2024 Totale Zonsverduistering in New York!

2024 Totale Zonsverduistering in New York

De 2024 totale zonsverduistering is te zien in New York! Op maandag 8 april 2024, zal de totale verduistering New York doorkruisen. Als het weer het toelaat, zal tot 90% van de zonsverduistering te zien zijn in en rondom Manhattan. Dit is een zeldzame gebeurtenis die u met uw eigen ogen kunt zien! Pas in 2044 zal de volgende zichtbare eclips plaatsvinden in de Verenigde Staten. 

Contents

Zonsverduistering in New York

In de hele staat New York zal de zonsverduistering te zien zijn en tot wel 90% hiervan is zichtbaar in de stad! U kunt richting Central Park gaan voor een onbelemmerd zicht, of naar een van de andere parken in New York. Ook vanaf de straten van Manhattan, en de andere wijken, is de verduistering te zien bij helder weer.

100% van de eclips is zichtbaar bij de Niagara Falls. Vanuit New York kunt u hier komen tijdens een van de dagtrips. Zo ziet u niet alleen de beroemde watervallen, u kunt ook een uniek natuurverschijnsel aanschouwen.
Boek bijvoorbeeld een tweedaagse trip naar de Niagara Falls of een dagtrip per vliegtuig zodat u op 8 april 2024 daar bent.

2024 Totale Zonsverduistering in New York - Central Park 2024 Totale Zonsverduistering in New York - Times Square

Hoe laat vindt de 2024 eclips plaats?

Het natuurverschijnsel zal rond twee uur in de middag in New York beginnen en zal rond 16.30 uur afgelopen zijn. Het hoogtepunt staat berekend rond 15.20 uur, hierop zal de verduistering het beste te zien zijn, afhankelijk van het weer.

Het pad van de eclips start in het zuiden van het continent en trekt over Mexico, de Verenigde Staten en Canada en gaat vervolgens verder op de Atlantische Oceaan.

Wat is een eclips?

Een totale zonsverduistering vindt plaats wanneer de maan tussen de zon en de aarde in staat. Hierdoor wordt de zon volledig geblokkeerd. Het zal hierdoor ook lijken of het avond is.
Het is niet veilig om naar de eclips te kijken zonder speciale oogbescherming.

Koop uw eclips bril voor zonsverduistering hier.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets