Big Bus in New York

Koop tickets nu
Big Bus in New York

Big Bus in New York is een van de aanbieders van de Hop-on Hop-off bustours in New York. De Hop-on Hop-off bus is ideaal om veel van New York te zien in relatief weinig tijd. Vooral tijdens de eerste dagen van uw trip, omdat u dan alvast een beetje wegwijs kunt worden in de stad.

Koop uw tickets voor Big Bus in New York hier

Big Bus routes

U heeft alle vrijheid om zelf te bepalen hoe de rondleiding in de Hop-on Hop-off bus eruit gaat zien. U kunt in- en uitstappen bij verschillende haltes om bezienswaardigheden en wijken uitgebreid te verkennen, of de hele route ontspannen blijven zitten. In New York rijdt Big Bus vijf verschillende routes:

 • Uptown tour
 • Downtown tour
 • Harlem tour
 • Brooklyn tour
 • Avondtour

Uptown tour (ongeveer 1,5 uur)

Met de Uptown route rijdt de bus door de straten van Midtown Manhattan en de Upper East Side. U ziet een aantal van Manhattans bekendste bezienswaardigheden, zoals Grand Central Terminal, het Chrysler Building en The Met.

Downtown tour (ongeveer 1,5 uur)

Ontdek de verschillende wijken van New York tijdens de Downtown route, zoals SoHo, Chinatown en het Financial District. U krijgt de gelegenheid om prachtige foto’s te maken van topattracties zoals het Empire State Building, One World Trade Center en het Flatiron Building.

Big Bus in New York Big Bus in New York Halte

Harlem tour (ongeveer 1 uur en 10 minuten)

Tijdens de Harlem route komt u zowel door Harlem als door de Upper West Side van Manhattan. Vanuit de bus ziet u goed hoe Central Park wordt omringd door wegen en gebouwen. U komt langs diverse bezienswaardigheden, zoals het American Museum of Natural History, de Cathedral of St. John’s Divine en het Apollo Theater.

Brooklyn tour (ongeveer 1,5 uur)

Wilt u deelnemen aan de bustour door Brooklyn? Stap dan over bij halte 13 van de Downtown route. Tijdens de tour maakt u kennis met het dichtstbevolkte stadsdeel van New York: Brooklyn. Ontdek de topattracties van deze borough, zoals de Brooklyn Bridge, Flatbush, Barclays Center en de Brooklyn Botanic Garden.

Avondtour (ongeveer 2 uur)

New York ziet er ‘s avonds compleet anders uit dan overdag! Vanuit de bus heeft u goed zicht op de altijd drukke straten van New York en ziet u wereldberoemde bezienswaardigheden zoals Rockefeller Center, Times Square en het Empire State Building. De bus rijdt over de Manhattan Bridge naar Brooklyn en vanuit daar kunt u genieten van een verbluffend uitzicht op de skyline van Manhattan. In tegenstelling tot de andere routes is dit geen Hop-on Hop-off tour en blijft u gedurende de hele tour in de bus zitten.

Erics Tip: Als u vroeg start met de tour is het vaak nog rustig. Heeft u een mooie plek gevonden in de bus? Blijf dan lekker zitten en geniet van het uitzicht! De Hop-on Hop-off bussen zijn niet geschikt om te gebruiken als openbaar vervoer, daarvoor rijden ze simpelweg te langzaam.

Big Bus in New York avondtour Big Bus in New York avondtour Brooklyn Bridge

Big Bus tickets

Er bestaan verschillende tickets: een classic ticket, een premium ticket, een deluxe ticket en een ticket voor de avondtour. Met het classic ticket krijgt u 1 dag toegang tot de Uptown en Downtown tour. Als u dit ticket na 15.00 uur inwisselt, wordt het verlengd naar de volgende dag. Een premium ticket geeft u 2 dagen toegang tot de Uptown en Downtown tours, daarnaast kunt u kiezen of u de Brooklyn tour, Harlem tour of avondtour doet. Als u voor het deluxe ticket kiest, krijgt u 2 dagen toegang tot alle Big Bus routes én een sightseeing cruise.

Bij alle tickets krijgt u gratis oordopjes, waarmee u naar de professionele gids luisteren. De gids vertelt u allerlei interessante weetjes over de wereldberoemde bezienswaardigheden en de geschiedenis van New York.

Bent u van plan om de New York Pass aan te schaffen? Hierbij krijgt u een ticket voor Big Bus waarmee u de Uptown en Downtown tour kunt doen.

Praktische informatie

Na het boeken van uw tickets ontvangt u via e-mail een voucher waarop u aanvullende informatie vindt. Om de voucher te verzilveren laat u uw geprinte of mobiele voucher zien aan iemand van het Big Bus-personeel bij een van de haltes. Vervolgens kunt u op de bus stappen.

Download hier de gratis New York Big Bus-plattegrond

 • Vertrektijden en beginpunt:
  • Downtown route: tussen 8.00 en 17.00 uur regelmatig vanaf Times Square (halte 1)
  • Uptown route: tussen 9.00 en 17.00 uur regelmatig vanaf Carnegie Hall (halte 17)
  • Brooklyn route: om 10.00, 12.00 en 14.00 uur vanaf Battery Park (halte 29)
  • Harlem route: om 10.00, 12.00 en 14.00 uur vanaf Columbus Circle (halte 33)
  • Avondtour: tussen 18.00 en 20.00 uur ieder half uur vanaf Times Square (halte 37)
 • De bussen rijden niet op Oudejaarsavond.
 • Kinderen jonger dan 3 zijn gratis.

Koop uw tickets voor Big Bus hier

Kijk hier voor andere Hop-on Hop-off bussen in New York

Hoelang duurt de New York Big Bus tour?

De bussen rijden verschillende routes. Afhankelijk van welke tour u neemt duurt het zo'n 2 à 2,5 uur. Lees meer over de routes hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets