Dagtrip Niagarawatervallen vanuit New York

Koop tickets nu
New York to Niagara Falls by Plane Day Trip

Op deze georganiseerde dagtrip naar de Niagarawatervallen (Niagara Falls) vanuit New York hoeft u zich nergens zorgen over te maken; u hoeft alleen maar te zorgen voor een tijdige boeking zodat u mee kunt op de reis, voor de rest wordt gezorgd. De reis begint vroeg in de ochtend, wanneer u wordt opgehaald bij uw hotel in Manhattan – dit kan vanuit elk hotel dat zich bevindt tussen 23rd en 74th Street. U wordt naar het vliegveld gebracht, vanwaar u een vliegtuig neemt naar Buffalo in upstate New York. Deze vlucht duurt slechts een uur. Afhankelijk van het vluchtschema vertrekt u tussen 4.45 en 9.30 uur ’s morgens. Op het vliegveld in Buffalo staat een professionele gids klaar die u op komt halen. Van hieruit reist u verder met de bus richting de Niagarawatervallen. Gezien de extreme populariteit van deze reis moet deze minimaal vijf dagen van tevoren worden geboekt – de beschikbaarheid is beperkt en de plaatsen zijn snel gevuld, dus wees er snel bij!

Boek hier uw dagtrip Niagarawatervallen

The Maid of the Mist

Voordat u daadwerkelijk oog in oog zult staan met de geweldige watervallen krijgt u alvast een voorproefje: u kunt genieten van een uitgebreid lunchbuffet op een locatie met een panoramisch uitzicht op de watervallen. Na de lunch wordt u meegenomen op een rondvaart naar de watervallen; u maakt deze opwindende tocht met de ‘Maid of the Mist’. Op deze veerdienst, die al sinds 1846 in werking is, krijgt u de unieke kans om de overweldigende Niagarawatervallen niet alleen te zien, maar ook te voelen. Varend door de mist die opstuift door het neerstortende water beleeft u de kracht van de watervallen; de boot neemt u mee tot aan de voet van de Horseshoe watervallen.

Uitzicht tijdens de lunch New York to Niagara Falls by Plane Day Trip Niagara Falls

De veerdienst is met name werkzaam in de warmere maanden van het jaar; dat wil zeggen tussen mei en oktober. In de wintermaanden kunt u de Niagarawatervallen dus weliswaar niet op deze manier beleven, maar ook dan is er genoeg spektakel te zien en te horen. U kunt de watervallen dan op een speciale manier bewonderen: door middel van de ‘Journey Behind The Falls’ kunt u als het ware achter de schermen van de waterval kijken. Een lift brengt u omlaag langs de achterkant van de Niagarawatervallen, waardoor u een spectaculair zicht heeft op het enorme gordijn van water. Vanaf uw positie hoort u het geweld van de enorme hoeveelheid water (meer dan 160.000 m3 per minuut) die zich van vijftig meter hoogte verticaal naar beneden stort. De Niagarawatervallen zijn dus niet alleen een waar spektakel om te aanschouwen, maar behoren ook tot de krachtigste natuurlijke watervallen die er zijn.

Achter de Niagarawatervallen Niagara Whirlpool

De Horseshoe Falls, de Bridal Veil Falls en de American Falls

Op deze reis krijgt u de Niagarawatervallen te zien van zowel de Amerikaanse als de Canadese kant. U wordt meegenomen naar de Horseshoe Falls, de Bridal Veil Falls en de American Falls. Ook ziet u de Niagara Whirlpool. U heeft tijdens de bezichtiging vanzelfsprekend volop de gelegenheid om foto’s te maken, en voor uzelf te besluiten welke kant van de watervallen het mooist is.

Erics Tip: Ik heb deze tour uiteraard ook zelf gedaan, alle foto’s op deze pagina zijn van deze tour. Dit is een dure trip, maar ik vond het echt het geld waard! De Niagara Falls is de grootste toeristische attractie in Canada wat betekent dat het druk kan zijn. Ik was er in april met mooi weer en toen was er nog bijna niemand. Als u de keus heeft, maak deze trip dan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Het is dan een stuk rustiger dan in het weekend.

Niagarawattervallen Canadese Niagarawatervallen-Amerika-kant

Praktische Informatie

Nadat u heeft geboekt, ontvangt u een voucher die u kunt printen en kan gebruiken als uw ticket voor de dagtrip.

  • Vertrekpunt: U wordt opgehaald bij uw hotel (mits uw hotel zich bevindt in Midtown Manhattan tussen 23rd en 74th Street)
  • Vertrektijd: Tussen 04.45 en 9.30 uur

Let op! Voordat u mee kunt gaan met deze reis is het belangrijk dat u over de juiste documentatie beschikt om Canada binnen te mogen. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort? Dan hoeft u geen visum of iets degelijks aan te vragen! Ook een eTA voor Canada is niet nodig, omdat het vliegtuig u naar de Amerikaanse kant van de watervallen brengt en u per bus de grens oversteekt.

Boek hier uw dagtrip Niagarawatervallen

Als de tour niet beschikbaar is op de door u gewenste dag, boek dan deze begeleide dagtocht naar de Niagarawatervallen.

 

Misschien vindt u dit ook interessant:

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets