dit een appartementencomplex.

Brooklyn Tour - Barclays Center Brooklyn Tour - Junior's

Het serene Green-Wood Cemetery

Een van de hoogtepunten van de tour, en de laatste stop, is het historische Green-Wood Cemetery, een prachtige landelijke begraafplaats. U krijgt de kans om naar de historische kapel te lopen. Deze kapel werd in gotische stijl ontworpen door Warren en Wetmore – hetzelfde duo dat de Grand Central Terminal ontwierp. Green-Wood Cemetery is nationaal historisch erfgoed en streed eens tegen de Niagara watervallen voor de beste toeristische attractie van Amerika. De reden daarvan ziet u meteen als u rondloopt tussen de enorme marmeren beelden, glas-in-lood-mausoleums en granieten monumenten voor soldaten die zijn omgekomen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Voor u teruggaat naar Manhattan, rijdt u door Victorian Flatbush in hartje Brooklyn. Deze buurt wordt gekenmerkt door prachtige vrijstaande Victoriaanse huizen waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Dit kleine ‘dorpje in de stad’ is echt een juweeltje in Brooklyn en een groot contrast met de wolkenkrabbers van New York. Op de weg terug naar Manhattan krijgt u een film te zien over de beroemde inwoners van Brooklyn en kunt u de gids alles vragen over de wijk. U arriveert op Union Square om een uur of drie, waardoor u nog genoeg tijd heeft om van de rest van de middag te genieten.

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher, waarop alle informatie staat. U hoeft deze voucher niet af te drukken.

  • Duur: 4 uur en 30 minuten
  • Vertrekpunt: Union Square
  • Vertrektijd: zaterdag om 10.30 uur, terug om 15.00 uur
  • Deze tour is seizoensgebonden

Brooklyn Tour - Ingang van Green-Wood Cemetery

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets