Bayonne Cruise Port in New Jersey (Cape Liberty Cruise Port)

Bayonne Cruise Port in New Jersey Cape Liberty Cruise Port

Bayonne Cruise Port in New Jersey, officieel Cape Liberty Cruise Port genoemd, is de cruise terminal in New York voor cruises van Royal Caribbean en Celebrity Cruises. Vanaf de cruise terminal in New Jersey vertrekken cruises en komen hier weer aan.

De Bayonne Cruise Terminal is gelegen in Bayonne, New Jersey. Vandaar dat Cape Liberty Cruise Port vaak verwisseld wordt met Bayonne Cruise Port. Met beide namen wordt dezelfde cruise terminal bedoeld.

Contents

Bayonne Cruise Port

Wanneer u een cruise maakt vanuit New York, is de kans groot dat het cruiseschip vertrekt vanuit Bayonne in New Jersey. Hier is Cape Liberty Cruise Port te vinden, oftewel Bayonne Cruise Port.

Vertrekken vanaf Bayonne Cruise Port

Voorafgaand aan de cruise ontvangt u een tijd wanneer u moet boarden. Zo weet u hoe laat u bij de cruise terminal moet zijn. Dit wordt gedaan zodat de drukte bij de terminal gereguleerd kan worden. Iedereen arriveert altijd bij Cape Liberty Cruise Port met een auto, taxi of andere transfer. Het is namelijk niet mogelijk om hier met het openbaar vervoer te komen.

Wanneer u aankomt bij de Cruise Port, geeft u uw koffer buiten de terminal af aan iemand van de cruise. U vervolgt uw weg naar binnen voor een veiligheids- en paspoortcontrole. Vervolgens stapt u aan boord. Uw koffer zal bij uw kamer op het cruiseschip te vinden zijn.

Bayonne Cruise Port in New Jersey Cape Liberty Cruise Port - Cruise terminal Bayonne Cruise Port in New Jersey Cape Liberty Cruise Port - transfer

Aankomen op Bayonne Cruise Port

Een aantal dagen voordat u terugkomt op de Bayonne Cruise Port, krijgt u op de cruise zelf te horen rond welke tijd u het cruiseschip mag verlaten.

De avond voor aankomst kunt u ervoor kiezen om uw bagage op te laten halen. Wanneer u voor deze optie kiest, houd er dan rekening mee dat u een aantal spullen die u nog nodig heeft, bij u houdt. Wanneer u de volgende ochtend van boord gaat, staan de koffers verzameld in de terminal. U vindt uw koffer gemakkelijk terug aan de hand van deck- of kamernummer.

U kunt ook kiezen om zelf uw koffer mee te nemen wanneer u van boord gaat. Het kan zijn dat het proces dan iets langer duurt.

Wanneer u van het cruiseschip afkomt, verzamelt u eventueel uw bagage en kunt u uw reis voortzetten. Bij terugkomst zijn er geen douane of andere security checks. Binnen een half uur staat u helemaal gereed om te vertrekken buiten.

Transfer van en naar Bayonne, New Jersey

Als u van of naar Cape Liberty Cruise Port reist vanaf Manhattan, houd er dan rekening mee dat de rit even kan duren. De cruiseport ligt namelijk vrij ver van de stad af.

Daarom zou ik het niet aanraden om een yellow cab te nemen. Ten eerste omdat u een staatsgrens overgaat en de taxi daardoor een speciaal tarief mag rekenen.
Daarnaast staat er vaak een lange rij auto’s voor de terminal, voordat een cruise vertrekt. U kunt dan nog niet uitstappen en de meter blijft lopen, hierdoor kan ook de prijs voor de taxirit oplopen.

Het handigst vind ik zelf een ‘car service’ met chauffeur. U wordt voor de deur van uw hotel in Manhattan opgehaald en naar de Bayonne Cruise Port gebracht. Met het vooraf regelen zorgt u ervoor dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Boek uw transfer van Manhattan naar Cape Liberty Cruise Port hier

Wanneer u van de cruise afkomt, bent u natuurlijk niet de enige. Doordat er geen openbaar vervoer van en naar de cruiseport is, is iedereen afhankelijk van taxi’s en andere transfers. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een taxi te krijgen, of een Uber of Lyft. Ook hierdoor is het handig om vooraf een transfer te regelen, zodat u zorgeloos uw reis kunt voortzetten.

Boek uw transfer van Cape Liberty Cruise Port naar Manhattan hier

Bayonne Cruise Port in New Jersey Cape Liberty Cruise Port - Manhattan

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets